Reacties voor: Apple introduceert 12-inch MacBook

Apple heeft tijdens het Spring Forward-event de 12-inch MacBook onthuld. Daarmee is de MacBook compacter dan ooit: slechts 13,1mm dun!
Lees het complete artikel → Apple introduceert 12-inch MacBook
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Die ga ik halen zo dra die verkrijgbaar is!

  2. Wat een mooi en vooruit strevend ding!

  3. Oefff. Die is mooi…

  4. Hoeveel gaat dit kosten?

  5. Dit is gewoon te gek!!! Apple is goed bezig

  6. @Kevin: $1299

  7. Mooi ding, helaas aan de dure kant.

  8. Vind het een mooi ding, jammer van die poort, totaal geen connectiviteit. Voor mij de pro met Force Touch.

    Overigens: wat een langdradig gedoe over de Apple Watch. Kom tot een punt, zeg wat ‘ie kost, hoelang de batterij uithoudt en wanneer ie uitkomt. pffff

  9. USB-C is top!
    Maar is er ook een ingang aanwezig waarop ik m’n EarPods of een hoofdtelefoon kan aansluiten?

  10. WOW .. die Macbook in goudkleur ziet er heel mooi uit. Jammer dat ik nu net een Macbook Pro met retina heb gekocht … :-/

  11. @William: Joh, dan neem ik die MacBook Pro toch van je over voor de prijs van de nieuwe MacBook. Allebei blij, toch?

  12. Kan ik een koptelefoon aansluiten op deze Mac?

  13. @Toon: Zou best te overwegen zijn 😉

  14. Sorry hoor. Ik vind het helemaal niks, maar 1 aansluiting (en geen magsafe!!!!) en 1,1 ghz en dat vanaf 1300 dollar.

  15. Allemaal niks, 18 uurtjes voor een overpriced en lelijke watch, vanaf 549 dollar wordt hier 549 euro!! En dat Macbook, processor M en 1 poort?! 1300 euro? 1.1 ghz?! Zijn ze bij Apple nu echt zo achterlijk geworden?? Apple gaat ten onder zo

  16. Een Macbook met tabletprocessor, wat vooruitstrevend…

  17. Hij ziet er fantastisch uit, maar bizar dat ze Thunderbolt 2 alweer laten vallen. Die poorten zijn toch klein zat?
    Dit is nu wel een soort van luxe chromebook.

  18. prachtig ding maar apple heeft blijkbaar ontdekt dat de Euro de laatste maanden goed in waarde gezakt is. Goedkoopste versie kost in de US 1299 USD, in NL en BE 1449 EUR 😮 Prijzen van de nieuwe MacBook Pro zijn overigens ook op gelijkaardige wijze aangepast

  19. @Mike: waar kan je die halen dan wil ik er ook wel twee

  20. Erg slim van Apple deze macbook. Erg handig voor mensen die veel onderweg zijn. Als je een notebook wil met een hoge processor etc zijn er nog altijd de andere modellen. Deze is echt ontwikkeld om handig te kunnen vervoeren. Toch het overwegen waard 🙂

  21. Heb vorige week net een mooie Pulsar horloge gekocht voor €189. Ik kan de tijd er op aflezen, de datum, heeft een stopwatch en een stalen band. Wat je met de Apple Watch kunt kan ik ook met mijn iPhone 6.
    Ik zie totaal niet in waarom de Watch zo duur moet zijn, 200 euro was een mooie prijs geweest.

  22. Nou fijn dan! Daar gaat mn droom. Prijzen op de Duitse Apple Store website zeggen genoeg. Alles flink duurder als in Dollars. De duurdere versie van de Macbook kost gewoon €1799 en in dollars $1599. Dat zijn eigenlijk maar €1475 met deze wisselkoers. €300,- verschil.

