Reacties voor: Apple geeft vrijdag persconferentie over iPhone 4 [16 juli 2010]

Apple heeft bekend gemaakt dat ze een persconferentie geven met meer uitleg over de iPhone 4. Vermoedelijk zal tijdens de persconferentie duidelijker worden wat er precies aan de hand is met het antenneprobleem van de iPhone 4.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 148 reacties

  1. ben benieuwd :d

  2. Natuurlijk gaan ze de hardware problemen oplossen, wellicht dat ze zelfs gelijk de oplossing presenteren. Prijzen verlagen dat denk ik niet, Iphone 4 heeft een deuk opgelopen maar als de problemen met de atenne vorbij zijn, zal de verkoop zich echt wel weer herstellen.

  3. Apple zal ontkennen, maar tevens een oplossing bieden door een omruil te garanderen. Het product zelf kent naast dit negatieve punt verschillende positieve kanten, daar veel 3GS gebruikers de overstap zullen doen zonder dat zij daar veel beter van worden

  4. er is niks aan de hand we hebben een software patch gemaakt die dit probleem verdoezeld. er is dus niks aan de hand.

    zo zal het wel weer gaan.

  5. Gezien de capsones van Apple zullen ze vast niks toegeven m.b.t. de iPhone 4 problemen. Het zou mij positief verbazen als ze het wel doen.

  6. Ik ga uit van een terugroep actie en een uitstel van het uitrollen van de Iphones. Dit geeft hen tijd de nodige aanpassingen door te voeren in de productielijn. Een prijsverlaging lijkt me niet logisch aangezien de IPhone nog steeds zal
    kampen met antenne problemen.

  7. Nog nooit meegemaakt dat Apple een persconferentie geeft, dan zal er wel wat bijzonders worden aangekondigd.

    Aangezien het antenneprobleem niet voor alle iphones 4 geldt, verwacht ik dat de iphones van een bepaald serienummer worden teruggeroepen en gefixed worden.

  8. Ik verwacht dat ze het traagheidsprobleem op de 3G met iOS4 oplossen, dat is veel belangrijker dan die antenne hoax.

    😛

  9. Um, Jean-Paul, sinds wanneer is het niet afgeven van een “recommended” rating een negatief koopadvies?

    Teleurstellend dat iPhoneclub gewoon meedoet met de wereldwijde linkbaiting en paniekzaaierij van de dag. Maar goed, elke page view is er een dus dit zijn gouden tijden, dat snap ik ook wel.

  10. Echt niet alle iPhone 4 heeft problemen, de grootste deel zelfs niet. Ook de verkoop zal het niet beinvloeden door die sommige klachten, want het is nu al de meest verkochte ooit (in aantal dagen). En iedereen (meeste) zullen het alsnog wel kopen.
    Ik ben wel benieuwd wat ze gaan vertellen. Zelf denk ik dat ze al die media tegen gaan spreken en dat ze eens moeten ophouden met dat antenne probleem, omdat er geen probleem is. En ze zullen aangeven dat de weergave van balkjes nu verbeterd is door 4.0.1

  11. Origineel geplaatst door Larss
    Um, Jean-Paul, sinds wanneer is het niet afgeven van een “recommended” rating een negatief koopadvies?Teleurstellend dat iPhoneclub gewoon meedoet met de wereldwijde linkbaiting en paniekzaaierij van de dag. Maar goed, elke page view is er een dus dit zijn gouden tijden, dat snap ik ook wel.

    Wat een zielige [edit: maar vooral zure] reactie is dit zeg. Op de website van CR staat duidelijk) op de startpagina: “why we can’t recommend it”. Geen woord Frans bij, wel?!
    Ik herken dit beeld niet bij iPC. Dit is een site over iPhone en hier worden positieve en negatieve berichten geplaatst. Gelukkig niet alleen maar iPhone Fanboy verhalen, zoals we dat op andere sites wel zien. Daar druipt de kwijl vanaf.
    Ik heb nog wel een paar sites die je waarschijnlijk liever wilt lezen…

  12. Apple kan niet meer doen of er niks aan de hand is , analisten houden al rekening met een recall of anders onhelstelbare imago schade, de beurs was 5% gezakt van apple, doen alsof er niks aan de hand is kost ze nog meer de consument heeft bewezen dat het niet meer met zich laat spotten. Zelfs niet door Apple.

  13. Origineel geplaatst door Dennis
    Natuurlijk gaan ze de hardware problemen oplossen, wellicht dat ze zelfs gelijk de oplossing presenteren. Prijzen verlagen dat denk ik niet, Iphone 4 heeft een deuk opgelopen maar als de problemen met de atenne vorbij zijn, zal de verkoop zich echt wel weer herstellen.

    Maar hoe zie jij die hardware-oplossing dan? Dat de reeds meer dan een miljoen verkochte devices ingeruild kunnen worden? Ik denk dat Apple dit niet doet (al kunnen ze iedereen verbazen, we zullen zien).

