Reacties voor: Apple klaagt Samsung aan over autocorrectie, ontgrendelen en meer

Apple heeft Samsung aangeklaagd in een patentzaak over autocorrectie, slide to unlock en meer. De zaak is toegewezen aan Lucy Koh.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Opeens weet ik het: aanklagen is een vorm van adverteren geworden.

  2. Wij moeten Apple aanklagen voor de brakke autocorrectie.

  3. Origineel geplaatst door dave
    Wij moeten Apple aanklagen voor de brakke autocorrectie.

    Haha inderdaad :-).
    Ikzelf heb autocorrectie al sinds de iPhone ‘2G’ standaard uit omdat het zo irritant opdringerig is.

    Ik heb sinds kort ook een Nokia Lumia (Windows Phone) en daar kun je de autocorrect zo instellen dat hij alleen suggereert maar niet corrigeert, en dat werkt een stuk prettiger dan op de iPhone moet ik zeggen.

  4. De beste reclame is eigenlijk het kopieren. In 1 x plotsklaps wereldbekend dat je producten maakt die op apple lijken, maar android draaien en goedkoper is.
    Dus als je geen apple kan/wil betalen je een samsung galaxy II moet hebben. De veel grotere en snellere smartphone dan de galaxy I jeweetwel kopie van apple. En hoppa. Je hebt het grootste marktaandeel can de android smartphone in handen. Een tactiek die duidelijk werkt.

  5. @dan: Wat is nu je punt Dan?
    Goeie bijdrage.

  6. Bij iedere lawsuit denk ik “Is Samsung zo’n serieuze concurrent?” gaan mensen misschien verder kijken..

  7. Daar gaan we weer…

  8. @jan: dat dit een hele slimme zet is geweest van Samsung. Doordat Apple er niet tegen kan dat samsung zoveel kopieert krijgen ze nu gratis reclame voor het beste goedkopere en gratis bij abonnement smartphone na de iphone.
    En omdat Apple in het nieuws komt net deze rechtszaken, denken mensen nog dat nog waar is ook.
    Zoals ik al zei, de beste reclame die je kunt krijgen is zoveel mogelijk tot de kabel en doos de grootste kopieren en er mee weg zien te komen.
    Als iemand nog slimmer is, maken ze kopietjes van de samsung voor zo’n 100 euro goedkoper. Heb je heel snel een groot deel van de markt in handen als dat in he

  9. och joh wat begint Apple toch een zielig bedrijf te worden zeg. Kan begrijpen dat ze hun producten willen beschermen, maar kom op dit gaat weer heel ver. Richt je aub op het verbeteren van de iPhone i.p.v. de concurrentie te pesten. Voor je het weet word je linksom en rechtsom ingehaald door Samsung.

  10. Here we go again!

  11. Zoals apple hun uitvindingen weer beschermt, klagen jullie weer over hun.
    De rede dat hun groot zijn en wij niet 😀

  12. Het is niet zielig van Apple, maar gewoon correct. Dat dit nu allemaal groot in de pers komt te staan is nu ook Apple’s fout niet want wat is de nieuwswaarde van dergelijke berichten voor de consument? Niets, voila. Als er één bedrijf is die belachelijk doet, dan is het Samsung toch wel. Waarom kan dergelijk bedrijf zoals Samsung de moeite niet doen om zelf iets te tekenen en te ontwerpen. Anderen zoals Nokia, HTC, Sony enzo doen het wel. Nee, Samsung wil geen geld uitgeven aan R&D. Gewoon copy paste en verkopen, verkopen en verkopen. Al eens voorgesteld mocht dit gebeuren in andere branches zoals auto’s dat we allemaal met hetzelfde uiterlijk van een BMW zouden rondrijden. Ja, Samsung is te laf om zelf iets te ontwerpen, want als Samsung+Android echt zo goed zijn, waarom durven ze dan geen andere verpakking te maken… De verpakking is maar 1 onderdeel van een product, als de rest ook goed is zal de verkoop wel volgen. En zeggen dat Samsung marktleider is dus ze hebben wel geld voorhanden…

  13. Als deze patentenshit nog lang doorgaat krijg je uiteindelijk dit.

  14. @Anthony: @dave: Ga naar Instellingen daarna Toetsenbord, Autocorrectie uit en laat controleer Spelling aan, tenzij je een Neerlandicis bent mag ook uit! Voila….