    Apple Watch 42mm space black stainless steel. €1249,- en $1099. dat zijn eigenlijk maar €1010,-
    €230,- verschil.
    Sorry maar dit kan ik niet betalen. Misschien dat de reis naar America een optie is. Ben ik met een laptop en watch goedkoper uit.
    Eigenlijk zijn de prijzen veels te duur en maakt Apple zichzelf minder toegankelijk. Wordt te exclusief en zal klanten verliezen aan goedkopere concurrenten.

  23. Hoe sluit je hem nu aan aan je mooie Apple Thunderbolt Display… Staat wel dat er Display bij zit, de adapters die te krijgen zijn nu hebben alleen maar HDMI en VGA en geen Display Port voor de thunderbolt schermen.

  24. Oef, de NL prijzen staan ook in de NL Apple Store. Wel ff schrikken na de Amerikaanse prijzen en geluiden vooraf dat de prijsverhouding €:$ 1:1 zou blijven :-(€1449,- voor 256GB/1,1GHz en €1799,- voor 512GB/1,2GHz :-OHoop dat de € koers snel weer beter wordt… want het is wel de mooiste Macbook ooit, en mijn oude zwarte kunststof (begin 2008!) is nu echt hoogbejaard.

  25. Ik vind het een erg mooi apparaat. Het ziet er fantastisch uit en de nieuwe technieken zijn wel weer innovatief. Ik heb wel een klein beetje m’n bedenkingen over de stevigheid (vergelijkbaar met iPad Air 2 scherm druk probleem?).

    Het grappige vind ik eigenlijk dat ik deze MacBook eigenlijk meer passen in de MacBook Air filosofie. De MacBook Air staat juist voor de meeste draagbaarheid en het lichte gewicht en het niet nodig hebben van allerlei connectoren. In de ideale wereld zou de huidige MacBook Air juist een MacBook zijn en deze nieuwe MacBook juist een nieuwe versie van de MacBook Air reeks. Maar helaas is dat marketing-technisch niet mogelijk / een uiterst slechte zet…

  26. Mooi ding om te zien, maar maar 1 poort? En geen magnetische verbinding? Ik of mijn kinderen struikelen per week zeker 2 keer over de kabel (bewijze van spreken) dus voor mij een no go.

    Nu apple met deze macbook over is op USB-C betekend dit dat we dezelfde aansluiting gaan zien op de Iphone en Ipad?

  27. @Sylvester: denk het niet
    De macs hebben allemaal usb maar iphone en pad hebben nooit usb mini gehad.

  28. Testen hebben reeds uitgewezen dat de nieuwe macbook plooit als je hem in je achterzak steekt en gaat zitten

  29. Ja! Hoofdtelefoon aansluiting zit er, aan de rechter kant:
    “Audio
    Stereo speakers
    Dual microphones

    Headphone port
    Headphone/optical digital audio output (minijack)

    Support for Apple iPhone headset with remote and microphone”

    Ik ben benieuwd hoe dat zit met zo’n slot adapter zodat je hem vergrendeld ergens neer kan zettten ter beveiliging. Hoe zou dat gaan?

  30. @Rob: Ja! zie mijn vorige reactie

  31. Origineel geplaatst door Clifford
    Sorry hoor. Ik vind het helemaal niks, maar 1 aansluiting (en geen magsafe!!!!) en 1,1 ghz en dat vanaf 1300 dollar.

    Vanaf 1500 EURO 😉

  32. Het appeltje geeft geen licht meer?!

  33. Wat een gekke prijsontwikkeling. Voor €1449 kreeg ik zes jaar geleden nog een MacBook (aluminium), geüpgradete tot 2,4 Ghz met 4 GB geheugen (standaard 2,1 Ghz en 2 GB geheugen), inclusief iWork (toen nog €79).

    Met de USB-C kun je thans niet veel doen. Apple biedt wel een adapter aan waarmee je USB-C, USB-2 en HDMI tegelijk kunt aansluiten, maar die kost €89! Een aparte adapter voor USB-2 (zonder stroomvoorziening) kost ook weer €19. Natuurlijk ook alles niet meegeleverd.

