Night Shift iOS 9.3

Apple overweegt Night Shift voor Mac, Watch, TV en CarPlay

Apple heeft in een handelsmerkaanvraag aangegeven ook Night Shift te willen gebruiken op de Mac, Apple Watch, Apple TV en CarPlay-achtige systemen.

Apple heeft het handelsmerk ‘Night Shift’ aangevraagd voor veel meer apparaten. Ook de Mac, Apple Watch, Apple TV en CarPlay zouden een donkere modus kunnen krijgen.

Night Shift iOS 9.3

Night Shift op Mac, Watch, TV en meer

In iOS 9.3 kregen we de beschikking over een nachtmodus (Night Shift). Voorafgaand werd er veel over gesproken, maar nu het er eenmaal is lijkt het iets vanzelfsprekends. Met Night Shift kun je zorgen dat het scherm in de loop van de avond iets meer geel/oranje wordt, zodat je minder risico loopt op slaapproblemen.

In de aanvraag legt Apple uit dat ze de nachtmodus ook op alle andere platformen willen uitbrengen. Daarbij wordt gesproken over allerlei apparaten, zelfs producten die Apple niet verkoopt, zoals elektrisch verwarmde sokken. Verwer wordt gesproken over computers, smartwatches, televisieschermen, laptops en audiosystemen in de auto.

Vooral zinvol op Mac en TV

Van een paar seconden op je Apple Watch kijken, krijg je niet meteen slaapproblemen. Maar op de andere apparaten heeft het toevoegen van een nachtmodus zeker zin. Sommige mensen zitten ‘s avonds tot laat televisie te kijken en daarbij wordt geen rekening gehouden met blauwe kleurtonen. Hetzelfde geldt voor mensen die tot ‘s avonds laat moeten werken of in de auto terug op weg zijn naar huis. Voor elk platform zouden de techniek anders kunnen zijn. Zo wil je op het tv-scherm geen geelbruine kleuren, waardoor het lijkt alsof je naar een film uit de oude doos zit te kijken.

Op de Mac heb je nu al de mogelijkheid om f.lux te gebruiken, een app die op iOS werd geweerd door Apple. Dit gebeurde vlak voordat Apple de eigen oplossing Night Shift aankondigde. Zou Apple een eigen Night Shift toevoegen aan macOS, dan raakt f.lux opnieuw een gebruikersgroep kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2016, 9:21
Categorie Diensten
Onderwerpen nachtmodus, night shift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.