Johny Srouji vertelt over de iPad Pro en de eerste iPhone.

Apple’s hardwarebaas: ‘iPad Pro was te laat en bijna minder krachtig dan iPhone 6s’

Apple's Johny Srouji geeft een interessant kijkje achter de schermen bij het ontwikkelen van de iPad Pro. Zo zou de tablet eigenlijk te laat zijn geweest en scheelde het niet veel of de iPad Pro was minder krachtig dan de iPhone 6s.

Johny Srouji vertelt over de iPad Pro en de eerste iPhone.

Het scheelde niet veel of Apple had de iPad Pro eerder onthuld, waardoor de grote tablet een stuk minder krachtig zou zijn dan nu het geval is. Apple’s Senior Vice President voor Hardware Technologies Johny Srouji vertelt in een uitgebreid achtergrondverhaal over zijn werk bij Apple, en de totstandkoming van de iPad Pro.

In het interessante verhaal van Bloomberg wordt duidelijk dat de komst van de iPad Pro lang niet zo soepel verliep als je misschien dacht. Zo was het volgens Srouji oorspronkelijk de bedoeling om de iPad Pro eerder te onthullen met de A8X-chip, dezelfde chip die ook in de iPad Air 2 te vinden is.

iPad Pro bijna minder krachtig dan iPhone 6s

Pas toen de iPad Pro werd uitgesteld naar de herfst van 2015 kon Apple bijna niet anders dan de chip in de grote tablet verbeteren. “De iPad Pro zou tegelijk onthuld worden met de iPhone 6s, die met de A9-chip sneller en beter zou zijn dan de iPad Pro”, aldus Srouji.

Volgens Bloomberg werkten Apple’s techneuten overuren om de nieuwe 64-bit A9X-chip in een half jaar tijd af te krijgen. Het leverde Srouji in ieder geval geen windeieren op. In december werd hij benoemd tot lid van Tim Cooks management team.

Steve Jobs wilde zelf iPhone-chips maken

Verderop in het artikel vertelt Srouji over het ontwikkelen van de allereerste iPhone. Apple was destijds genoodzaakt om bestaande onderdelen bij elkaar te rapen om daar de eerste iPhone mee te maken, waaronder een Samsung-chip uit een DVD-speler. Hierdoor viel het toestel minder krachtig uit dan aanvankelijk werd gehoopt en kwam Steve Jobs tot de conclusie dat Apple haar eigen chips moest gaan maken.

Bron en fotobron: Bloomberg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2016, 14:30
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen chips, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.