  15. Kunnen jullie geen apart tabblad maken voor deze onzin? (aanklagen van patenten en geruchten over nieuwe produkten)

  16. Als dit niet ophoudt, neem ik straks een fabrikant zonder patentgezeur. Pfoe.

  17. @Joel: Je hoeft het niet te lezen, sterker nog je hoeft het niet eens te openen want in de titel staat waar het over gaat. Kunnen we niet eens een ban zetten op mensen die niet lezen en reageren of mensen die niet willen lezen maar toch wel lezen en dan reageren..
    Kom op zeg zo moeilijk is het niet even de titel te lezen en dan niet te drukken..

    Je hoort mij ook niet zeiken dat ze een artikel over een thermostaat maar in een andere tab moeten zetten omdat ik nog thuis woon en dus geen drol aan zo’n kreng heb.,

  18. Origineel geplaatst door Jules
    Het is niet zielig van Apple, maar gewoon correct. Dat dit nu allemaal groot in de pers komt te staan is nu ook Apple’s fout niet want wat is de nieuwswaarde van dergelijke berichten voor de consument? Niets, voila. Als er één bedrijf is die belachelijk doet, dan is het Samsung toch wel. Waarom kan dergelijk bedrijf zoals Samsung de moeite niet doen om zelf iets te tekenen en te ontwerpen. Anderen zoals Nokia, HTC, Sony enzo doen het wel. Nee, Samsung wil geen geld uitgeven aan R&D. Gewoon copy paste en verkopen, verkopen en verkopen. Al eens voorgesteld mocht dit gebeuren in andere branches zoals auto’s dat we allemaal met hetzelfde uiterlijk van een BMW zouden rondrijden. Ja, Samsung is te laf om zelf iets te ontwerpen, want als Samsung+Android echt zo goed zijn, waarom durven ze dan geen andere verpakking te maken… De verpakking is maar 1 onderdeel van een product, als de rest ook goed is zal de verkoop wel volgen. En zeggen dat Samsung marktleider is dus ze hebben wel geld voorhanden…

    volg je het uberhaupt? Apple klaagt aan om basisfuncties; het unlocken van een scherm door middel van een swipe bijvoorbeeld, willen ze ‘bannen’ op non-apple products. hoe kan je dan je toestel unlocken? Het lullige is dat apple niet eens de eerste was daarmee. Samsung doet in principe niks verkeerd mijns inziens. de galaxy s2 lijkt in niets op de iphone, echt totaal niet. Dunner, breder, langer, volledig ander scherm, heel andere achterkant. Apple slaat gewoon door.

  19. En weer patentoorlog

  20. En dan hebben ze het over een ‘Invention’ een uitvinding? Vroeger had je respect voor een uitvinding waar iemand jarenlang aan had gewerkt en waar hoogwaardige techniek achter zat. Techniek die je niet zelf zou kunnen verzinnen.
    Tegenwoordig leggen ze elk wissewasje vast in een patent en noemen het een uitvinding. Wissewasjes die waarschijnlijk door duizenden mensen onafhankelijk van elkaar bedacht kunnen worden. Het systeem is rot.

  21. Origineel geplaatst door Nick
    Als dit niet ophoudt, neem ik straks een fabrikant zonder patentgezeur. Pfoe.

    Noem er eens een dan joh? Loze praat, want die vind je niet.

    Origineel geplaatst door orph
    volg je het uberhaupt? Apple klaagt aan om basisfuncties; het unlocken van een scherm door middel van een swipe bijvoorbeeld, willen ze ‘bannen’ op non-apple products. hoe kan je dan je toestel unlocken? Het lullige is dat apple niet eens de eerste was daarmee. Samsung doet in principe niks verkeerd mijns inziens. de galaxy s2 lijkt in niets op de iphone, echt totaal niet. Dunner, breder, langer, volledig ander scherm, heel andere achterkant. Apple slaat gewoon door.

    Jij volgt het zelf duidelijk niet. Je noemt dit basisfuncties, maar er rust geen FRAND op. Meerdere Android-fabrikant patenten behoren tot de FRAND-collectie ofwel die zijn ‘basis’. Ze worden echter door de Android-concurrentie misbruikt in de strijd tegen nieuwkomer Apple.

