Reacties voor: Apple heeft oplossing voor PDF-exploit klaarliggen

Apple zegt een werkende fix klaar te hebben liggen voor de PDF Exploit. Die fix wordt in de eerstvolgende software-update uitgerold naar gebruikers.
Lees het complete artikel โ†’ Apple heeft oplossing voor PDF-exploit klaarliggen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. hoop dat ze met 4.1 zowieso alles flink verbeteren

  2. Ja, maar wat nou als je een iPod 1G of iPhone 2G hebt? Komt daar ook een update voor?

  3. @Bram: Neen gaat ni de iphone 2g en ipod 1g zouden het niet aan kunnen zei jobs

  4. Origineel geplaatst door Bram
    Ja, maar wat nou als je een iPod 1G of iPhone 2G hebt? Komt daar ook een update voor?

    Draaien deze op iOS 4.x ?? niet?? wat denk je dan zelf??

  5. De hackers maken het voor Apple wel makkelijk, ze onderzoeken de manier van de j-hack en zo maken ze de IOS met de maand sterker en stabieler.

    Echter wat gemaakt word kan ook gekraakt worden maar zal natuurlijk steeds langer gaan duren,

    Ik vind het nogal eng, mijn iphone functioneert nu goed met de jailbreak todat hij een keer vast loopt en ik verplicht moet upgraden zodat het weer een maand wachten is op een nieuwe jailbreak

  6. Origineel geplaatst door OfflineCode
    @Bram: Neen gaat ni de iphone 2g en ipod 1g zouden het niet aan kunnen zei jobs

    Ja, maar Bram bedoeld: komt er ook een update voor iPod 1G en iPhone 2G, zodat ook de exploit in die toestellen wordt opgelost.

  7. Origineel geplaatst door Bram
    Ja, maar wat nou als je een iPod 1G of iPhone 2G hebt? Komt daar ook een update voor?

    Goeie vraag! Iedereen die nu loopt te miepen over 4.1 in de comments snapt er niet veel van…
    Aangezien de 2G max 3.1.3 kan draaien en daar ook de bug in zit, lijkt het zeer goed van Apple als ze ook voor de 2G een nieuwe 3.1.4 uitbrengen met daarin de fix!

  8. Ik ben het ff helemaal kwijt, was nou de PDF-exploit, dat afgelopen week in Cydia te installeren was, goed of slecht om uit te voeren?

  9. @Lucien1966: het is goed voor de jailbreak, maar betekend ook dat hackers code kunnen injecteren en je iphone overnemen.

    Goed voor jailbreak, slecht voor het geheel…

  10. @Lucien1966: Dat was goed, als je een jailbreak hebt. De nieuwe fix komt van Apple zelf en maakt nieuwe jailbreaks mogelijk onmogelijk.

    Al met al een goede zaak: jailbreaks stimuleren een veiliger iOS en eerdere zwakke plekken worden nu alsnog gedicht door die jailbreak pogingen! ๐Ÿ˜‰

  11. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Ik ben het ff helemaal kwijt, was nou de PDF-exploit, dat afgelopen week in Cydia te installeren was, goed of slecht om uit te voeren?

    Het zit zo: op de iPhone was een lek gevonden in de afhandeling van PDF bestanden. Dit is de PDF-exploit (exploiting > uitbuiten). Ze gebruikten dit lek om op iOS apparaat code uit te voeren, zonder dat dit via de gebruikelijke manier (via de USB kabel) gedaan hoeft te worden. De code om te jailbreaken zat namelijk IN de PDF. Hierna gebruikten ze een ander lek, waardoor ze volledige toegang krijgen tot het systeem, en ze een jailbreak kunnen uitvoeren.

    Nu…aangezien dit voor elk iOS device mogelijk was om te doen, kan dit potentieel gevaarlijk zijn. Een kwaadwillend persoon, kan namelijk een PDF maken die niet jailbreakt. Maar iets totaal anders gaat doen(dure nummers bellen etc). En dat is erg gevaarlijk aangezien dit alleen met een softwareupdate van apple kan worden tegengehouden. (gelukkig is er nog geen kwaadaardige pdf opgedoken). Daar is deze fix voor.
    Voor mensen die een gejailbreakte iPhone hebben was het ook mogelijk om een patch uit Cydia te downloaden, die waarschuwt als je een PDF opent, zodat je het merkt als iemand potentieel gevaarlijke dingen wil doen.

  12. alle jailbreakers moeten de volgende update voorlopig niet installeren tot er duidelijk is of jailbreakme.com nog werkt ja of nee

  13. @Whacko:
    Helder en duidelijk verwoord. Wie het nu nog niet snapt, koopt maar beter geen iPhone… ;-b

  14. Trust me, jailbreakme.com gaat niet werken op 4.1 Dus wacht met updaten tot er een andere oplossing komt…. (en sla alvast je SHSH’s op!)

  15. Origineel geplaatst door dries6951
    Origineel geplaatst door BramJa, maar wat nou als je een iPod 1G of iPhone 2G hebt? Komt daar ook een update voor?Draaien deze op iOS 4.x ?? niet?? wat denk je dan zelf??

    Heeft @Bram het over installeren van iOS4 of over een patch van een PDF fix? Apple zou ervoor kunnen kiezen om iPhone OS 3 te patchen, zodat deze toestellen ook beschermd zijn tegen deze exploit

  16. Origineel geplaatst door Bram
    Ja, maar wat nou als je een iPod 1G of iPhone 2G hebt? Komt daar ook een update voor?

    Retro toestellen worden door Apple beperkt ondersteund.

  17. hoe sla je je shsh op?

  18. @Whacko, @Nick en @Ronald heel erg bedankt voor jullie duidelijke uitleg..

  19. Origineel geplaatst door bzb
    hoe sla je je shsh op?

    Ga naar google. Zoek op: shsh iphone
    Klik de link naar iphoneclub forum. Lees…

  20. Origineel geplaatst door Whacko
    (gelukkig is er nog geen kwaadaardige pdf opgedoken)

    Dat weet je dus niet, dat is ook het gevaarlijke aan het lek ๐Ÿ™‚
    Maar idd naar alle redelijkheid mag je verwachten dat die er nog niet is ๐Ÿ˜‰

  21. EN zal die lek ook in Mobile Opera zitten… Of zitten daar mss nog leuke exploits in ๐Ÿ˜‰

  22. damn ik hoop dat 4.1 niet te snel komt want ik krijg volgende week m’n iphone terug van reparatie en dan hoop ik hem nog snel even te kunnen jailbreaken en blobs op te slaan. ๐Ÿ˜‰

  23. En ondertussen zijn al die demotoestellen in de Apple Stores gejailbreakt ๐Ÿ˜‰ Het zou me niet verwonderen als iemand daar een sport van gemaakt heeft. ๐Ÿ™‚

  24. Mooi! Sneller dan de gemiddelde update van het Mac OS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.