Uit hoeveel onderdelen bestaat een iPhone 3G?

Smartphones en netbooks gaan steeds verder op elkaar lijken: het aantal componenten groeit naar elkaar toe en de prijs om te produceren ook. Alleen in energieverbruik is er nog een grote gapende kloof.

netbook computerMobiele telefoons zoals de iPhone worden steeds complexer. Sterker nog: als je een smartphone vergelijkt met een netbook is er bijna geen verschil meer in aantal componenten en kosten. De twee apparaten liggen dichterbij elkaar dan je denkt, zo blijkt uit onderzoek van Portelligent, die netbooks van ASUS en Dell uit elkaar haalde om het aantal componenten te tellen. Ze vergeleken dit met het aantal componenten van een iPhone en iPhone 3G. En om hoeveel onderdelen gaat het dan precies? Meer dan duizend puzzelstukjes zul je in elkaar moeten zetten als je een iPhone 3G uit losse componenten moet opbouwen!

Er is een groot verschil tussen de iPhone en de iPhone 3G: het originele toestel bestond uit 783 componenten en kostte $213 om te bouwen. De iPhone 3G bestaat uit maar liefst 1.016 componenten en kost maar $181 om te bouwen. De kloof met netbooks is daarmee bijna verdwenen: de Eee PC van ASUS bestaat uit 1.316 componenten en kost $196 om te maken.

smartphone_vs_netbook

De Eee PC 2G was de eerste Intel-laptop die Portelligent uit elkaar schroefde, die een totale BOM (Bill of Materials) van minder dan $200 had. Voorheen was dat bedrag alleen haalbaar bij mobiele telefoons. Bij smartphones is een omgekeerde beweging merkbaar: die worden steeds duurder om te maken, ook al nemen de kosten van componenten verder af. Maar de complexiteit van de constructie wordt wel ingewikkelder. Interessant is trouwens dat een netbook nog steeds 10 keer meer energie nodig heeft voor dezelfde activiteit als een smartphone van Apple of HTC.

Via: EE Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2009, 7:00
Categorie iDevices
Onderwerpen componenten, onderdelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.