iPhone-gekte in Saoedi-Arabië

De iPhone 3G brengt nog steeds mensenmassa's op de been: in Saoedi-Arabië waren binnen een paar uur na de lancering 25.000 iPhone verkocht.

iphone arabischDe iPhone 3G mag dan alweer een paar maanden op de markt zijn, in nieuwe iPhone-landen is de gekte nog steeds als vanouds. Binnen een paar uur nadat operator Mobily de iPhone 3G lanceerde waren er al 25.000 stuks verkocht. De Arabieren kunnen hun iPhone op 500 verkooppunten aanschaffen, maar ze hebben wel een probleem: ze kunnen geen sms-berichten in het Arabisch schrijven en de webbrowser laat Arabische teksten op websites niet goed zien. “Dat zal binnen drie maanden worden opgelost”, beloofde een woordvoerder van Mobily. Aha, een nieuwe firmwareversie?

Maar de taal is niet het enige probleem: goede internettoegang schijnt in Saoedi-Arabië problematisch te zijn. Maar geen nood: “Mobily already has a very good 3G network in the Kingdom and the iPhone with its search capability will optimize use of the network’s resources,” zegt Mobily CEO Khalid Al-Kaf. “And you might see a very good improvement in the functionality of the phone itself.” Een merkwaardig idee: de iPhone zoekt zelf het netwerk op? Zelfs wanneer Al-Kaf bedoelt dat de iPhone het netwerk beter oppikt dan andere toestellen zou hij toch eens met de klagende iPhone-gebruikers in andere landen moeten praten, die vlak na de lancering van de iPhone (toen nog met firmware 2.0) geen verbinding met het mobiele netwerk kregen, maar met hun oude Nokia wel. Mobily gaat zich in Saoedi-Arabië vooral op de jeugd richten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2009, 12:45
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.