Reacties voor: Apple haalt oudere software zoals Aperture en iPhoto uit Mac App Store (update)

Apple heeft oudere software zoals OS X Mountain Lion, Aperture en iPhoto uit de Mac App Store gehaald. Je kunt het daardoor niet meer downloaden op je oudere Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Erg stom dat ze aperture verwijderen. Fantastich programma! …. Photos werkt niet op externe schijven.. Kansloos dus met kleine harddisk.

  2. @huhuh: waarom werkt Photos niet op een externe harde schijf? Je kan toch gewoon een nieuwe library aanmaken waar je dat wil?

  3. Zonde idd, Foto’s mist nog een hoop functies.. Ik mis vooral het ‘drag & droppen’… Nu bijv. Eerst naar het bureaublad slepen en dan pas in FCPX

  4. Mooi balen dan, als je hem niet meer opnieuw kan downloaden via de store als je een clean install van je macbook doet..

    Paar jaar geleden gekocht en gebruik aperture nog steeds omdat deze automatisch maandelijks een nieuwe map maakt van je icloud foto’s.

    Bestaat zeker geen mogelijk om aperture als een dmg file op te slaan, om later opnieuw te installeren?

  5. Gelukkig heb ik een installatie bestand van Mavericks op m’n externe harde schijf staan.

    Ik kan er ten alle tijde nog een installatie usb stick mee aanmaken om m’n mac’s een clean install te geven.

  6. Verschrikkelijk irritant dit. Apple heeft talent om mij echt kwaad te maken met de onzin die zij soms uithalen. Waarom?! Mavericks is geen twee jaar oud en zijn er nog steeds Macs die niet verder kunnen dan Mountain Lion. Ik heb ook nog een hoop games die door het verwijderen van onderdelen in updates gewoon niet meer werken. Bovendien heb ik voor Lion en Mountain Lion nog betaald ook. Ik snap best dat je niet kunt garanderen dat een software altijd beschikbaar is in een onlinewinkel, maar bewust verwijderen, zonder waarschuwing en zonder goede reden kan gewoon echt niet. Domme, domme zet.

  7. Ook een Aperture gebruiker, fijn programma. Vond het al zonde dat ze de ontwikkeling van deze software hebben gestopt. Want Photos is te beperkt. Wellicht stap ik ooit over op Lightroom, maar ben dat nog niet van plan zolang Aperture goed blijft werken. Waarom Apple dan ook een goed werkend betaald product uit je aankoop geschiedenis verwijderd is mij een raadsel… Ze hadden het minstens kunnen aankondigen zodat iedereen een backup kon maken van de software. Lijkt me verstandig dat ze dit terugdraaien, mensen die hier nu de dupe van zijn kopen dan toch nooit meer uit de app store?

  8. Laat ik nou net Lion nodig hebben… Wat een nare crap. :/

  9. “I’m sure it’s just a minor glitch!”

  10. Is al weer oud nieuws.
    Bij mij is Lion, Mountain Lion, Mavericks etc. in ieder geval gewoon nog te downloaden, evenals iPhoto etc.

    Apple neemt soms verkeerde besluiten maar komt er ook vaak weer op terug als er genoeg over geklaagd wordt.

  11. Foutje, bedankt!
    Vroeger kon je als bedrijf nog wel eens een fuckup begaan, maar tegenwoordig zijn er dan 80 blogs who get their panties up in a bunch.

  12. Persoonlijk vind ik het niet handig dat ze Mafferik uit de App Store hebben gehaald, want Yosemite is kwa snelheid een flinke stap terug op dezelfde hardware.

    En de oudere OS X versies zijn nog steeds vereist als je een wat oudere Mac hebt die niet de benodigde hardware specs heeft voor Yosemite, dus blijkbaar vind Apple dat je je Macbook van 5 jaar oud maar moet weggooien als de harddisk gecrashed is.

    Gelukkig heb ik een kopie van de belangrijkste OS X installatiebestanden.

    En voor de anderen is er gelukkig nog internet, hoewel je zoiets belangrijks als een OS liever bij Apple zelf zou ophalen.

  13. OSX Lion, Mountain Lion, Mavericks en Yosemity zijn bij mij nog gewoon te downloaden hoor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.