    Het lijkt volgens jou in niets op de iPhone. Toch vond 70% van 30.000 NU.nl bezoekers het tegenovergestelde (als ik me die poll goed herinner, ze verbergen polls altijd achteraf..). Maar goed, als zelfs de doos nagemaakt is dan is er iets mis, hoe dom een SGS-lover zich ook houdt.

  22. Origineel geplaatst door Anthony
    Ik heb sinds kort ook een Nokia Lumia (Windows Phone) en daar kun je de autocorrect zo instellen dat hij alleen suggereert maar niet corrigeert, en dat werkt een stuk prettiger dan op de iPhone moet ik zeggen.

    Dat kan op de iPhone ook doefus!

  23. Ik wacht nog op mercedes die bmw aanklaagt omdat de auto’s zoveel op elkaar lijken met o.a. Vier wielen ,een stuur,airco,een raam,spiegels,een motor….
    Kom op zeg: iedereen die een samsung heeft kan bevestigen dat deze heel anders werkt dan een iphone en vica versa

  24. Ach, dit blijft een eindeloos verhaal. Toch hou ik van mn iPhone dat ik de Samsung toestellen niet eens meer ziet staan!

  25. @dan: Wat ben je nou moeilijk aan t doen, zeg gewoon dat je iPhone geweldig vindt en dat je alles wat ze doen goed is(want dat is echt niet zo) maar hou op dat samsung alles kopiert want dat slaat werkelijk op kaas,

  26. @Anthony: Ik heb op mijn iPhone 4s ook een functie wat alleen suggereert en niet corrigeert. Blijkbaar had jij niet de juiste instellingen. Autocorrentie uit en controleer spelling aan!

  27. @dan: Ik denk eerder dat het averechts werkt. Samsung krijgt een naam als kopieerder en als men dan in de winkel staat kiest men toch voor “the real thing”.

    @orph: Als dat zo was, dan is er toch niks aan de hand en zal er een update komen op android om die gepatenteerde zaken te omzeilen.
    Het enige wat men wil is dat Apple iOS, iOS blijft. Punt.

  28. Apple doet dit goed aanpakken die shit ! Ik noem het mee liften op succes! En hoe ze anders moeten unlocken gewoon zonder slide ! Er mee gooien een optie ? Hoe harder die valt detste sneller die unlockt?

  29. Origineel geplaatst door Noël
    @Anthony: @dave: Ga naar Instellingen daarna Toetsenbord, Autocorrectie uit en laat controleer Spelling aan, tenzij je een Neerlandicis bent mag ook uit! Voila….

    Klopt, maar die is niet zo fijn als op Windows Phone, die toont in een balk de suggesties zodat je die meteen kan aanklikken; bij iOS moet je eerst het woord extra aantikken .

    Grappige is dat het op Windows Phone zo werkt als in de screenshot boven het bericht; dit heb ik op iOS zo nooit gezien, maar nogmaals: kan zijn omdat ik vanaf de 2G autocorrect al meteen uitgeschakeld heb en daarna er nooit meer naar heb gekeken, dus wellicht mis ik inderdaad een instelling.

  30. @Jasper: Zoals je zelf zegt staat het in de titel en die lees ik automatisch als ik deze site open. Ik denk niet dat veel mensen hier echt interesse in hebben en het geeft iphoneclub het imago van een of ander roddelblad. En het was maar een vraag/suggestie

  31. Origineel geplaatst door orph
    volg je het uberhaupt? Apple klaagt aan om basisfuncties; het unlocken van een scherm door middel van een swipe bijvoorbeeld, willen ze ‘bannen’ op non-apple products. hoe kan je dan je toestel unlocken? Het lullige is dat apple niet eens de eerste was daarmee. Samsung doet in principe niks verkeerd mijns inziens. de galaxy s2 lijkt in niets op de iphone, echt totaal niet. Dunner, breder, langer, volledig ander scherm, heel andere achterkant. Apple slaat gewoon door.

    Ik vraag mij af of jij het wel volgt. Het is absoluut waar wat er gezegd wordt, of het nu om verpakkingen of patenten gaat. Veel mensen hebben er geen idee van hoe het werkt in de zakenwereld maar vinden wel van alles.
    Ik ben erg benieuwd hoe men hier zou reageren als men een eigen bedrijf heeft waar hard gewerkt is aan een doorontwikkeld apparaat met features als geen andere, welke daarna simpelweg gekopieerd wordt door het bedrijf waar je eerder deals mee hebt gesloten om specifieke elementen te produceren.