    Ik denk dat het weer zo’n ophemeling gaat worden (ala Keynote), zo van “magical”, “revolutionary”, “amazing”, “great”, “super” en dat iedereen dat ineens weer gelooft dat er niks aan de hand is 🙂

  14. Origineel geplaatst door DutchClick
    Origineel geplaatst door LarssUm, Jean-Paul, sinds wanneer is het niet afgeven van een “recommended” rating een negatief koopadvies?Teleurstellend dat iPhoneclub gewoon meedoet met de wereldwijde linkbaiting en paniekzaaierij van de dag. Maar goed, elke page view is er een dus dit zijn gouden tijden, dat snap ik ook wel.Wat een zielige reactie is dit zeg.Ik herken dit beeld niet bij iPC. Dit is een site over iPhone en hier worden positieve en negatieve bercihten geplaatst. Gelukkig niet alleen maar iPhone Fanboy verhalen, zoals we dat op andere sites wel zien.

    Juist daar ben ik het ook mee eens… Wat een zielige reactie!! Ik ben zelf ook erg blij met iPC en deze geeft tenministe eerlijke informatie op de site. Positief of negatief, het komt er gewoon op en dat moet bij een goede informatie site. Als ze alles zouden verdoezelen dan zou ik hier niets meer lezen.

    Daarom ook mijn reactie naar de redactie, ga zo door mensen. Ik lees jullie site elke dag met veel plezier!! Bedankt voor al 2 jaar redactie nieuws over de iPhone (want ik heb de 3G en sinds die tijd lees ik jullie site ook).

  15. Ik denk niet dat Apple zal toe geven dat er een fout is gemaakt met de iPhone 4, en inderdaad zal er gezegd worden dat het allemaal wel mee valt nu er een nieuwen patch is.

    Ik hoop dat Apple toe zal geven dat er een fout is gemaakt!

  16. Origineel geplaatst door DutchClick
    Origineel geplaatst door LarssUm, Jean-Paul, sinds wanneer is het niet afgeven van een “recommended” rating een negatief koopadvies?

    Was de LINK even vergeten…
    Wel mee eens dat AT&T netwerken niet hetzelfde zijn als onze Europese netwerken…

  17. @Larss: Wat ik opmaak uit hun video is duidelijk een negatief koopadvies.

  18. Kinderen bekvechten kan je beter ergens anders doen. Dit topic gaat over de persconferentie van Apple met nog onbekende inhoud.
    Het welles – nietes gedoe is meer voor kleuters en kan prima op een andere site of forum.

  19. Origineel geplaatst door Larss
    Um, Jean-Paul, sinds wanneer is het niet afgeven van een “recommended” rating een negatief koopadvies?

    Teleurstellend dat iPhoneclub gewoon meedoet met de wereldwijde linkbaiting en paniekzaaierij van de dag.

    Uhm klok? Klepel?

    – Punt 1: zoek even op wat linkbaiting werkelijk betekent.
    – Punt 2: je haalt twee dingen door elkaar, Consumer Reports gaf een negatief koopadvies, maar wees de iPhone ook aan als beste smartphone.

    Dat die twee nogal tegengestelde adviezen raar zijn, bespraken we al in een eerder artikel.

    Volgende keer moffelen we de aankondiging van een persconferentie gewoon onder het tapijt, OK?

  20. De beurzen zijn gek genoeg vaak redelijk een graadmeter over wat er staat te gebeuren (geruchten) in Cupertino ipv dat de beurs reageert op wat er gebeurt.
    Relatief veel (gewoon statistisch gezien) iPhone 4 toestellen hebben last van het antenne probleem. Apple zal het waarschijnlijk presenteren als “Een kleine groep heeft problemen, maar een veel grotere groep niet. Het is niet gelijk een slecht product. We gaan een regeling opstellen voor mensen met problematische telefoons, ain’t that amazing?”.

    Stilletjes hebben ze het probleem al opgelost en rollen er al nieuwe toestellen van de band die dit probleem niet hebben. Door deze vertraging is het toestel ook nog niet bij T-Mobile te verkrijgen.

  21. Sorry dames, heren, dat staat er niet zo fraai. Ik ben duidelijk nog niet lang genoeg wakker en als de edit-functie hier nu eens gefixed zou worden zou ik mijn reactie aanpassen. iPhoneclub verdient beter dan mijn reactie.

    De video heb ik niet gezien, wellicht zijn ze daar harder in hun oordeel. Ik lees alleen het artikel waarin staat dat ze geen recommended rating kunnen afgeven.

    Ik blijf erbij dat de mediahype-hype-hype volstrekt overdreven is, en je hoeft de klok alleen maar aan jaartje terug te zetten om te zien hoe groot het contrast tussen waarheid en de verhalen in de media kan zijn (de blinde paniek over de “exploderende” en “vlekkende” iPhone 3GS, waar elke idioot die met z’n brommer over z’n iPhone heen reed een journalist zo gek kon krijgen er een stukje over te schrijven). En om dat te vermijden kun je je beter beperken tot de feiten imho.