  34. Het blijft voor sommigen lastig om met btw rekening te houden als ze US en NL prijzen met elkaar vergelijken…

  35. Pracht van een apparaat zeg! Heb ik zeker wel €1300 voor over.

  36. Origineel geplaatst door Roel
    Het blijft voor sommigen lastig om met btw rekening te houden als ze US en NL prijzen met elkaar vergelijken…

    Nee hoor, we zijn gewoon verwend door de 1:1 prijzen zoals die voorheen vaak golden, en voor bv de iPads nog steeds gelden.

  37. super mooi! Komen andere macbooks ook in andere kleuren zoals goud?
    Jeetje echt zo mooi!

  38. @Mike: we zullen binnen een half jaar nog eens praten als de concurrentie net hetzelfde heeft gedaan.

  39. Origineel geplaatst door Kay van Aarssen
    Hoe sluit je hem nu aan aan je mooie Apple Thunderbolt Display… Staat wel dat er Display bij zit, de adapters die te krijgen zijn nu hebben alleen maar HDMI en VGA en geen Display Port voor de thunderbolt schermen.

    Je snapt natuurlijk wel dat al de verschillende adapters , enorme marge producten zijn. kost om te maken tussen 1,50 en 1,80 (wellicht nog aan hoge kant) maar de verkoopprijs is vele malen hoger! Makkelijk verdienen.

  40. @Mike: Doe niet zo gek, joh. De Macbook vind ik ook erg duur, maar het is toch duidelijk dat dit apparaat is voor de mobiele werker, die ( de meesten van hen) wil mailen, internetten, spreadsheet maken, etc. Wil je meer dan dat, neem je toch een Macbook Pro? Wil je vooral mobiliteit, kies je deze macbook. Als je het geld er tenminste voor over hebt.

  41. Komt er zeker in bij mij! Prachtig spul Apple.

  42. Als ze nou eventjes alle verkrijgbare MacBooks (Air en Pro erbij) in goud, zilver en zwart kunnen maken haal ik meteen een zwarte MacBook Pro.

    Het ziet er naar uit dat Apple een apparaat heeft voor mensen die een iPad willen met een toetsenbord/trackpad en een volwaardig OS. iPad heeft ook maar 2 connectie poorten en daar hoor je weinig mensen over klagen.

  43. Hoe vaak moeten we het nog uitleggen.
    Amerikaanse prijzen zijn altijd ex (goods&)sales tax, zeg maar onze BTW. Deze verschilt namelijk per staat, vandaar dat het altijd zonder deze GST wordt genoemd; het is ondoenlijk om de prijzen van alle staten apart te noemen.

    Dus 1$ is altijd 1,21€ met btw.

    Daarnaast heb je de wisselkoers.
    Door de koers was het de afgelopen tijd ongeveer 1:1

    Nu de koers van € is gedaald tov de $ gaat dit helaas niet meer op. Alles in de USA is duurder geworden voor ons, ook de vakanties.

  44. Er zit nu een stemmetje in me hoofd die zegt kopen ideaal voor op reis laat je iPad maar thuis gelukkig vertrek ik 9 april wie weet volgend jaar maar 1 kopen die zwarte MacBook ziet er erg sexy uit

  45. @Rob: Ja Headphone port zit aan de rechterkant

  46. Ben ik de enige die het jammer vindt dat het appeltje op de achterkant geen licht meer geeft?:(

  47. @Hennie: Nog erger!……

  48. @Leon:
    Goh ja jong. Nu ziet niemand meer dat je een apple hebt… Dat lichtgevend logotje doet niets af aan de functionaliteit van de MacBook en als je zoals ik er een prachtige book book case omheen doet zie je het ook niet meer.

  49. 1 USB-C poort, dus tegelijk aansluiten op je monitor EN opladen is er niet bij?

