Reacties voor: Apple’s hardwarebaas: ‘iPad Pro was te laat en bijna minder krachtig dan iPhone 6s’

Apple's Johny Srouji geeft een interessant kijkje achter de schermen bij het ontwikkelen van de iPad Pro. Zo zou de tablet eigenlijk te laat zijn geweest en scheelde het niet veel of de iPad Pro was minder krachtig dan de iPhone 6s.
Lars Paymans -

Reacties: 12 reacties

  1. Zelfs als de Ipad pro krachtiger is dan een 6S zou het nog steeds een grote flop zijn.
    Apple had er gewoon OSX op moeten laten draaien.

  2. Kom er nog een iPad Pro test van iCulture?
    Ik wil deze graag kopen maar weet niet of ik er echt wat aan heb, de grote spreekt mij vooral aan omdat mijn ogen minder worden, maar weet niet of (en daar ben ik dus heel benieuwd naar) hoe het werkt met de oude spellen, ziet dat er net zo goed uit als op een iPad Air 1?
    Of worden ze wel minder van kwaliteit.

  3. @Piet: De A9X van de iPad Pro ís ook sneller dan de A9 van de iPhone 6s. Beschikt daarnaast over dubbel zoveel RAM (4 GB tegen 2 GB).

    Ik ben het trouwens volledig oneens met je laatste punt. Een tablet hoort geen desktopbesturingssysteem te draaien. Er mag gerust een speciale versie op staan met extra geavanceerde features, maar OS X erop zetten is de grootste fout die je kunt maken. De Surface Pro draait Windows 10 nog maar net fatsoenlijk. Maar zelfs daarop is het constant gepriegel met die kleine knoppen. Je kunt dan wel een toetsenbord aansluiten die ook nog eens een trackpad heeft, maar het is dan eerder een laptop met touchscreen dan een tablet.

    Nee, OS X op een iPad moet je gewoon niet willen. Het is onlogisch. Wel vind ik dat iOS op Apple’s tablets flink op de schop moet. Sommigen hebben het de afgelopen tijd gehad over een soort iPadOS, maar ook dat is onnodig. Beter blijft Apple gewoon bij iOS, maar wordt er meer aandacht besteed aan de individuele productgroepen.

    Wellicht brengt iOS 10 wat interessante verbeteringen. Vooralsnog moeten we het doen met iOS 9, dat in mijn ogen al wel een goede stap is in de richting van een OS dat je echt productief laat werken op een iPad.

  4. @J@n: Er zijn talloze andere nieuwssites die reviews van de iPad Pro hebben gedaan. Waarom kijk je daar niet even op?

  5. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @J@n: Deze? Review: iPad Pro, Apple’s grootste iPad is niet voor iedereen

    Wilde de link ook al plaatsen. Zo moeilijk is die review ook weer niet te vinden. Integendeel. Prachtig uitgebreide review trouwens.

    Vind het wel heel fijn dat iCulture niet altijd de eerste is met een review maar als de review er eenmaal is deze wel altijd heel uitgebreid en met veel diepgang is.

    Komt iCulture inmiddels niet in aanmerking bij Apple voor een preview exemplaar? Jullie worden iedere keer genomineerd voor de beste website van Nederland en hebben een heel behoorlijk lezersaantal. Of krijgen jullie geen testexemplaar omdat Nederland nooit bij de eerste landen hoort bij een productlancering?

  6. @Tom: nee dank je wel.
    iOS is prima maar er moet een extra versie bij komen voor de iPad Pro, zoals rangschikking van de icoontjes, dat kan creatiever. Tot die tijd zie ik het nog als een opgeblazen versie van iPad Air 2.
    En multi user login zou heel handig zijn voor gezinnen!

  7. Als men laat / later is met dit model is dan had het probleem van de springboard spatiering en de schermresolutie bij de standaard Apple apps toch in de tussentijd opgelost kunnen worden ?
    Dit ziet er toch niet uit (voor iets wat met Pro versie aangeduid wordt)

  8. ‘Hardwarebaas’ Mooi Telegraaf woord.

  9. Ik heb deze waarschijnlijk gemist door ziekte.
    Ben een stuk wijzer, alleen begint het vrouwtje van me of ik niet beter kan wachten op de iPad Pro 2?
    Zover iedereen bedankt.

  10. Voor het merendeel is het ook een product die er niet toe doet. Een tablet moet, voor de meeste mensen, immers handzaam zijn en dat is de iPad Pro niet.

    Het is ook totaal niet indrukwekkend wat je te zien krijgt op het scherm. Hij is leuk voor bepaalde doelgroepen, zoals early adopters en productieve werkers (tekenaars, tv makers etc). Voor de ‘gewone’ mens is het beter om even te wachten op de Air3 of het kopen van de Air2 als je het niet meer vol kan houden.

    De prijs vind ik overigens heel scheef i.t.t. de rest van de iPads, maar die torenhoge prijzen zijn we inmiddels bekend mee als het gaat om Apple producten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.