    Jammer dat men zo oppervlakkig kan reageren met de ‘Apple is groot, knap en rijk dus mag niet zeuren’-mentaliteit.

    Origineel geplaatst door Piet
    Ik wacht nog op mercedes die bmw aanklaagt omdat de auto’s zoveel op elkaar lijken met o.a. Vier wielen ,een stuur,airco,een raam,spiegels,een motor…. Kom op zeg: iedereen die een samsung heeft kan bevestigen dat deze heel anders werkt dan een iphone en vica versa

    Dit is echt het meest simpele dat ik hier gelezen heb… Apple claimt toch ook niet de telefoon uitgevonden te hebben? BMW heeft bijvoorbeeld iDrive (aanrader overigens) en daar komt Mercedes niet aan maar maken eigen producten met een eigen beleving. De vergelijking gaat dan ook totaal niet op.
    En nee, iDrive heeft niets met Apple te maken maar ze bouwen bij BMW wel op aanvraag een iPhone connector in die prachtig samenwerkt met iDrive.

  32. Het lijkt de kleuterschool wel….[op zeikerige toon] …ja maar hij doet dit!… en een ander [ook op zeikerige toon] …ja maar hij doet dat!… Zo komen we natuurlijk nergens. Je kunt ook afspreken dat je elkaars patenten mag gebruiken en nog beter! …mag verbeteren..en dat je elkaars visie en ideeën gaat versterken. Zo kom je allebei als winnaar uit de bus en laat je de concurrentie ver achter je. Nu sta je stil omdat je aan het bekvechten bent en zul je uiteindelijk verliezen van de concurrentie die wel blijft innoveren en je uiteindelijk inhaalt en je misschien wel ver achter laat, dus…grow up!… Groei samen verder, leer van elkaar en wordt samen onverslaanbaar! Als dat lukt….dan zijn er alleen maar winnaars in plaats van verliezers!

  33. Volgens mij vergeten de mensen dat Samsung net zo hard meedoet met het aanklagen van Apple. Daarnaast heeft Samsung veel meer patenten ingediend dan Apple afgelopen jaar zodat ze zelf zoveel mogelijk kunnen profiteren van deze aanklachten

  34. Volgens mij vergeten de mensen dat Samsung net zo hard meedoet met het aanklagen van Apple. Daarnaast heeft Samsung veel meer patenten ingediend dan Apple afgelopen jaar zodat ze zelf zoveel mogelijk kunnen profiteren van deze aanklachten.

  35. Nog even een aanvulling op mijn vorige tekst hierboven:

    …Maar daar is lef en onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar voor nodig! Het. Lijkt wel of de geallieerden het laatste restje lef en onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar tijdens de tweede Wereldoorlog hebben verbruikt, want het is tegenwoordig lafheid en wantrouwen wat de scepter zwaait. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar lafheid, wantrouwen en vooral zakkenvullers hebben al een hoop ellende veroorzaakt! Denk maar eens aan de bankcrisis! maar goed, dat terzijde…stel dat het lukt, en ik hoor sceptici al roepen: wordt wakker man! Dat zal toch nooit lukken…, op zulk soort reacties kan ik alleen maar zeggen: als je niet wil, dan heb je sowieso al verloren en ….om een handreiking naar elkaar te doen, daar is inderdaad veel lef, vertrouwen in elkaar, maar bovenal een gezonde visie voor nodig…
    Gooi je egoïsme aan de kant, begin met samenwerken…dat werkt heel verhelderend!  Als dat lukt….en ik herhaal: dan zijn er alleen maar winnaars in plaats van verliezers! En…het is zeker niet te laat!  Zoals iemand opmerkte: ben jij een slachtoffer of een veroorzaker? Slachtoffers zijn er al genoeg…dus als advies aan zowel Apple als Samsung: blijf niet hangen in die rol! Wordt samen veroorzaker! Shake te world! Zelfs de meest wijze uil is ooit als uilskuiken begonnen! Dus….begin (samen!?) weer met het positive innoveren in plaats van het negatieve procederen! Zo en dat gezegd hebbende… laat nu de hersencellen maar eens kraken….

  36. @Anthony:

    Autocorrect is irri, Maar als je vaker typt wen je apperaat aan jezelf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.