iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: WhatsApp, NOS-apps, Ember, Inbox Cube en meer

In deze App Gemist blikken we terug op een aantal noemenswaardige nieuwe apps en updates voor iPhone, zoals WhatsApp, NOS en Inbox Cube.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

gesprekHet was een bewogen week op het appfront. WhatsApp kreeg midden in de nacht een langverwachte iOS 7 update en dat liet veel iCulture-lezers niet onberoerd. Was er nu te veel veranderd, of nog steeds niet genoeg? Daarnaast kreeg Hyves een laatste afscheidsupdate voordat de app in zijn huidige vorm van het toneel zal verdwijnen. Ook een paar andere noemenswaardige app-updates vielen op, zoals die van Foursquare en de apps van de NOS. Wat betreft nieuwe apps mochten we ook niet klagen: de artikelen over Ember, Inbox Cube en twee nieuwe dagboek-apps Journify en HeyDay zijn absoluut het lezen waard.

heydayHeyday – Heyday-Journaling is een nieuwe dagboek-app die automatisch foto’s en locaties laadt. Er zijn wel meer apps die dat doen, maar Heyday geeft gebruikers daarnaast de mogelijkheid om allerlei collages te maken, filters toe te passen en af en toe terug te blikken op foto’s en momenten van een tijd geleden. Daarmee biedt de app een meer functies dan veel andere gratis dagboek-apps. Heyday is simpel vormgegeven, met een verticale nieuwsfeed waar je doorheen kunt scrollen. Vanuit die feed kun je locaties bewerken, verhalen schrijven en foto’s toevoegen.
Downloaden: Heyday-Journaling (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

timelyTimely – Timely wil freelancers, teams en bedrijven een nieuwe manier bieden om uren te registeren en bij te houden. In de mooi vormgegeven app voer je gewerkte uren vooraf in – je weet immers vaak van te voren wanneer je aan welk project gaat werken- in plaats van achteraf. In het systeem kun je geplande werktaken zowel op de Mac als op je iPhone invoeren in een agenda-achtige omgeving. Na het gedane werk kun je heel simpel je geplande uren als gewerkt registreren. Dat scheelt dat allerlei extra werk en administratie met timesheets en andere ingewikkelde urenregistratiesytemen, zo hoopt Timely.
Downloaden: Timely (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

foursquareFoursquare – Locatie-app Foursquare heeft een fikse update gehad, met een nieuw ontwerp en een andere indeling. Daarnaast geeft Foursquare voortaan pushberichten op basis van de locatie waarop een gebruiker zich bevindt. Als je een restaurant binnenloopt kun je bijvoorbeeld een bericht over populaire gerechten op de menukaart binnenkrijgen. En als je een vliegtuig uitstapt ontvang je wellicht suggesties voor locaties die vrienden op die bestemming hebben bezocht. De functie werkt ook als je de applicatie niet open hebt staan, maar zou wel batterijvriendelijk moeten zijn.
Downloaden: Foursquare (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

cigaretteCigarette – Ja, het is ongezond en ja, het druist mogelijk totaal in tegen de goede voornemens volgende maand. Maar Cigarette is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die best wel eens wat mensen blij kan maken. De applicatie gebruikt de Nederlandse kaart van Apple maar voor één doel: laten zien waar je in de buurt sigaretten kan kopen. Je ziet de winkels en andere verkooppunten op de kaart en ziet meteen of het pand open is. De applicatie is nog in ontwikkeling: als je eigen locatie nog geen verkooppunten heeft, kan je die zelf tippen in de app.
Downloaden: Cigarette (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

wolfThe Wolf Among Us – Telltale Games, de studio achter onze Game van het Jaar 2012 The Walking Dead, heeft een nieuwe titel in de App Store uitgebracht. The Wolf Among Us volgt hetzelfde spelprincipe als The Walking Dead: je loopt rond en praat met personages om het verhaal voort te zetten en maakt de nodige belangrijke keuzes. Ditmaal doe je dat alleen niet in een met zombies bezaaide wereld, maar in bizarre wijk in New York genaamd Fabletown. Daar zijn alle sprookjesfiguren naartoe gevlucht, die proberen om een gewoon leven te leiden.
Downloaden: The Wolf Among Us (€4,49, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

