Reacties voor: Apple heeft in iOS 13 een kattendetector ingebouwd

Ook voor externe ontwikkelaars
Dé belangrijkste vernieuwing in iOS iOS 13? Voor sommige mensen is dat misschien deze: betere herkenning van je honden- en kattenfoto's. Met machine learning gaat Apple ervoor zorgen dat je alle kattenfoto's met bijna 100% zekerheid kunt terugvinden in je camerarol.

Reacties: 18 reacties

  1. Niet echt vernieuwed want dat doet Google al zeker een jaar.

  2. Aan de ene kant natuurlijk leuk, maar we gaan naar een wereld toe waarin alles gecategoriseerd gaat of kan worden. Weer een leuk iets voor een Facebook die ook weet wat voor huisdier je hebt (en hier reclame voor kan maken). En mijn niet ingevulde verjaardag op een gegeven moment vanzelf geraden wordt (en doorgespeeld aan jan en alleman)

    Het duurt niet lang meer of alles (schoolresultaten, jaargesprekken, boodschappen, pakketjes, feestdagen, kledingsmaak, dieren, gewoontes, enz) allemaal voor de hoogste bieder te verkrijgen zijn. Jouw naam wordt een mapje op een server met al jouw voorkeuren erin.

  3. Nu nog paarden

  4. Zou leuk zijn als ze ook herkennen wanneer een kat “aan het typen” is, dwz over mijn toetsenbord aan het lopen is…

  5. Hoop dat ik het ook uit kan zetten.. ben niet dol op katten

  6. Ik vind het allemaal maar magertjes. We hebben een baby en bij zeker de helft van de foto’s wordt ie niet correct herkend. Ok. Babies herkennen is moeilijk. Maar als ik maandenlang een baby fotografeer in mijn eigen huis, dan zou siri er toch mogen vanuit gaan dat het dezelfde baby is. Er is nog veel werk om Siri bruikbaar en slim te maken.

    Context kent ze nog altijd niet. Zelfs Siri gebruiken om een route naar een favoriete locatie of een eigen gelabelde locatie kan ze niet. Ook als je het al 100x manueel hebt ingevoerd.

  7. Een kattendetector??!! Ik dacht direct aan het herkennen van de kat en daarbij ook een ultrasoon geluid bij om te verjagen… maar het is dus iets anders….was wel vernieuwend geweest dat dan weer wel.

  8. Ik dacht direct (gezien de foto bij het artikel) aan een kattenluik met Apple HomeKit! Met een speciale RFI chiplezer die mijn kat herkent. Maar helaas😹

  9. Origineel geplaatst door Tom
    Ik vind het allemaal maar magertjes. We hebben een baby en bij zeker de helft van de foto’s wordt ie niet correct herkend. Ok. Babies herkennen is moeilijk. Maar als ik maandenlang een baby fotografeer in mijn eigen huis, dan zou siri er toch mogen vanuit gaan dat het dezelfde baby is. Er is nog veel werk om Siri bruikbaar en slim te maken.

    Context kent ze nog altijd niet. Zelfs Siri gebruiken om een route naar een favoriete locatie of een eigen gelabelde locatie kan ze niet. Ook als je het al 100x manueel hebt ingevoerd.

    Doe je ook regelmatig ‘bevestig extra foto’s’ bij je kind? Siri leert hiervan. En zal dan sneller je kind herkennen ook naarmate hij/zij ouder wordt.
    Geld overigens voor alle personen in je personen album.

  10. @jos ketelslegers:
    Maar bij Google gaat alle data naar de cloud van Google en bij Apple verlaat deze data je eigen telefoon of iPad niet …

  11. Origineel geplaatst door dafo
    Ik dacht direct (gezien de foto bij het artikel) aan een kattenluik met Apple HomeKit! Met een speciale RFI chiplezer die mijn kat herkent. Maar helaas😹

    Bestaat al. Het kattenluik van SureFlap herkent de chip van je kat(ten) en laat alleen die binnen (of buiten, of tussen bepaalde tijden)
    De laatste versie (die ik nog niet heb) is ook via WiFi op afstand in te stellen.
    Nog geen HomeKit volgens mij.

  12. Met zo’n HomeKit deurbel of camera ernaast krijg je wel berichten als je kat naar binnen en buiten gaat.

  13. Ik zou het zeer fijn vinden moest er eindelijk de mogelijkheid zijn om personen te taggen die er bvb maar half met hun gezicht op staan. Of bestaat dit en weet ik dit gewoon niet?

  14. Wat een gek nieuws. De foto’s app herkent al jaren hondje, kat, slang, spin of vogel.

  15. @Ade: ja hoor. Doe ik. En dat helpt idd. Maar hoeveel mensen zouden dat doen? Een grote minderheid.

    Siri moet veel slimmer worden en autonoom dingen doen, i.p.v. manueel getraind worden.

  16. @Gil: Idd. Heel vervelend dat dit niet kan.

  17. Origineel geplaatst door Gil
    Ik zou het zeer fijn vinden moest er eindelijk de mogelijkheid zijn om personen te taggen die er bvb maar half met hun gezicht op staan. Of bestaat dit en weet ik dit gewoon niet?

    Inderdaad, tags toevoegen in foto’s mis ik al jaren! Onbegrijpelijk dat Apple hier niets aan doet!

  18. Hopelijk kunnen er dan met de XR ook portretfoto’s van katten/honden genomen worden i.p.v. alleen mensen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.