Reacties voor: Apple haalt 2,3 procent marktaandeel in West-Europa

Apple heeft vorig jaar in West-Europa 4,4 miljoen iPhones verkocht en heeft nu een marktaandeel van 2,3 procent, zo blijkt uit cijfers van IDC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Maar bedenk wel dat Apple maar 2 telefoons in de markt heeft!

  2. @Gonny:
    “Als je in je directe omgeving rondkijkt lijkt het misschien alsof toch wel minstens één op de tien mensen een iPhone heeft.”
    Ik denk dat je hier een beetje te veel van je eigen situatie uitgaat…
    Ik heb een aantal redelijk ‘tech-savvy’ vrienden en kennissen, en ik kom dan ook nèt aan dat percentage gok ik, maar kijk ik naar m’n andere vrienden en hún vrienden dan zit je toch echt veel lager. Ook ‘om me heen’ in het dagelijks leven zie ik er nog steeds maar erg weinig hier hoor… maar ik woon in Noord-Brabant, misschien scheelt dat, maar dan wel weer in een grote stad (Tilburg, 6de stad van Nederland, jawel), dus we praten niet over het platteland -voor de lezers van boven de grote riolen dat gaan zeggen 😉

  3. Origineel geplaatst door sredlums
    @Gonny:“Als je in je directe omgeving rondkijkt lijkt het misschien alsof toch wel minstens één op de tien mensen een iPhone heeft.”Ik denk dat je hier een beetje te veel van je eigen situatie uitgaat…Ik heb een aantal redelijk ‘tech-savvy’ vrienden en kennissen, en ik kom dan ook nèt aan dat percentage gok ik, maar kijk ik naar m’n andere vrienden en hún vrienden dan zit je toch echt veel lager. Ook ‘om me heen’ in het dagelijks leven zie ik er nog steeds maar erg weinig hier hoor… maar ik woon in Noord-Brabant, misschien scheelt dat, maar dan wel weer in een grote stad (Tilburg, 6de stad van Nederland, jawel), dus we praten niet over het platteland -voor de lezers van boven de grote riolen dat gaan zeggen

    Helemaal mee eens. Ik zie af en toe wel eens een iphone bij andere ouders op de school (utrecht, wittevrouwen) van mijn kinderen, maar dat is toch al heel zeldzaam. Op mijn werk ken ik (afgezien van één enkele stagiaire) niemand met een iphone.

    Ik vind trouwens best wel prima, valt mijn iphone in elk geval nog genoeg op…..

  4. ik ken ook niemand im mijn omgeving met een 3g, en eigenlijk ook niemand met thuis een apple computer

  5. Ik woon boven de 3 grote riolen en zit hier thuis met een iPhone, MacBook unibody, witte MacBook van m’n vriendin en in m’n directe kennissenkring heeft verder niemand een iPhone. Bij m’n studentenvereniging heeft welgeteld 1 jongen een witte mac, maar dat is nog een met een Core Duo processor (uit 2006, toen ze net waren overgegaan op intel)

  6. Maar de werkelijkheid is anders: in 2008 haalde de iPhone een marktaandeel van 2,3 procent in West-Europa. Het blijkt uit cijfers van IDC, die ook berekende dat Apple in 2008 4,4 miljoen iPhones heeft verkocht. Dat is 2,3 procent van de iPhones die wereldwijd over de toonbank gingen.

    Dus als ik het goed begrijp verkocht Apple in 2008 in Europa 4,4 miljoen iPhones wat 2,3% van het wereldwijd verkochte aantal iPhones is…? Dan heeft Apple in 2008 dus wereldwijd 191.304.347 iPhones verkocht. Dan hebben ze grofweg 19 maal hun doelstelling gehaald (10 miljoen in 2008)… ach ja, cijfers, he…

  7. in mijn vriendenkring hebben er meer dan 1 op 10 een iPhone, dus ik zou ook zo’n statement maken 😉

  8. ik zit op een middelbare school in Amsterdam Oud Zuid en heb ook veel contact met leerlingen van andere scholen in de buurt maar werkelijk iedereen heeft hier een iPhone, van jong tot oud. enfin, dat is dan ook wel Oud Zuid…
    1 op de 10 is dan nog weinig

  9. @Gonny:

    Vreemd (haastig?) geschreven artikel. Inderdaad lijkt het percentage van 2,3 procent aan in Europa verkochte iPhones alleen betrekking te hebben op het marktaandeel van Apple, niet op het totaal aantal verkochte iPhones. Dat zou idd betekenen dat Apple ruim 190 miljoen iPhones heeft verkocht in 2008 en dat kan niet:

    Uit het kwartaalverslag over Q4 blijkt dat de iPhone in dat laatste kwartaal van 2008 goed was voor 12% van de totale omzet, namelijk 1,8 miljard dollar. Als we dat bedrag delen door de 190 miljoen die er verkocht zouden zijn, kom je op een prijs per stuk van 9,50 dollar, niet heel realistisch lijkt me. Verderop in het verslag vind je het werkelijke aantal verkochte iPhones in 2008, namelijk 11,6 miljoen.

    Natuurlijk wel indrukwekkend is dat 12% van de omzet al bepaald is door de iPhone (en aanverwante producten) gezien de nog korte levensduur van het apparaat.

    Verder staan er in bovenstaand artikel een aantal vreemde herhalingen (stukje over Apple) en onafgemaakte zinnen (Bij het stukje over LG), dus vandaar mijn opmerking of je misschien haast had.

  10. @Kirvis: Vreemd, in het artikel dat hier op mijn beeldscherm staan er geen onafgemaakte zinnen bij het stukje over LG (en nee, ik heb niet snel even een correctie uitgevoerd).

    Dat ik 3x het percentage van 2,3 noem (en ook nog eens in de titel, dus in totaal 4x) is inderdaad wel een beetje teveel van het goede. Ik heb dat stuk over Apple daarom aangepast.

    @Flipske: Ik heb wel eens van een winkelier gehoord dat meer dan de helft van z’n klanten in Amsterdam zit. Rotterdammers kopen veel minder iPhones. Lijkt dus vooral een regionaal verschijnsel (en ja, misschien moet ik mijn eigen vrienden maar niet als maatstaf nemen).

  11. @Gonny:

    Jup, ziet er beter uit zo. Je hebt alleen nog wel steeds (indirect) in het artikel staan dat Apple in 2008 190 miljoen iPhones heeft verkocht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.