piratesAssassin’s Creed: Pirates – Er is een Assassin’s Creed-game uitgekomen in de App Store. Het is een 3D-actiegame, maar je zal jezelf niet betrappen op spring- en sluipactie. Assassin’s Creed Pirates voor iPhone en iPad is een inhaker op het nieuwe deel voor de spelcomputers; Black Flag. De specialiteit van het spel zijn zeegevechten met grote piratenschepen en dat onderdeel is nu doorgezet naar deze touchscreen-game. Zo vaar je over fraaie wateren op zoek naar andere tegenstanders en buit.
Downloaden: Assassin’s Creed: Pirates (€4,49, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 7.0+)

plexPlex – Plex heeft een vernieuwd uiterlijk. De populaire iOS-app om audio en video vanaf je thuiscomputer of mediaserver af te spelen op de iPhone en iPad, heeft de kleurovergangen van zich af geslagen en gebruikt witte icoontjes zonder opvulling als knoppen. De applicatie is dus afgestemd op iOS 7. Dat leverde meteen ook een nieuw uiterlijk voor de audio- en videospeler in de app op. Verbeteringen op het gebied van snelheid en stabiliteit maken Plex 3.3 voor iPhone en iPad af.
Downloaden: Plex (€4,49, universeel, iOS 5.1.1+)

one.vuOne.vu – Meer doen in minder tijd is een cliché van jewelste, maar dat is wel precies wat de iPhone- en iPad-app One.vu doet. De net van cruciale bugfixes voorziene applicatie combineert je berichtenstromen van Twitter, Facebook en LinkedIn in één timeline, zodat je simpel op de hoogte bent van de allerlaatste berichten op de netwerken. Als je op zoek bent naar een applicatie die de nieuwste berichten van Facebook bovenaan laat zien, dan ben je ook aan het goede adres bij One.vu.
Downloaden: One.vu (gratis, universeel, iOS 6.0+)

mijn kpnMijnKPN – De officiële belstatus-app van KPN is zonet voorzien van een grondige update voor iPhone en iPad. Versie 3.0 van MijnKPN introduceert onder andere een totaal nieuw ontwerp, dat er frisser uitziet dan voorheen en gebruik maakt van een schuifmenu aan de linkerkant. Verder krijg je nu een duidelijke waarschuwing als je kosten maakt die buiten je bundel vallen, op zowel het gebied van minuten als dataverbruik. Aansluitend zie je vanaf 80 procent van je verbruik een oranje statusbalk voor je tegoed in de applicatie.
Downloaden: MijnKPN (gratis, universeel, iOS 5.0+)

inbox cubeInbox Cube – Inbox Cube is een mail-app die het over een andere boeg gooit. De app wil e-mail minder laten draaien om tekst en meer een visueel proces maken. Inbox Cube is daarom opgedeeld in drie ‘blokken’: een tabblad met mail, een tabblad met bijlagen en een met contacten. Je mail zelf is niet per se anders vormgegeven dan in andere apps, maar de onderdelen met bijlagen en contacten zijn waarmee Inbox Cube zich onderscheidt. Hier worden namelijk alle bijlagen en contacten die je ooit hebt gemaild als afbeeldingen weergegeven, zodat je ze in een oogopslag kan vinden en gebruiken. Sinds gisteren ondersteunt Inbox Cube Gmail, iCloud, Yahoo en AOL mail. De hoogste tijd om deze nieuwe email-client eens nader te bekijken.
Downloaden: Inbox Cube (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

infuseInfuse 2 – FireCore heeft vanavond Infuse 2 voor iPhone en iPad uitgebracht. FireCore is vooral bekend van de Apple TV-software aTV Flash, maar maakt ook deze iOS-app. Afgelopen voorjaar verscheen Infuse voor het eerst en nu is er de eerste grote update. Versie 2 is compleet vernieuwd, met een nieuwe uiterlijk en een nieuwe prijsstelling van €4,49 voor de Pro-versie. In plaats van vooraf €4,49 betalen kun je de app nu gratis installeren en pas later besluiten of je de Pro-functies wilt. Die kun je via een in-app aankoop aanschaffen. Je krijgt ermee toegang tot extra functies, zoals ondersteuning van meer mediaformaten, streaming video’s vanaf andere apparaten en verbeterde ondersteuning voor AirPlay.
Downloaden: Infuse 2 (gratis, universeel, iOS 7.0+)

