Apple schakelt reserveringssysteem in bij Chinese iPad-introductie

Apple schakelt een reserveringssysteem in om de introductie van de iPad 3 in China ordelijk te laten verlopen. Bij de iPhone 4S leidde de introductie tot chaos, waardoor relletjes uitbraken. Het moet ook de grijze handel in iPads voorkomen.

ipad reserveringDe derde generatie iPad is binnenkort verkrijgbaar in China. Om chaotische toestanden met gretige kopers en handelaren te voorkomen heeft Apple gekozen voor een reserveringssysteem. Het is bedoeld om de verkoop ordelijk te laten verlopen. In januari moest de verkoop van de iPhone 4S in China tussentijds worden gestopt vanwege oproer bij de winkel, waarbij een glazen deur aan diggelen ging. Apple schakelde toen al een ticketsysteem in. Een soortgelijk systeem wordt nu ook gebruikt: potentiële kopers kunnen tussen 9 uur ‘s ochtends en 12 uur ‘s avonds een reservering plaatsen, om de volgende dag hun toestel op te halen in de winkel. Toch leverde het reserveringssysteem verwarring op: veel mensen wisten niet van het bestaan of vroegen zich af wat het doel was.

De maatregel met reserveringen voorkomt dat er grote mensenmassa’s komen opdagen bij de Apple Store. Maar het voorkomt niet de ‘scalpers’, handelaren die iPhones en iPad in grote hoeveelheden kopen om vervolgens voor een veel hogere prijs te verkopen. De derde generatie iPad is sinds maart verkrijgbaar in diverse landen wereldwijd. In de eerste drie dagen werden er al 3 miljoen stuks verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2012, 13:34
Categorie Apple
Onderwerpen china, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.