  22. en daar is de aankondiging, hoop dat de mensen die eerder aan het zeuren waren dat Apple niets van zich laat horen nu te vrede zijn en misschien de volgende keer eerst een paar dagen wachten voor ze de flamewar beginnen..

    OT: ik denk dat ze het toegeven en indd een bepaalde serie zullen terugroepen, of die mensen een bumper geven en melden dat de volgende batch beter is.

    als ze zouden zeggen dat er niets aan de hand is, dan zouden ze niet speciaal een persconferentie ervoor gaan houden

  23. @Gonny van der Zwaag: Excuses Gonny, dat had ik zo inderdaad niet moeten opschrijven. En nee, linkbaiting dekt de lading niet maar ik wist even geen betere term voor een iets te spectaculaire text (daar blijf ik bij) die een link is naar een artikel op je eigen site.

    Ik moet eens werken aan mijn ochtendhumeur.

  24. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Origineel geplaatst door LarssUm, Jean-Paul, sinds wanneer is het niet afgeven van een “recommended” rating een negatief koopadvies?Teleurstellend dat iPhoneclub gewoon meedoet met de wereldwijde linkbaiting en paniekzaaierij van de dag.Uhm klok? Klepel?- Punt 1: zoek even op wat linkbaiting werkelijk betekent. – Punt 2: je haalt twee dingen door elkaar, Consumer Reports gaf een negatief koopadvies, maar wees de iPhone ook aan als beste smartphone.Dat die twee nogal tegengestelde adviezen raar zijn, bespraken we al in een eerder artikel.Volgende keer moffelen we de aankondiging van een persconferentie gewoon onder het tapijt, OK?

    Heb je geen betere bron voor een *negatief* koopadvies ipv *geen* koopadvies dan een eigen iPhoneclub artikel?

    Bijvoorbeeld CR zelf?

    Ik kan het origineel nergens vinden maar voor zover ik kan zien op het internet was de formulering eerder “does not recommend to buy”, en niet “recommends not to buy”.

    Volgens het overigens tendentieuze Apple Insider heeft CR uberhaupt nog nooit een positief koopadvies voor een smartphone gegeven.

  25. Ik ben benieuwd wat ze te melden hebben. Ik twijfelde zwaar tussen de iPhone 4 en de Blackberry Storm 2 en juist dit negatieve koopadvies heeft me doen besluiten om toch de BB te nemen. Misschien volgend jaar, als ze de problemen opgelost hebben, probeer ik de iPhone 4 (of 5)!

  26. Bijvoorbeeld CR zelf?Ik kan het origineel nergens vinden maar voor zover ik kan zien op het internet was de formulering eerder “does not recommend to buy”, en niet “recommends not to buy”.

    Eh…eerder in een reactie van mij?! In grote letters: “LINK”…
    Zal je helpen: 8.05 was de tijd. 😉

    Al met al geeft het dus echt wel aan dat er iets aan de hand is, want anders zou Apple nooit maar dan ook nooit een persconferentie houden.

    @Larss: Dat is weer stoer. Je ‘ongelijk’ toegeven. 😉

  27. Een goed excuus om te melden dat de wereldwijde release door dit ongemak wss vertraging oploopt! 2 vliegen in 1 klap.. Antenneprobleem zorgt voor de vertraging want Apple wil tevreden klanten… Tsss Hoe de ene onzin de andere kan oplossen… (grote Appleliefhebber) maar eerlijkheidshalve… Duur en een totaal gebrek aan klantvriendelijk oplossingen bieden… En het ergste vind ik dat de hele wereld schijnbaar er met veel plezier en Apple als een God, blindelings volgt. Ja, meester, nee meester… Tsss…

  28. vrijdag gaan ze bij apple gewoon zeggen dat als de mensen blijven hameren op probleempjes van een toestel dat in hun ogen perfect is ze ermee gaan stoppen en er geen iphone 5 meer komt. lol
    apple gaat gewoon met een ontkennende smoes komen en zal zeggen al die problemen hebben kunnen hun toestel omruilen voor een ander.
    die krijgen dan een nieuw exemplaar waar ze die problemen hebben opgelost en zeggen dan er is niks verkeerds met de iphone

  29. Origineel geplaatst door SubZer0
    De beurzen zijn gek genoeg vaak redelijk een graadmeter over wat er staat te gebeuren (geruchten) in Cupertino ipv dat de beurs reageert op wat er gebeurt. Relatief veel (gewoon statistisch gezien) iPhone 4 toestellen hebben last van het antenne probleem. Apple zal het waarschijnlijk presenteren als “Een kleine groep heeft problemen, maar een veel grotere groep niet. Het is niet gelijk een slecht product. We gaan een regeling opstellen voor mensen met problematische telefoons, ain’t that amazing?”.Stilletjes hebben ze het probleem al opgelost en rollen er al nieuwe toestellen van de band die dit probleem niet hebben. Door deze vertraging is het toestel ook nog niet bij T-Mobile te verkrijgen.

