Hollywood-logo in panorama.

‘Apple wordt grotere speler in Hollywood met eigen tv-shows en films in 2017’

Apple zou volgens bronnen plannen hebben om meer eigen originele content te maken, zoals tv-shows en films. Apple zou daarom een grotere speler in Hollywood worden.

Apple zou de teruglopende verkopen van de iPhone en de iPad op willen vangen met het ontwikkelen van originele tv-shows en films, zo meldt The Wall Street Journal vandaag. Volgens de bronnen zou Apple daardoor een grote speler worden in Hollywood.

Hollywood-logo in panorama.

‘Films en series van Apple via Apple Music’

De originele films en series van Apple zouden beschikbaar komen via Apple Music. Apple zou de afgelopen maanden in gesprek zijn met allerlei bekende producenten, net als met de nodige marketingmensen die de shows zouden promoten. Behalve tv-shows zou Apple ook nadenken over originele films, al zouden die plannen nog in een hele vroege fase zitten. Eind 2017 zouden de eerste shows van Apple beschikbaar komen.

De shows die Apple zou gaan maken zouden vergelijkbaar zijn met series als Westworld en Stranger Things op Netflix. Het zou dus ook niet gaan om een streamingdienst, waarmee je zoveel kunt kijken als je zelf wil. Apple zou zich met originele series meer willen onderscheiden van diensten als Spotify. De afgelopen tijd heeft Apple echter al stappen gemaakt, met bijvoorbeeld een eigen versie van Carpool Karaoke. Ook werken ze nog aan Planet of the Apps over de app-economie en zouden ze aan Vital Signs met Dr. Dre werken.

Een tijd geleden gingen er geruchten dat Apple een eigen tv-dienst zou maken, maar deze plannen lijken flink gewijzigd te zijn. In een interview gaf Eddy Cue zelfs aan dat Apple geen eigen tv-shows wil maken, maar wel de producenten wil helpen en ze een platform bieden. Deze uitspraak staat in contrast met het bericht van The Wall Street Journal van vandaag. Mogelijk wijzen de bronnen dan ook meer in de richting van series als Carpool Karaoke en Planet of the Apps. Wel heeft Apple voor de Apple TV een aparte TV-app uitgebracht, maar hierin komen series en films van andere partijen samen. De TV-app is dan ook meer een soort universele tv-gids dan een eigen platform.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2017, 12:31
Categorie Apple
Onderwerp tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.