T-Mobile brengt kwartaalcijfers uit: 448 miljoen omzet, ruim 4 miljoen klanten

T-Mobile heeft cijfers uitgebracht voor het afgelopen kwartaal. Er werd 57 miljoen geïnvesteerd, vooral in uitbreiding van het 3G-netwerk.

t-mobile logoT-Mobile heeft vanochtend de financiële resultaten voor het eerste halfjaar van 2010 naar buiten gebracht. Het bedrijf spreekt van een “solide resultaat”, ondanks inkomstendruk door overregulering. Ook zegt T-Mobile goed voorbereid te zijn op de groei van mobiel internet. Eind juni had T-Mobile 4,382 miljoen mobiele klanten in Nederland. De gemiddelde omzet per klant (ARPU) steeg: van 23 euro in het tweede kwartaal van 2009 naar 29 euro in hetzelfde kwartaal in 2010. Daarvan bestaat 28% uit ‘non voice’. De totale omzet van T-Mobile kwam voor het afgelopen kwartaal uit op 448 miljoen euro.


Volgens financieel directeur Hans van Leeuwen stond de omzet onder druk, door ingrepen van de overheid op de tarieven. Door het klantenbestand op te schonen en zich te richten op waardevolle klanten is het toch gelukt een goed resultaat neer te zetten. Wie de omzetcijfers nader wil bestuderen kan binnenkort terecht op de website van T-Mobile. Wij waren vooral benieuwd wat T-Mobile te zeggen heeft over de groei van mobiel internet, want afgelopen kwartaal vond er behoorlijk wat onderhoud plaats aan het 3G-netwerk.

T-Mobile investeerde in het tweede kwartaal ruim 57 miljoen euro, met name in de uitbreiding van de capaciteit van het 3G-netwerk. Gebruik van mobiel internet op smartphones groeit, maar ook op laptops en de iPad willen mensen steeds meer internetten. T-Mobile zegt erop te zijn voorbereid. Ze moeten ook wel, want 60% van de smartphone-gebruikers in Nederland heeft een abonnement bij T-Mobile. Die klanten maken zo’n 40 keer meer gebruik van mobiel internet dan klanten met een normale telefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

57 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.