    Ik denk er net zo over.
    Ze zullen ongetwijfeld vertellen dat het maar een kleine groep betreft, maar achter de schermen zal er druk worden gewerkt aan de oplossing.
    En als dit achter de rug is is Apple voor mijn gevoel weer de Ferrari onder de smartphones met het beste OS.

  30. Wat er ook gezegt gaat worden, het zal ongetwijfelt weer met een verschrikkelijke arrogantie gebeuren en ik schat ook zo’n 80 keer woorden als “amazing” te gaan horen/lezen.

  31. Steve Jobs: met iOS 4.1 zullen de signal bars een statische afbeelding worden. Hierdoor heb je altijd 5 streepjes! Nooit meer slecht bereik. En dat met alleen een FW update.

  32. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Gert (en ook @Larss (ID 237054), overigens bedankt voor je sportieve aanvulling) — Het origineel wordt volgens mij gelinkt in ons originele artikel, maar voor de volledigheid nogmaals: Lab tests: Why Consumer Reports can’t recommend the iPhone 4If you want an iPhone that works well without a masking-tape fix, we continue to recommend an older model, the 3G S. (The full list of recommended smart phones models appears as part of our latest Ratings, available to subscribers.)Volgens mij (maar ik hoef niet per se een semantische discussie) laat zich dat vertalen als een negatief koopadvies.

    Ik zie het probleem van deze definitie niet. Uit het bericht van Consumer Report volgt dat zij een product testen en uiteindelijk een positief dan wel negatief koopadvies uitbrengen. Ofwel ze kunnen het product aanbevelen (recommended) of de consument erop wijzen dat het product niet deugt (not recommended). Een negatief koopadvies is in mijn ogen hetzelfde als geen koopadvies geven.

  33. Jongens koop toch lekker ander merk!!!!!!!!

  34. een link posten gaat hier dus niet

  35. Ik denk dat Steve een iPhone 4 een half uur in de death grip houdt zonder dat er signaalverlies optreedt, “zie je wel?” zegt en weer wegloopt.

  36. Ik vermoed: “Niets aan de hand, take it or leave it”!

  37. we krijgen nu en software patch die automatisch 2 streepjes meer laat zien dan je daadwerkelijk aan ontvangst hebt way to go Apple en dan morgen zeggen na de nieuwe update heeft iedereen goed bereik LIES!

  38. Gelukkig hoef ik niet meer te wachten op die persconferentie. Wou de iphone4 erg graag,maar na al deze problemen heb ik toch maar voor de samsung galaxy S gekozen. Wat een top toestel is dat! Alles werkt opeens zoveel sneller (internet is opeens veel sneller met hetzelfde 3g). En gelukkig geen antenne problemen. Denk dat de android toestellen wel eens heel erg van de problemen bij apple zullen profiteren. Voor mij waarschijnlijk nooit geen apple meer iig.

  39. Natuurlijk gaat apple dit oplossen. Ze zullen spreken over een kleine groep gebruikers die problemen heeft in “low signal” gebieden en ons vertellen dat de productie van de iphone 4 nu daarop is aangepast.

    “this is going to change everything, all over again….

  40. Gelukkig hoef ik niet meer te wachten op die persconferentie. Wou de iphone4 erg graag,maar na al deze problemen heb ik toch maar voor de samsung galaxy S gekozen. Wat een top toestel is dat! Alles werkt opeens zoveel sneller (internet is opeens veel sneller met hetzelfde 3g). En gelukkig geen antenne problemen. Denk dat de android toestellen wel eens heel erg van de problemen bij apple zullen profiteren. Voor mij iig geen iphone meer.

  41. Het is geen uniek iPhone4 probleem. De iPhone in het algemeen is een slechte presteerder in regio’s met slechte dekking. Met een Nokia heb ik hier in de Provence 6 van de 7 balkjes voor ontvangst, terwijl mijn iphone3gs toont: geen service.

  42. Ik denk dat Apple niet anders kan dan toegeven dat er problemen zijn. Volgens mij moet je ook een fout kunnen maken mits je deze maar herstelt. Als Apple hardnekkig blijft ontkennen, levert dat veel meer reputatieschade op. Dan zijn er genoeg trouwe Apple klanten (waar ik mezelf ook toe reken) die misschien wel eens naar een Android toestel gaan kijken en dat is denk ik wel het laatste dat Apple wil. Gewoon even geduld hebben en over een aantal maanden ligt er waarschijnlijk een nieuwe iPhone waarin de problemen zijn verholpen. Niets aan het handje. Het is maar een telefoon…….

