WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp-bug schakelt iPhone-volume automatisch uit in iOS 9

Heb jij al een foto of video verstuurd via WhatsApp na het installeren van iOS 9? Misschien heb je dan al gemerkt dat het volume van je iPhone automatisch op nul wordt gezet. Dit komt door een vervelende bug in WhatsApp voor iOS.

WhatsApp voor iPhone 6 nieuwsbericht

WhatsApp Messenger kampt met een vervelende bug sinds de komst van iOS 9. Zodra je een foto of video probeert te versturen gaat het volume van je iPhone automatisch op stil. We hebben het zelf getest en de bug blijkt inderdaad in de huidige versie van WhatsApp te zitten.


Als je het zelf nog niet gemerkt hebt, kun je het heel gemakkelijk proberen. Zet muziek op, open WhatsApp en verstuur daarna een foto door op het camera-icoontje te tikken.

WhatsApp-iOS9-bug WhatsApp-iOS-9-bug

Terwijl je door de lens van je iPhone-camera kijkt is er niks aan de hand. Pas als je een foto of video uit je filmrol selecteert gaat het volume van je iPhone ineens op stil. Het geluid dat op de achtergrond draait wordt dus niet gepauzeerd maar simpelweg op stil gezet.

De Whatsapp-bug omzeilen doe je zo

Voor zover bekend is er geen oplossing voor dit ongemak beschikbaar, tenzij je het er voor over hebt om van iOS 9 te downgraden naar iOS 8. Wel kun je de bug omzeilen door een foto te selecteren via het pijltje, dat links naast je tekstbalk staat. Tik op dit pijltje en vervolgens op Foto/video bibliotheek en kies de foto of video die je wilt versturen en je zult merken dat je volume onveranderd blijft.

Het lijkt er dus op dat we moeten wachten op een update van de WhatsApp-app die iOS 9 ondersteunt.

Bedankt voor de tip Ton Plu!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
28 september 2015 om 20:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
69 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.