Reacties voor: Apple herinnert ontwikkelaars aan 64-bit eis voor apps

Apple heeft ontwikkelaars een herinnering gestuurd dat 64-bits apps vanaf 1 februari 2015 verplicht zijn. Updates krijgen uitstel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Misschien kan iemand met een dev account Apple eraan herinneren dat Safari op Yosemite nog steeds constant crasht ?
    Reden: zie de ca. 100 miljoen wekelijkse crash reports (wat daarmee gebeurt..?)

  2. Dat apps gebouwd moeten worden met de iOS8 SDK, betekent dat je in feite straks geen apps of updates meer kan uitbrengen die nog werken met iOS7? Dat zou namelijk wel vrij hard zuigen, omdat daarmee mijn iPhone 4 wel heel erg achter gaat blijven…

  3. Het gaat alleen om Apps die als nieuwe App ingediend worden. Als je een bestaande App hebt kan je die na 1 februari nog steeds van updates voorzien zonder 64 bit ondersteuning. Voor deze laatste categorie heeft Apple een deadline verderop in jaar gesteld.

  4. Origineel geplaatst door Andre
    Dat apps gebouwd moeten worden met de iOS8 SDK, betekent dat je in feite straks geen apps of updates meer kan uitbrengen die nog werken met iOS7? Dat zou namelijk wel vrij hard zuigen, omdat daarmee mijn iPhone 4 wel heel erg achter gaat blijven…

    Nee, dat valt wel mee. Ook al is de iOS 8 SDK verplicht, je kunt daarmee nog wel apps blijven ontwikkelen die ook voor oudere iOS-versies geschikt zijn, dus voor bijv. iOS 7.

    Het ligt aan de ontwikkelaar of hij nog die oude versies wil blijven ondersteunen. Het maakt de code wel complexer, het maakt de apps groter en het vergt meer onderhoud. Plus dat je niet helemaal los kunt gaan met de nieuwste mogelijkheden. Maar bijv. bij kinderapps loont het de moeite om nog heel oude iOS-versies te blijven ondersteunen.

  5. Origineel geplaatst door Frans
    Misschien kan iemand met een dev account Apple eraan herinneren dat Safari op Yosemite nog steeds constant crasht ?
    Reden: zie de ca. 100 miljoen wekelijkse crash reports (wat daarmee gebeurt..?)

    Ik heb nergens last van

  6. Dan draai je of windows of Mavericks 😀

  7. @Frans: er bestaat ook zoiets als Firefox voor OSX…

  8. Wat moet je eigenlijk doen om je app 64bit te laten ondersteunen? Is het simpel opnieuw compileren en opnieuw in de app store zetten?

  9. Ik krijg zo’n gevoel dat de iPad1 ondersteuning (iOs5) nu echt snel verleden tijd is. Erg jammer voor de vele kinderen die de oude iPad van de ouders ooit hebben gekregen. Vele ontwikkelaars (b.v. MyPlaySchool) hielden hier bewust rekening mee. Ik vrees dat dit snel afgelopen is nu.

  10. Origineel geplaatst door Brabbeldas
    Wat moet je eigenlijk doen om je app 64bit te laten ondersteunen? Is het simpel opnieuw compileren en opnieuw in de app store zetten?

    Hangt van de omstandigheden af, maar ik denk dat in de meeste gevallen toch wat meer gedaan moeten worden dan alleen een recompilering . Voor 64-bit moet een app sowieso iOS 7 ondersteunen (met alle nodige aanpassingen) en zul je hier en daar data-types moeten wijzigen of in ieder geval even na moeten lopen. Bij complexe apps kan dat toch meer werk betekenen.

    Vervelend is het vooral voor ontwikkelaars die de moeite niet meer in een grote update willen steken en dus ook geen kleine onderhoudsupdates meer kunnen publiceren.

  11. In tegenstelling tot wat het artikel doet vermoeden, is ondersteuning van iOS 5 (5.1.1) gewoon nog mogelijk. De app moet dan worden gebouwd voor 64 bit én armv7. Van armv7 maken nog vele generaties iPhones en iPads gebruik, alsmede de eerste generatie iPad. Zie iOS Support Matrix

  12. Origineel geplaatst door Thijsonline
    In tegenstelling tot wat het artikel doet vermoeden, is ondersteuning van iOS 5 (5.1.1) gewoon nog mogelijk. De app moet dan worden gebouwd voor 64 bit én armv7. Van armv7 maken nog vele generaties iPhones en iPads gebruik, alsmede de eerste generatie iPad. Zie iOS Support Matrix

    En hoe doe je dat dan?

  13. Origineel geplaatst door Brabbeldas

    Origineel geplaatst door Thijsonline
    In tegenstelling tot wat het artikel doet vermoeden, is ondersteuning van iOS 5 (5.1.1) gewoon nog mogelijk. De app moet dan worden gebouwd voor 64 bit én armv7. Van armv7 maken nog vele generaties iPhones en iPads gebruik, alsmede de eerste generatie iPad. Zie iOS Support Matrix

    En hoe doe je dat dan?

    In Xcode de ‘Architectures’ op ‘Standard architectures’ zetten. Dat resulteert in 64 bit en armv7. Vervolgens ‘iOS Deployment Target’ op iOS 5.1.1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.