denise_young_smith

Apple benoemt vijf nieuwe topmensen

Apple heeft nieuwe vice-presidenten toegevoegd aan de lijst met topmensen. Op de webpagina worden nu vijf nieuwe topmensen genoemd, waaronder twee vrouwen.

denise_young_smithApple heeft vandaag op de website de lijst met topmensen uitgebreid. Op de foto’s zijn vijf nieuwe gezichten te zien, van mensen die relatief kortgeleden bij Apple in dienst zijn getreden. Zo zien we Paul Deneve, voormalig CEO van Saint Laurent Paris. Deneve werkt aan Special Projects bij Apple, in de wandelgangen bekend als ‘de iWatch‘. Ook Lisa Jackson (milieuzaken), Joe Podolny (Apple University) Johny Srouji (hardware-technologie) en Denise Young Smith (HR) hebben een plekje op de lijst gekregen.

Met de nieuwe toevoegingen doet Apple duidelijk ook iets aan de diversiteit, een heet hangijzer onder techbedrijven. Er staan twee vrouwen tussen, waarvan één van hen is van Afrikaans-Amerikaanse afkomst. Alle vijf zijn ze al enkele maanden in dienst en rapporteren sinds hun aantreden aan Tim Cook. Maar nu pas worden ze officieel genoemd in het lijstje van vice-presidenten. Al langer zittende topmensen zoals Angela Ahrendts, Eddy Cue en Jonathan Ive staan een rang hoger in de hiërarchie: zij zijn senior vice-presidenten.

apple executive team

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2014, 19:09
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.