Reacties voor: Apple-historie: deze Macs verkocht Apple in 1996

Bijna twintig jaar geleden kwam Steve Jobs terug bij Apple. Hij haalde meteen de bezem door het verwarrende productaanbod van die tijd. Maar hoeveel verschillende Mac-modellen verkocht Apple in die tijd eigenlijk?
Lees het complete artikel → Apple-historie: deze Macs verkocht Apple in 1996
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Wij hebben de naast het kleine ‘SE-tje’ nog de lelijke Performa 630, een Performa 5200 en een PowerMac 7500 gehad. De tweede was een traag ding, de laatstgenoemde een ronkend ding. Vooral door de SCSI-disc die het hele apparaat deed trillen. Ik had het ding aan de binnenkant getapet om het trillen te voorkomen. Bovendien stond ie op piepschuim om dezelfde reden.

  2. Grappig.
    De Performa 5200 was mijn eerste Mac.

  3. Dit probleem komt helaas niet alleen bij Apple voor. Ik rijd al 16 jaar Volvo en heb een D5. Vroeger wist je wat dat inhield, nu is alles D2, D3, D4, D5 maar het aantal cilinders of Pk’s is voor de leek bijna niet meer te volgen.
    Af en toe moet er gewoon weer een ‘bezem’ door en even ‘opschudden’.

  4. Ik mis in dit verhaal de Quadra Familie. De Quadra 840 AV en de Quadra 660 AV. Heb jaren de laatstgenoemde gehad. Heel mijn opleiding video op ge-edit. Al was het op postzegel formaat toch veel van geleerd. 😉

  5. Mijn eerste computer was ook de Performa 5200. In mijn herinnering kregen we hierbij het spel Myst. Ik gebruikte hem vooral als tekstverwerker en dat gaf wel problemen vanwege het gebrek aan compatibiliteit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.