Reacties voor: Onrust binnen Apple Health-team: nadruk op gezondheid of ziektes?

Diverse mensen opgestapt
Het is onrustig binnen het gezondheidsteam van Apple. Wisselend management en interne conflicten over de richting waarin Apple Health moet gaan, heeft ertoe geleid dat sommige mensen alweer zijn opgestapt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Wat gezondheid of ziektes betreft: dat mag en hoeft helemaal geen tegenstelling te zijn, want het heeft direct met elkaar te maken. Sport, ziektepreventie en meten en maatregelen aangeven bij ziektes: het is juist een prima combinatie.

    Jammer en ook vreemd dat hier zo’n onrust over is. Dat geeft aan dat er geen duidelijke lijn; geen duidelijke leiding bij Apple is. En niet alleen hier, maar ook op andere plekken. Tim Cook geeft geen duidelijke leiding en ook hier blijkt weer wat voor negatieve gevolgen dit heeft voor Apple. Het is tijd dat er een opvolger voor Cook komt, die wél visie heeft en de lijnen aangeeft voor de ontwikkeling van Apple producten. Leiding geeft en niet alleen de centen telt.

  2. Ik zie niet in waarom Apple zich niet zou kunnen focussen op beide gebieden. Met zoveel geld tot je beschikking voor R&D zou je toch veel meer verwachten van Apple. Het begint er toch een beetje op te lijken dat Apple de mammoettanker begint te worden die richting en het doel kwijt is. Misschien is Apple te groot geworden en moeten de teams weer kleiner zodat er weer focus komt. Dit waren wel bij uitstek de processen waar Jobs dan goed in was en waar Cook een minder sterke indruk bij maakt hoewel we maar heel beperkt zicht hebben wat er gebeurd bij Apple.

  3. Helemaal mee eens met de visie zich op aandoeningen te richten. Hier in zou het profiel gezondheid veel scherper worden dan zich te richten op gezonde klanten …. wat in de reclame natuurlijk beter overkomt.

    Hoop dat Apple de switch nog maakt.

    Artsen en verpleegkundige kunnen zomaar tientallen voorbeelden geven waar (Apple) technologie hun zeer direct en zeer zichtbaar zou kunnen helpen, en daarmee de patienten.

  4. Als we eerlijk zijn, zijn de resultaten op health-gebied ook niet spectaculair.
    Bekende frustraties bij een bedrijf van zo’n mega-omvang en de bijbehorende bureaucratie, waarbij specialisten zelf geen invloed meer hebben op het product. Als Jeff Williams naast productie, ontwikkeling en design ook nog thema’s als Health moet behappen dan is dat teveel tegelijk om nog afdoende kontakt met de werkvloer te hebben.
    Daarbij zijn medische specialisten nogal eigenzinnig – zeker als ze moeten rapporteren aan niet-medici.
    Alleen Steve kan dat – maar die liet provisioning destijds aan Cook over.
    Een goede CEO zou inzien dat Jeff Wlliams momenteel gewoon teveel op zijn bord heeft. Kleinere teams helpt wel, maar niet als je zoveel projecten tegelijk hebt lopen, want dan ontstaat er toch ergens een hiërarchie.

  5. Dat krijg je met een CEO die focus heeft op geld en niet zichtbaar bezig is met strategie van bedrijf. Dit is onze visie en daar gaan we voor. Iedereen die voor is welkom en we gaan er iets moois van maken. Anderen ie twijfelen toelichten waarom je deze visie hebt en kijken of ze aan boord komen. Zo ja mooi. Zo niet. Net als de groep die niet in de strategie gelooft eruit gooien. Simpel.

  6. Het zou mooi zijn als ze er een temperatuur sensor in plaatsen.
    Zodat mensen die kinderen proberen te krijgen, de vrouw haar eisprong nauwkeurig kan meten.
    En als mensen koorts krijgen eerder opgemerkt kan worden.

  7. Origineel geplaatst door Aspen
    Het zou mooi zijn als ze er een temperatuur sensor in plaatsen.

    Zodat mensen die kinderen proberen te krijgen, de vrouw haar eisprong nauwkeurig kan meten.

    En als mensen koorts krijgen eerder opgemerkt kan worden.

    Een betrouwbare temperatuurmeting werkt alleen in het oor en rectaal. In het oor is geen plaats voor een iPhone. Zou jij een voorstander zijn van de andere optie? 🤔

  8. Jullie moeten rekening houden dat we over Amerika praten. Als je bezig gaat met ziektes en er komt een verkeerde diagnose of iemand overlijdt, dan komt er een mega-aanklacht.
    Met preventie is de kans dat er een aanklacht komt veel kleiner…

  9. Het leiden van zo’n gigantisch bedrijf is heel lastig. De CEO is het gezicht naar de aandeelhouders in brede zin: financieel, samenleving, klanten. Voor die aandeelhouders is innovatie in deze sector ook heel belangrijk. Steve Jobs was een ziener in het laatste, maar kon niet zonder mensen als Ive en Cook. Cook was een betere organisator dan Jobs, maar niet volmaakt. In de laag onder hem is onvoldoende leiderschap en het team is te smal. Cook zou daar wat meer eigenzinnige types moeten hebben. In de top van een bedrijf zijn uiteenlopende karakters nodig die met elkaar door één deur kunnen. Niet te lief voor elkaar worden, respect voor andermans talenten hebben en elkaar uitdagen. Bij Health ontbreekt eenduidig leiderschap. Cook heeft de potentie goed ingeschat, AppleWatch 4 is al een krachtig product. Na mijn ‘0’ versie een enorme vooruitgang in enkele jaren. Helemaal eens dat beide richtingen waardevol zijn, maar splits ze wel in subdivisies, want de markten en doelgroepen zijn heel verschillend.
    Ik gebruik beide functies en was héél blij met de ecg toen ik een hartritmestoornis kreeg en na behandeling kon zien dat mijn hart weer tot rust kwam (dat herstel duurt maanden). De medische wereld leert op dit terrein helaas erg langzaam. Daar is weinig overzicht door de vele subspecialismen en gebrek aan bedrijfskundig inzicht. De markt voor gezonde gebruikers ontwikkelt zich veel sneller omdat er rechtstreeks voor en met eindgebruikers wordt gewerkt. Dus: splitsen en sterke leiders met visie die voor het doel van hun subdivisie gaan en mensen binden die dat leuk vinden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.