Apple haalt MobileMe-doosjes uit de Apple Store

MobileMe is uit de winkels gehaald. Resellers en retailmedewerkers hebben de opdracht gekregen om de doosjes uit de winkel te halen en niet meer te verkopen.

mobilemeApple heeft resellers opdracht gegeven om de doosjes van MobileMe uit de winkel te halen. Ook uit de online Apple Store zijn de doosjes weggehaald. Apple gaat MobileMe voortaan alleen digitaal aanbieden. Mocht je nog doosjes tegenkomen, dan kun je die aanschaffen voor zover de voorraad strekt. In feite bevatten ze echter niets extra’s – je hebt alleen een kaartje met de activatiecode nodig. Het verdwijnen van MobileMe wekt de indruk dat Apple bezig is om wijzigingen in de MobileMe-dienst aan te brengen. Er gaan al langere tijd geruchten dat MobileMe op termijn gratis wordt. Gebruikers krijgen dan een digitale opslagruimte voor hun muziek, foto’s en video’s.

Apple biedt MobileMe ook niet langer met korting aan bij aanschaf van een Mac. Wel is het nog steeds mogelijk om een gratis 60-dagen probeerperiode te starten. Volgens MacRumors werden de MobileMe-doosjes vooral geproduceerd om in de Apple Store iets tastbaars te kunnen aanbieden. Winkelmedewerkers kregen de opdracht om MobileMe-doosjes te verkopen, maar slaagden daar nauwelijks in, zo bleek onlangs uit het relaas van een ex-medewerker. Find My iPhone was ooit onderdeel van de betaalde dienst MobileMe, maar is sinds afgelopen november voor iedereen gratis te gebruiken. Apple is bezig een groot datacenter in North Carolina op te tuigen om MobileMe- en iTunes-diensten te kunnen aanbieden, zoals je eerder vandaag kon lezen.

Ook in de Nederlandse online Apple Store zijn de MobileMe-doosjes niet meer te koop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2011, 17:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, mobileme

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.