  43. @Sergoke: gast.
    Apple staat nr.1 als het om klantenservice gaat.

    Deze persconferentie is zeer on-Apple. Ze gaan dan ook niet ontkennen.

  44. Ze zullen aangeven dat er geen rekening is gehouden met lage signaal gebieden, en voor deze gebieden een software gebaard met nieuwe uitrol van iphones indien je problemen ervaart

    Daarna zal de levering voor de overige landen ter spraken komen en zal apple met een verrasing komen om ons weer een beetje moed in te spreken,

    Ik ben nog onwijs positief over apple dit soort dingen gun je geen bedrijf maar overkomt ook de beste als je google in je nek hebt hijgen ( voorheen zou zoiets nooit zijn gebeurd bij apple )

    En nu wil ik een nieuwe telefoon word me X1 ZAT

  45. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Gert (en ook @Larss (ID 237054), overigens bedankt voor je sportieve aanvulling) — Het origineel wordt volgens mij gelinkt in ons originele artikel, maar voor de volledigheid nogmaals: Lab tests: Why Consumer Reports can’t recommend the iPhone 4If you want an iPhone that works well without a masking-tape fix, we continue to recommend an older model, the 3G S. (The full list of recommended smart phones models appears as part of our latest Ratings, available to subscribers.)Volgens mij (maar ik hoef niet per se een semantische discussie) laat zich dat vertalen als een negatief koopadvies.

    Tja, als ze de 3GS intussen *wel* aanraden, dan gooi ik m’n semantische hoed maar liever in de ring… 🙂

    Dank voor de link!

  46. Dat Apple foutjes maakt is niks nieuws… Denk nog maar eens aan de scheurtjes in de casing van de 3G(S). Ik verwacht geen grootschalige terugroepactie, maar net als bij de scheurtjes-problematiek een “als je er last van hebt”-aanpak. Apple zal inmiddels het ontwerp wel iets hebben aangepast. De productie zal wel vertraging opgelopen hebben en de release in o.a. Nederland zal wel een maand of twee uitgesteld worden. Ben ik blij dat ik gewoon wacht tot hij in Nederland te krijgen is 🙂

  47. Ze zullen aangeven dat er geen rekening is gehouden met lage signaal gebieden, en voor deze gebieden een software gebaard met nieuwe uitrol van iphones indien je problemen ervaart

  48. Origineel geplaatst door Up
    Ik verwacht dat ze het traagheidsprobleem op de 3G met iOS4 oplossen, dat is veel belangrijker dan die antenne hoax.

    Da’s dus (bij mij) zeker het geval. 4.1 en Iphone 3G draait weer als een zonnetje!

  49. Origineel geplaatst door Up
    Ik verwacht dat ze het traagheidsprobleem op de 3G met iOS4 oplossen, dat is veel belangrijker dan die antenne hoax.

    Yup vééél belangrijker ja!

  50. Het wordt zeker tijd dat Apple opheldering geeft en met name eerlijk en duidelijk communiceert wat er aan de hand is en hoe dit probleem wordt opgelost. En natuurlijk , hoe worden de bestaande Iphone 4 bezitters (eventueel) geholpen?

    Ben nog even wat sceptisch maar wacht nieuwsgierig af!

    Groet, Wouter.

  51. Origineel geplaatst door miep
    we krijgen nu en software patch die automatisch 2 streepjes meer laat zien dan je daadwerkelijk aan ontvangst hebt way to go Apple en dan morgen zeggen na de nieuwe update heeft iedereen goed bereik LIES!

    Het gaat juist andersom zijn.
    Schijnbaar hebben mensen slecht bereik terwijl er wel 5 streepjes te zien zijn.
    Als je dan een verstoring aanbrengt, val je terug naar ‘1’ of geen streepjes.
    Dit gaan ze blijkbaar veranderen, die ‘5’ worden dan een meer waarheidsgetrouwe ‘3’, wat meer correct is.
    Als je dan met die verstoring terugvalt naar ‘1’, is de terugval ‘kleiner’ en heb je meer het idee dat de omstandigheden al niet ideaal waren.
    Zie http://www.anandtech.com/show/3794/the-iphone-4-review/2 , de stap van 5 naar 4 streepjes is nu 40 dB, wat heel veel is. De stappen voor de andere streepjes zijn veel kleiner en raar verdeeld (10, 2, 4 en 6 dB).
    Als er tevens op basis van het aantal bars iets ingesteld wordt in de telefoon (denk aan versterkingsfactor), dan heb je zeker kans dat de softwareupdate gaat helpen.

  52. @mike: Jij kan zeker geen iphone betalen en uit op deze manier je frustratie? Daarnaast geniet je er natuurlijk van dat mensen problemen hebben met hun dure iphone en dat geeft jou voldoening, een soort leedvermaak? Oh nee, jij hebt natuurlijk alle modellen iphones en bent er nooit tevreden over geweest en wil daarom andere mensen overtuigen met jou waardevolle reactie dat ze toch maar geen iphone moeten kopen? Mocht je nog eens reageren, probeer dan je reactie eens te onderbouwen.