  50. Mooi ding, belachelijke prijs! En de fanboys hebben niet eens door dat bij elke release van een nieuw apparaat Apple de grens net weer even iets verder opdrijft qua prijs! Lekker blind blijven boys. Wel ff meteen gan halen anders hoor je er niet meer bij. En niet vergeten voor een paar honderd euro adaptertjes te kopen!!!

  51. Lekker is dat. Zit te wachten met het kopen van een MacBook Pro 15″ in de hoop dat deze qua prestaties iets verbeterd of iets zakt in prijs. Daarentegen is deze MacBook qua prestaties gelijk gebleven, maar wel € 270 (!!!) duurder geworden.

  52. Het meest onnuttige ding dat Apple aangekondigd heeft in de laatste jaren… En die prijs! Nou ja, daar hoeven we helemaal niks over te zeggen denk ik.
    Ik ben al jaren een hevige Apple fan, met als gevolg dat ik de meeste spullen ook wel heb van hun. Maar die watch en deze flopbook mogen ze houden. Apple staat niet bekend om zijn goedkope prijzen, maar dit is nu toch helemaal van de pot gerukt?!?

  53. Het apple logo op de achterkant van het scherm geeft geen licht meer.

  54. Erg mooi ding zeker handig voor veel onderweg, geen tablet met aparte toetsenbord meer nodig.

    Alleen jammere is die 1ne poort mocht je er 2 nodig hebben, ook nieuwe usb is nog niet aangeslagen dus je zal sowieso een extra tussenstuk nodig hebben.
    Maar Apple toont wel weer de mooie nieuwe standaard, je kan zeggen wat je wil maar alle fabrikanten maken uit eindelijk apples model na.

  55. Origineel geplaatst door dendezen: @Leon:
    Goh ja jong. Nu ziet niemand meer dat je een apple hebt… Dat lichtgevend logotje doet niets af aan de functionaliteit van de MacBook en als je zoals ik er een prachtige book book case omheen doet zie je het ook niet meer.

    Als je hier een bookcase omheen doet is hij meteen 2-3x zo dik en zwaar, beetje zonde van alle moeite van Apple om ‘de dunste MacBook ooit’ te ontwikkelen 😉
    En zonde van het geld, dan kun je er beter een kopen die van nature al zo dik is… met oplichtend appeltje als bonus 🙂

  56. Ik snap niet waarom mensen zou discussiëren over deze laptop. Het lijkt me duidelijk dat als je iemand bent die hevig werk doet met meerdere schermen etc dat deze laptop daar niet voor is bedoeld.

    Deze laptop is bedoelde voor mensen die veel onderweg zijn en een lichte maar krachtig genoege laptop willen voor ondermeer artikelen schrijven, bloggen etc. Dan heb je aan 1 poort die voor meerdere dingen kan dienen zeker genoeg.

    Dat de laptop niet voor iedereen geschikt is is een ding wat zeker is maar om daar nou zoveel om te gaan “haten” is ook zo’n onzin

  57. @dunster: Waarschijkijk zullen er genoeg bedrijven uitkomen met een oplossing daarvoor. Aangezien USB-C niet speciaal van Apple is of dergelijke zal er veel voor worden ontwikkeld

  58. Nu hopen dat andere fabrikanten dit ook snel oppakken, zodat alle randapparaten alleen nog maar USB-C gaan gebruiken.

    Wel jammer van de mag-safe!!! Hoevaak er bij ons in het huis de kabel uit de laptop wordt getrapt. Toch wat voorzichtiger gaan worden 😉

  59. wat is het nut van de 12 inch ?

  60. Wauw erg mooi ding zeg. Tof dat ze nu ook met verschillende kleuren gaan doen. Helaas van het appletje aan de achterkant, maar voor wat hoort wat.

    Btw nog blij met mijn macbook air dus zal deze laten schieten tot mijne kaduuk is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.