aperture-wat-is

Apple haalt oudere software zoals Aperture en iPhoto uit Mac App Store (update)

Apple heeft oudere software zoals OS X Mountain Lion, Aperture en iPhoto uit de Mac App Store gehaald. Je kunt het daardoor niet meer downloaden op je oudere Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

aperture-wat-isHeb je al wat oudere software voor je Mac gedownload uit de Mac App Store, dan kan het zijn dat je die apps nu niet meer kunt downloaden. Apple heeft apps zoals Aperture, iPhoto, OS X Lion, OS X Mountain Lion en OS X Mavericks weggehaald uit je Aankopen-tabblad van de Mac App Store.

Het gaat om software dat niet meer actueel is, maar dat nog wel gebruikt wordt door mensen. Gebruikers zijn dan ook niet blij, dat Apple ze niet langer de mogelijkheid geeft om de oudere software te downloaden. Aperture is trouwens niet eens verouderd, want dat werkt nog steeds onder OS X El Capitan. Heb je een oudere Mac of ben je afhankelijk van software waar je een oudere OS X-versie voor nodig hebt, dan zul je een alternatieve oplossing moeten vinden om bijvoorbeeld OS X Lion of OS X Mountain Lion weer te downloaden.

Eerst werd er gedacht dat er misschien sprake was van een bug, maar nu de software al een paar dagen foetsie is, lijkt het erop dat het een bewuste actie van Apple is.

Update 29 september: Apple heeft Aperture, iPhoto, OS X Lion, OS X Mountain Lion en OS X Mavericks teruggezet op het tabblad met aankopen in de Mac App Store. Slechts één daarvan is compatibel met OS X El Capitan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2015, 9:45
Categorie Mac & macOS
Onderwerp mac app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.