  53. Ik wil er best een kopen met antenneproblemen. Heb hem nooit in mijn linkerhand. Moet natuurlijk wel een stuk goedkoper.

  54. Apple is en blijft een toonaangevend en innoverend bedrijf. Maakt geweldige producten vanuit de ideologie om zonder compromis het beste product op de markt te brengen voor de consument. Echter is Apple ten onder aan het gaan van haar eigen succes als ze niet uitkijkt.

    Door de enorme druk vanuit de consument moest er een nieuw toestel komen na de overigens perfecte 3GS. De consument wil meer, sneller, beter, mooier, … en om aan al deze superlatieven tegemoet te komen is in allerijl de iPhone 4 uit de grond gestampt. Door de enorme en massale aftrek (en daardoor een gigantisch commercieel succes in het vooruitzicht) moest er onder hoge druk ontworpen en geproduceerd worden. Aldus geschiedde, met als gevolg dat ook Apple een steekje heeft laten vallen.

    Probleem is dat door de enorme verkoopcijfers een terugroepactie niet meer mogelijk is, nog afgezien van de financiële tegenslag is dit logistiek vrijwel onmogelijk.

    Apple is overladen met negatieve kritieken de laatste tijd en dit moet een halt worden toegeroepen, daarom een persconferentie. Apple zal met de billen bloot (moeten) gaan, toegeven dat er fouten zijn gemaakt en bekendmaken dat de productie is gestopt voor de eerste generatie iPhone 4 toestellen. Consumenten van deze eerste toestellen zullen gecompenseerd worden door of een kortingsactie (tegen bijbetaling tweede generatie iPhone 4) of gratis ‘bumper’ of iets in die richting. Vervolgens zal bekend gemaakt worden dat er intussen een tweede generatie iPhone 4 van de lopende band rolt en (mondjesmaat) wordt uitgeleverd. Hierdoor wordt de vertraging verklaard dat de productie de vraag niet aan kan en wordt tijd gewonnen door de huidige uitroldata verder in de toekomst te verschuiven. Verder worden wat kleine vernieuwingen getoond soft- en hardwarematig in de iPhone 4 om te laten zien dat ondanks de druk, Apple niet stil zit en achter de feiten aan loopt maar ook innovatief bezig blijft.

    Hierdoor wordt goodwill gekweekt, het ietwat beschadigde image hersteld, consument voelt zich serieus genomen. Eind goed, al goed!

    Tot zover de info uit mijn glazen bol 😉

  55. Hij gaat huilen en heeft spijt. Alle iPhone 4 worden omgeruild en steve bied nogmaals zijn excuse aan.

  56. Je kunt speculeren wat je wilt. Als deze persconferentie achter de rug is, weten we wat Apple gaat doen.

  57. Steve jobs meld:

    De iPhone heeft voor sommige een probleem, maar dit probleem is niet heel groot en speciaal voor die groep lanceren wij: De iPhone 5!

    Zou wel een bak zijn:P

    Maar even serieus. Apple moet wel toegeven en dat zou heel erg fair zijn als ze dit doen. Een negatief koopadvies van wat je bijna de consumentenbond van the USA kan noemen doet nogal wat. Er zal nogmaals duidelijk gemaakt worden dat stukke iPhones teruggebracht kunnen worden.

    Een andere optie zou zijn dat ze het alleen gaan hebben over de release van de iPhone in de nieuwe landen en hoe deze procedure gaat lopen. Zou ook wel des Apple’s zijn om gewoon nog steeds je mond te houden.

    En de 3e optie: Ze gaan praten over het twitteraccount van john forstall. Wat zo amazing en great is.

  58. Ik wil een probleemvrije iPhone, maar ik wel hem liefst nog vandaag :'(
    Verdoerie, nog langer wachten… Mijn 2G begint echt wel traag aan te voelen…

    Howow

  59. Ik hoop niet dat Apple de metalen band van de iPhone 4 voorziet van een coating. Dat zou echt een lapmiddel zijn en niet echt een goede oplossing voor het antenne probleem, evenals de bekende “bumper” trouwens.

    Gaan ze echt iets aan het ontwerp veranderen, dan ben ik weer hun (Apple) man!

    Ik ben dus erg benieuwd wat ze te vertellen hebben.

  60. Steve Jobs/Apple moeten:
    A: Gewoon toegeven dat er een antenneprobleem bestaat

    B: Serieus ingaan op de achterliggende techniek en open de discussie aangaan over oplossingen

    C: Gratis rubberen beschermring gaan weggeven

    D: Gewoon toegeven dat er traagheidsproblemen en batterijproblemen bestaan met iOS4 op 3G en 3GS en hard werken aan een werkende update van iOS4.

