Samsung Galaxy Note Edge

Apple krijgt patent op Galaxy Edge-achtig gebogen scherm

Apple heeft een patent gekregen op een display met gebogen randen, vergelijkbaar met het scherm van de Samsung Galaxy Edge. Toch zijn er verschillen.

Samsung’s Galaxy Edge onderscheidt zich van andere telefoons door een scherm met gebogen randen. Maar die unieke feature is binnenkort misschien niet zo uniek meer. Apple heeft namelijk een patent gekregen voor eenzelfde soort display.

Apple gebogen scherm

Apple krijgt patent op scherm met gebogen randen

In het patent van Apple wordt een scherm met gebogen randen beschreven, waarbij virtuele knoppen en informatie zijn verwerkt in de rand. De virtuele knoppen hebben verschillende functies, zoals voor audio en feedback op andere apps.

Geen kopie van Samsung
Met het patent kopieert Apple Samsung echter niet direct. Apple heeft het patent namelijk al ingediend in mei 2014, een jaar voor dat het eerste Edge-apparaat van Samsung op de markt kwam. Bovendien is er een redelijk verschil tussen de twee. Waar de Galaxy Edge één scherm heeft van de voorkant naar de zijkanten, lijkt Apple het idee te hebben om een kunstmatige afbreking tussen de voorkant en de zijkanten te plaatsen. Daarmee heb je dus niet echt één display. Wel krijg je dan een vierkant ontwerp dat vergelijkbaar kan zijn met de iPhone SE.

Samsung Galaxy Note Edge
Op de foto: de Samsung Galaxy Edge, die ook gebogen randen heeft.

In het patent wordt tevens de mogelijkheid beschreven om gebaren te gebruiken om diverse instellingen en knoppen aan de zijkant van het scherm omhoog te halen.

Vaak halen de patenten van Apple de uiteindelijke producten niet, maar Patently Apple merkt terecht op dat dit patent al drie keer gewijzigd is in de afgelopen vijftien maanden. Daarmee wordt de suggestie gewekt dat Apple ergens mee aan het werk is. In de iPhone 7 zullen we deze features nog niet zien, maar mogelijk wel in de iPhone 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2016, 17:26
Categorie iDevices
Onderwerpen display, iPhone, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.