Fitbit Cardiogram

Cardiogram-app werkt nu met Fitbit samen

Cardiogram heeft ondersteuning voor Fitbits gekregen, zodat je metingen die met een Fitbit zijn gedaan ook terug kunt vinden in de Cardiogram-app op iPhone en Android. Het werkt met alle Fitbits waar een hartslagmeter in zit.

Cardiogram werkt met Fitbit

De hartslag-app Cardiogram werkt vanaf nu niet alleen met de Apple Watch, maar ook met Fitbit-stappentellers en -horloges. Daarmee slaat Cardiogram een brug tussen beide wearables, die niet compatibel met elkaar zijn. Je kunt de hartslagmetingen die je met een Fitbit hebt gemaakt namelijk niet zomaar inlezen in HealthKit. De nieuwste versie van Cardiogram voor iPhone, iPad en Android kan gegevens uit Fitbits lezen, die voorzien zijn van een hartslagmeter. Het gaat hier om de Fitbit Charge, Ionic, Versa, Inspire HR en Alta HR. Bij sommige fitnessarmbandjes werkt het alleen met de modellen die voorzien zijn van een hartslagmonitor en de toevoeging ‘HR’ hebben. Eerder werkte Cardiogram ook al met Wear OS-horloges die met een iPhone waren gekoppeld.


Cardiogram pakt het meten van je hartslag grondig aan: ze gebruiken voor het analyseren van de hartslagdata technieken van neurale netwerken. Dit heet DeepHeart en is bedoeld om je meer inzicht te geven in patronen en om aandoeningen als diabetes en slaapapneu vroegtijdig te detecteren. Toen Cardiogram in 2016 werd opgericht, was een van de belangrijkste doelen om geavanceerde hartslag-analyses te leveren, ongeacht welke wearable mensen gebruiken. Dat bleek een lastige klus: de markt was erg gefragmenteerd en wekelijks kwamen er andere verzoeken binnen van gebruikers die graag wilden dat hun unieke wearable werd toegevoegd.

Fitbit Cardiogram

Met de komst van Cardiogram 3.0 hebben de makers nu een nieuwe stap gezet. De app is nu direct geïntegreerd met Garmin Health, dat metingen die in Garmin op iOS binnenkomen ook worden doorgestuurd. Maar de grootste vernieuwing is de ondersteuning voor Fitbit, een van de belangrijkste fabrikanten op het gebied van wearables. Het was dan een grote wens om ondersteuning te kunnen bieden. Ondertussen staan er nog een aantal andere plannen op de rol: er wordt gewerkt aan ondersteuning voor Samsung, Bluetooth Low Energy (BLE) en andere producten.

Gebruikers kunnen optioneel upgraden naar Cardiogram Premium als ze hun hartslagdata willen delen met een familielid of arts. Maar het werkt ook onderling: een gebruiker met een Apple Watch kan de hartslagdata bekijken als het familielid een Fitbit draagt, of andersom. Alles werkt onderling, of je nu een Apple Watch, Garmin-sporthorloge, Wear OS smartwatch of Fitbit-product hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.