    Dat bedenk ik niet zelf maar komt uit een prima artikel dat ik las op CNN.com: http://twurl.nl/dsl6cj .
    Daar las ik ook dat Apple een recall zou moeten zien te voorkomen, want dat dat wel eens miljarden kan gaan kosten. Bovendien ontbreekt de productiecapaciteit voor het snel vervangen van miljoenen iPhone4’s.

    Het is wel te hopen dat die press-co vrijdag er eentje wordt met ruimte voor vragen door kritische, ter zake kundige journalisten. De laatste presentaties van Apple hadden natuurlijk meer weg van een Noord-Koreaanse landdag met idem klapvee.

  61. hopelijk zegt hij… vanaf vandaag is de iPhone 4.1 beschikbaar in Benelux 😉

  62. Origineel geplaatst door bakman
    @Sergoke: gast.
    Apple staat nr.1 als het om klantenservice gaat.

    Van waar haal je zo een onzin nu weer? Apple ligt zo zwaar onder vuur bij alle consumentenorganisaties vanwege hun garantiebepalingen…
    Toestel kapot na 1 jaar en één 1 dag? Sorry, u koopt beter een nieuw mijnheer!

  63. Yup, ik denk dat Apple zoveel mogelijk moet toegeven. Hoewel ik geen traaagheidsproblemen met mijn 3GS heb en mijn vrouw dat ook niet op haar 3G heeft.

    Wel denk ik dat het geen fanboy opmerking is dat Apple gewoon blijft doorgaan. Zelfs het Monster de Galaxy S komt niet al te best uit de test wegens ineffeciente opslagmanagement. Zo heeft elke telefoon gewoon wat. Een Desire die ik ondertussen had, heb ik ook na een week gefrustreerd weer snel verpatst. 100.000 apps, mijn aars! Misschien is slecht 5% hiervan noemenswaardig door het gebrek aan controle van Android. Daarnaast is de software zo proprietair als de pest en kan het niet eens open source genoemd worden.

    Het is wachten op naar mijn idee de enige noemenswaardige aankomende concurrent voor apple, de AAVA/Nokia/Meego samenwerking. Ik bedoel, dat ding draait op x86 architectuur!! Bruut, ik hoop dat het ook ‘gewoon werkt’ zoals mijn IPhone.

  64. Ik ga er voor nu vanuit dat ze een omruil mogelijkheid aankondigen voor de mensen die getroffen zijn en het afdoen als een batch met productie fouten.
    Het is lijkt mij niet nodig om slapende honden wakker te maken. Als je geen problemen ervaart is het ook niet nodig dat je product vervangen wordt.

    Daarnaast zullen ze een extra “safety measure” introduceren; een coating rond de rand. Om daarmee de gevoeligheid voor geleiding te verminderen.

    Ik hoop dat de Europese launch hierdoor geen vertraging op gaat lopen.

  65. Natuurlijk niet toevallig dat nu net bij T-mobile de iPhone 4 van de voorpagina is gehaald..en nu dit..weet niet wat ik moet verwachten maar ben blij dat ze in elk geval naar buiten treden en communiceren..

  66. Ik verwacht dat Steve de Japanse traditie gaat introduceren.

    Als daar een bedrijf zo erg blundert dan komt er een huilende CEO in beeld die 1000 maal excuses aanbiedt. Vervolgens trekt deze zich terug en pleeg harikiri om de schande uit te wissen.

  67. Eindelijk! De iphone 5 komt eraan!

  68. Ik denk dat er uitstel komt. Sinds T-Mobile hem van de homepage af heeft gehaald en Apple ook niet meer “Verkrijgbaar vanaf Juli” adverteert op hen website 🙂

  69. Waar ik dus helemaal niks van begrijp. YouTube staat vol met filmpjes van de 3GS met hetzelfde ‘probleem’. En ik heb er zelf ook eentje gemaakt. Als je de 3GS op dezelfde rare en ongebruikelijke manier vastpakt treedt er hetzelfde signaalverlies op. Maar werkelijk iedereen negeert dit.

  70. Het feit dat er een persconferentie komt, vlak na de software update, kan betekenen dat de software toch niet echt het gewenste effect heeft. Waarom is er anders nog een persconferentie nodig? Als de patch het probleem zou oplossen, was er helemaal geen persconferentie nodig. Volgens mij is er dus meer aan de hand.

  71. Origineel geplaatst door Kadeya
    Waar ik dus helemaal niks van begrijp. YouTube staat vol met filmpjes van de 3GS met hetzelfde ‘probleem’. En ik heb er zelf ook eentje gemaakt. Als je de 3GS op dezelfde rare en ongebruikelijke manier vastpakt treedt er hetzelfde signaalverlies op. Maar werkelijk iedereen negeert dit.

