Reacties voor: Apple-historie: dit waren de recensies over de allereerste iPhone

Negen jaar geleden werd de iPhone gepresenteerd. Tegenwoordig zien we dat als het begin van de smartphone-revolutie, maar wij vroegen ons af: wat vonden we er toen van? Wij zochten wat recensies uit 2007 op.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Veel van @Tweakers commentaar is nu nog van toepassing, hoe toepasselijk 😉

  2. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Veel van @Tweakers commentaar is nu nog van toepassing, hoe toepasselijk

    En geen hond die het ooit gemist heeft. De jongens van Tweakers zijn te technisch. De iPhone was juist bedoeld voor de mensen die niet heel veel met tech hebben.

  3. Vraag me wel af hoe de evolutie van de smartphone zou zijn geweest zonder de iPhone. Mag er eigenlijk niet aan denken 😉

  4. Origineel geplaatst door John
    Vraag me wel af hoe de evolutie van de smartphone zou zijn geweest zonder de iPhone. Mag er eigenlijk niet aan denken 😉

    Minder verkeersongelukken met de ‘appers’?

  5. Cutting edge, me hoela.
    HAHAHAHAHAHAHA

  6. Zonder de iphone zaten we nog met een resistief scherm en was nokia nog een grote leider met hun symbian besturings systeem en was de markt meer gefragmenteerd door bv palm met hun Palm Pré en Blackberry met BBOS en waren de grote stappen denk ik nog niet helemaal gerealiseerd of althans niet in de vorm als wat er nu is. Cloud syncing zou nog steeds in de kinderschoenen staan of alleen weggelegd voor corporaties. Gaming zou echt puur playstation of xbox zijn op tetris en blocks etc na. Aan de andere kant zou Samsung denk ik echt leider leider leider zijn (de echte man der mannen om maar zo te noemen) en zou hun eerste OS (Bada) echt leidend zijn.

  7. Ik vond de eerste iPhone ook niet indrukwekkend. Ik had toen de Nokia N95, die ik op dat moment ook superieur vond aan de iPhone.

    De iPhone had geen 3G.
    Kon geen apps installeren.
    Had weinig opslag.
    De camera had een flits.
    De browser had geen Flash.

    Allemaal dingen die de Nokia N95 wel had/kon. Opslag had ik bijvoorbeeld 32GB geheugenkaart.

    Uiteindelijk in 2009 toch overgestapt naar de 3GS, overtuigd door iPhone os 3. (Knippen/plakken!, kon de Nokia al lang).

    En tot nu toch nog gebleven bij Apple.

  8. Mag van mij nog wel iets pittiger. De eerste iPhone was een eerste in z’n soort. Dat pakten de Nederlandse recensenten niet echt op. Tweakers zit er net zo ver naast als later Steve Ballmer over de iPad. Totaal geen benul van waar het over gaat.
    Natuurlijk kon de eerste iPhone nog niet zoveel en begint het pas bij de 3G door te breken, maar het zou interessant zijn de eigen visie achter de iPhone te vergelijken met recensies in de tijd erna en dan die eerste reacties opnieuw te lezen. Dan zie je dat mensen blijkbaar het pas geleidelijk doorkrijgen.
    Overigens: foto’s van latere modellen bij dit artikel zijn niet heel ondersteunend. 🙂

  9. Het toestel was revolutionair in zijn vormgeving en touchscreen. Heel veel andere telefoons deden het met gepriegel op hele kleine uitschuifbare toetsenbordjes hoewel sommigen daar zeker in uitblonken (BlackBerry). De echte revolutie was niet de iPhone zelf. De echte revolutie was bijna de das om gedaan door de genius zelf, Steve Jobs. De echte revolutie was namelijk het volledig benutten van de capaciteit van hey fantastische besturingssysteem, toen nog iPhone OS. Dat benutten kwam met de belangrijkste revolutie voor het mobiele platform: de Appstore. Steve Jobs had het bijna tegen gehouden maar zag ook, gelukkig op tijd, zijn eigen ongelijk in. Met de verbeteringen in de iPhone 3G was dat de echte doorbraak van de iPhone.

  10. Origineel geplaatst door Aeensing
    Zonder de iphone zaten we nog met een resistief scherm en was nokia nog een grote leider met hun symbian besturings systeem en was de markt meer gefragmenteerd door bv palm met hun Palm Pré en Blackberry met BBOS en waren de grote stappen denk ik nog niet helemaal gerealiseerd of althans niet in de vorm als wat er nu is. Cloud syncing zou nog steeds in de kinderschoenen staan of alleen weggelegd voor corporaties. Gaming zou echt puur playstation of xbox zijn op tetris en blocks etc na. Aan de andere kant zou Samsung denk ik echt leider leider leider zijn (de echte man der mannen om maar zo te noemen) en zou hun eerste OS (Bada) echt leidend zijn.

    Dan was er wel een ander merk, fabrikant mee gekomen. Apple heeft niet het alleenrecht op innovatie. Apple heeft trouwens niet het Touch scherm uitgevonden, maar heeft er slim, en op tijd, gebruik van gemaakt.

  11. @Marc: Apple had wel degelijk de multitouch uitgevonden! Ok er bestonden al touchscreens maar heb jij al eens met zo’n pre-iphone touchscreen gewerkt? Dat was toen meer een vloek dan een zegen ( slechte responsie en zonder stylus was er al helemaal niet mee te werken).

  12. Volgens mij is het IOS en niet OS X …

  13. @Remco: Steve Balmer was zo negatief over de iphone, zou nooit wat worden zou te duur zijn (klopt eigenlijk wel) en alles wat de iPhone kan kon toestellen met Windows Mobile al en dan met meer keuze en goedkoper.

    Steve Balmer vond vooral de prijs icm de specs een grote minpunt, zou volgens deze revolutionair een flop worden. Hoe anders is het tegenwoordig waar Android de nr 1 is en daarachter de iPhone en Windows???

    Is er wel maar minimaal.

  14. Ik moet ook altijd lachen om dit argument van Tweakers, dat nu nog steeds vaak wordt gebruikt:

    Dat heeft niks met technische innovatie te maken, maar alles met een hebbedingetjescultuur waar handige zakenmensen als Steve Jobs optimaal van profiteren.

    De stelling is, doordat er beperkt aanbod wordt het interessanter en dat is beter voor de verkoop?!? Wat een onzin altijd, hoe kun je nu meer verkopen als het product niet in de winkel ligt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.