iPhone 6s overtreft de prestaties van een 12-inch MacBook

De iPhone 6s met voorgaande modellen vergelijken is natuurlijk niet zo spannend, want het toestel is veel krachtiger. Het wordt een stuk interessanter als je de iPhone naast de nieuwste MacBook legt.

MacBook goud
Als je puur naar het uiterlijk van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus kijkt, lijkt er weinig te zijn veranderd vergeleken met de iPhones van vorig jaar. Een dergelijk ‘s-jaar’ is op het eerste gezicht misschien wat minder interessant, maar deze benchmarktest bewijst dat er onder de motorkap van de iPhone 6s heel wat gaande is.


John Gruber gebruikt op Daring Fireball de Geekbench 3-tool om de iPhone 6s te vergelijken met oudere modellen. Dit levert resultaten op waar we al langer bekend mee zijn en het wordt dan ook pas interessant als Gruber de prestaties van de iPhone 6s naast die van de nieuwe 2015 12-inch MacBook legt.

Click here to display content from datawrapper.dwcdn.net

Bekijk grafiek iPhone 6s versus MacBook 2015.

iPhone 6s verslaat 1.1 GHz MacBook

Door de Geekbench-test ook op de 1.3 GHz, 1.2 GHz en 1.1 GHz MacBooks uit 2015 uit te voeren, is goed te zien dat de nieuwe A9-chip in de iPhone 6s gemakkelijk de prestaties van het 1.1 GHz-model bij kan benen. Met een score van 2500 blijft de 6s wat single core-prestaties betreft zelfs dicht in de buurt bij de 1.3 GHz MacBook.

Op het gebied van multi-core heeft de iPhone duidelijk wat meer moeite. Volgens Gruber zijn deze single core prestaties echter belangrijker voor alledaags gebruik, waarmee hij het belang van een dergelijke hoge score onderstreept.

En de iPad Pro dan?

Nu wisten we al langer dat de 2015 MacBook geen erg indrukwekkende prestaties levert, al zegt het naast de iPhone 6s ook iets over de iPad Pro. Apple’s grootste tablet tot nu toe draait namelijk op de A9X-chip, een aangepaste versie van de chip in de iPhone 6s die nu op sommige vlakken de nieuwste MacBook voorbij gaat. Op het gebied van prestaties kunnen we met de iPad Pro dus minstens op iets soortgelijks rekenen.

Bekijk ook

Teardown iPhone 6s: Taptic Engine onder de loep genomen

iFixit demonteert de nieuwe iPhone 6s en neemt een kijkje aan de binnenkant. Zo hebben we een betere blik op de nieuwe Taptic Engine en een bevestiging van de kleinere batterij.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.