Apple krijgt patent op kleinere iPhone-dock connector

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor een kleinere dock connector. Het gaat om een Firewire 400-achtige aansluiting die ervoor kan zorgen dat de iPhone nog compacter wordt.

Dock-Connector-kleinApple heeft patent gekregen op een kleinere iPhone-dock connector. Het patent met nummer 8222773 beschrijft een nieuw type oplaadpoort voor de iPhone, waarmee je ook data zou kunnen uitwisselen. Eerder gingen er al geruchten dat Apple bezig was met een kleinere 19-pins dock connector voor de iPhone. Een vacature wees er ook al op dat er werd gekeken naar een kleinere oplaadpoort.

Het patent geeft Apple de mogelijkheid om zich te weren tegen fabrikanten die een soortgelijke oplaadpoort willen maken. ‘Power Adaptors for Powering And/Or Charging Peripheral Devices’ beschrijft een nieuw type oplaadpoort, dat lijkt op een Firewire 400-verbinding. Het is rechthoekig met een driehoekige uitstulping, om ervoor te zorgen dat de laadkabel er op de juiste wijze in wordt gestoken.

NewDockConnection

De stroomadapter die in het patent wordt beschreven omvat de behuizing met elektronische componenten. Ook is er een datapoort aanwezig, die ook extra stroom aan het randapparaat kan leveren. De kleinere iPhone-connector geeft Apple de mogelijkheid om kleinere apparaten te ontwerpen, zo beschrijft het patent:

It would be desirable to remove the total number of connections made to a peripheral device so as to reduce the number of connectors and cables needed to operate the peripheral device. By reducing the number of connectors and cables, the peripheral size and the cost of the product may be decreased as well as the ease of use of the peripheral device may be improved (less cables to tote around).

Ben je benieuwd hoe dat straks in de praktijk gaat werken, dan is het een aanrader om het artikel ‘The Future of Apple’s Dock Connector‘ te lezen. Daarin wordt uitgelegd hoe Apple de connectors zou kunnen laten krimpen van 30 naar 19 contactpuntjes. “We kunnen makkelijk 11 pinnen van een 30-pins Apple Dock Connector afschaven”, schrijft auteur John Brownlee.

Het kleiner maken van componenten in een toestel als de iPhone biedt twee mogelijkheden: een nóg compacter apparaat maken of de vrijgekomen ruimte gebruiken om andere componenten te verbeteren, zoals een betere batterij of een beter scherm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2012, 13:19
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerp dock connector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.