nosNOS – De Nederlandse Omroep Stichting heeft haar nieuwsapps voor de iPhone en iPad voorzien van updates. In de nieuwsapp NOS voor beide platformen kan je nu liveblogs volgen, bijvoorbeeld bij een ramp of een belangrijke sportwedstrijd. Audio- als videofragmenten, foto’s, tekst en bijvoorbeeld tweets zijn allemaal geoptimaliseerd voor het mobiele platform. NOS Teletekst is vooral op de iPad onder handen genomen. Daar kan je het nieuws nu ook in de landscape-stand lezen.
Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+))
Downloaden: NOS Teletekst (gratis, universeeel, iOS 4.3+)

emberEmber – Pinterest heeft een kraakhelder idee. Bewaar alles waardoor je geïnspireerd raakt op thema-prikborden en deel die weer met andere gebruikers. Maar wat als je jouw verzamelingen helemaal niet wilt delen? Wat als je er geen account voor wilt aanmaken op een website? Dan is Ember misschien wat. Ontwikkelaar Realmac heeft de functionaliteit van de prijzige Mac-app nu doorgezet naar de iPhone en iPad. Ember op iOS is gratis te downloaden en te gebruiken.
Voor iOS: Ember (gratis, universeel, iOS 7.0+)
Voor Mac: Ember (€44,99, Max OS X 10.9, 64-bit processor)

journalizedJournify – Er zijn niet zoveel gerenommeerde dagboek-apps op iPhone. Day One is veruit de bekendste speler in de markt, maar heus niet de enige applicatie waarin je makkelijk en op een fraaie manier een dagboek of andere notities bijhoudt. Journify van ontwikkelaar Leovation Limited is een nieuwe applicatie waarmee je van elke dag een tijdlijn kan maken met geschreven berichten, foto’s en audio-opnames. De modern vormgegeven iPhone-app werkt na een kleine periode van gewenning soepel en snel.
Downloaden: Journify (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

whatsappWhatsAppWhatsApp Messenger is eindelijk uit voor iOS 7 en heeft een compleet vernieuwd uiterlijk gekregen. De applicatie heeft afscheid genomen van de blauwe bovenbalk en zwarte knoppenbalk en heeft nu een geheel witte interface. Zoals het iOS 7 betaamt, bestaan de knoppen ook nog alleen maar uit lijntjes. Verder heb je de keuze uit meer berichttonen, zowel van WhatsApp zelf als het standaardaanbod van iOS 7. De grootste inhoudelijke verandering is dat je te versturen foto’s in de app kan roteren en bijsnijden. Eerder kon je op iPhoneclub een round-up van wijzigingen zien.
Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

hyvesHyves – Hyves heeft definitief de handdoek in de ring gegooid als ooit het grootste sociale netwerk van Nederland. Maar de applicatie verdwijnt nog niet geruisloos uit de App Store. Hyves heeft haar iPhone-app nog één keer voorzien van een update om het afscheid te beklinken. Je vindt er geen profielpagina’s meer, geen krabbels en gaat vergeefs opzoek naar respects. In de uitgeklede applicatie bekijk je alleen de bekende smileys op de volle grootte van je iPhone-scherm.
Downloaden: Hyves (gratis, universeel, iOS 6.1+)

flexyFleksy – Fleksy is de app met het voorspellende toetsenbord, waarmee je supersnel teksten kunt invoeren. De app is populair onder visueel gehandicapten, maar doet het ook goed bij mensen die gewoon hun productiviteit in het oog houden. De nieuwste versie van Fleksy heeft een behoorlijk lange lijst met verbeteringen, zoals een nieuwe layout, vernieuwde engine (waardoor de app sneller reageert) en sneller toegang tot symbolen. Als je tweemaal naar links veegt met twee vingers, dan krijg je het speciale tekens-toetsenbord te zien. Veeg je tweemaal naar rechts, dan komt het gewone toetsenbord weer in beeld. Voor een spatie swipe je nog steeds met één vinger.
Downloaden: Fleksy (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Lees ook de iCulture speelt voor veel meer games die afgelopen week uitkwamen!

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.