    Dezelfde rare en ongebruikelijke manier? Ik neem m’n iPhone al jaren zo vast, en nu bij de iPhone 4 geeft dit een probleem (als ik goed genoeg probeer lukt dit ook bij mijn oude iPhone 3G, maar daar heb ik het probleem veel minder, daar stoort het niet voor mij, omdat ik daar echt de iPhone heel stevig moet vasthouden voor het zich voordoet). Sterker nog, in de promo-filmpjes wordt de iPhone 4 ook zo vastgehouden. Hoe hou jij hem dan vast? Met twee vingers aan voor- en achterzijde?

  72. Ik raak mijn iPhone helemaal niet aan. Ik praat er tegen en dan belt mijn iPhone degene op, die ik wil spreken….hihi.

  73. Wellicht een callback-actie, of de aankondiging van
    gratis bumpers voor alle kopers. We zien het wel. 😉

  74. Origineel geplaatst door Jeroen
    Met twee vingers aan voor- en achterzijde?

    Hoe doe je dat?
    Ik hou hem gewoon normaal vast.

    Deze bijv.

    Waarom zou je zo je iphone vasthouden, zijn handpalm zit bijna voor het scherm

    http://www.youtube.com/watch?v=F6oflC4qo8M

    Hier houdt hij zijn handpalm en vingers zelfs voor het scherm.

    http://www.youtube.com/watch?v=wTFR1WjCQSY&feature=related

    De iphone wordt in de hand gedrukt en op het moment dat hij hem even loslaat zie je de afdruk van de iphone zelfs in zijn vingers staan. Waar ben je dan mee bezig? Het enige wat ik uit die filmpje opmaak is dat die antenne hartstikke sterk is, moet je kijken hoe snel het signaal wordt opgepakt na signaalverlies.

    Dit dan? Wat ga je met je iphone doen als je hem zo vasthoudt, tennissen?
    http://www.youtube.com/watch?v=C3IIGyfB3PI&feature=related

    Om het af te leren
    http://www.youtube.com/watch?v=_GqUG-_Daek&feature=related

    En dan de 3GS
    http://www.youtube.com/watch?v=NsYuit7dU4g

    Deze is erg duidelijk, 3GS dus
    http://www.youtube.com/watch?v=QNSSxxnSweY

    Deze is van mij
    http://www.youtube.com/watch?v=FzTcnGLrZ-g

    Nu is de iPhone 4 natuurlijk wat smaller dus is het gemakkelijker om hem te verstoppen in je hand, maar is dat de bedoeling? En vooral wat heb je eraan?

  75. @Klaas: Scott Forstall.

  76. @Michal: Haha die is goed, stel je voor ja, haha! Ben wel heel benieuwd wat ze gaan doen tijdens de persconferentie.

  77. “Ladies and!! ow no ehm… Gentelman!!! one last thing..: you are screwed”

  78. @Kadeya: Ik heb ook een 3GS en wanneer ik mn iphone uit mijn hoesje haal en vastpak zoals bij de iphone 4 dan gaat mijn 3GS van 5 streepjes naar 1 streepje. Ik denk dat het bij de iphone 4 sneller gebeurd omdat de zijdes vlak zijn en volledig van metaal
    , de 3gs heeft afgeronde zijdes en de metalen rand is een stuk smaller waardoor het minder snel gebeurd denk ik. Wel interessant eigenlijk. Dwz dat de antenne bij de 3gs eigenlijk op dezelfde manier gepositioneerd is als bij iphone 4, alleen door het gewijzigde uiterlijk heeft de iphone 4 er waarschijnlijk meer last van.

  79. @Michelle M:

    “Het is wel te hopen dat die press-co vrijdag er eentje wordt met ruimte voor vragen door kritische, ter zake kundige journalisten. De laatste presentaties van Apple hadden natuurlijk meer weg van een Noord-Koreaanse landdag met idem klapvee.”

    Beter is zo’n Apple presentatie ook niet te omschrijven. 🙂

  80. Origineel geplaatst door Up
    Ik verwacht dat ze het traagheidsprobleem op de 3G met iOS4 oplossen, dat is veel belangrijker dan die antenne hoax.

    Ik weet wel zeker van niet. Het bewust trager maken van oudere toestellen is een policy van Apple, er op gericht dat jij vanwege die traagheid van de 3g met iOS4 weer een nieuwe iPhone wil hebben. Beter is te downgraden.

  81. @Henry: De metalen band bij iPhone 4 is gewoon deel van de antenne. De antenne in de 3gs zit misschien op dezelfde plaats maar de metalen rand staat er niet rechtstreeks mee in contact.

  82. Release iPhone 4S? haha grapje 😛

  83. Ik vind dat als er echt een hardware probleem is dat dat moet worden opgelost, dus recall… De iPhone in prijs verlagen hoeft van mij niet, als hij maar hardwarematig in orde is!

  84. Misschien zegt hij wel: “De iPhone 4 is zo’n grote mislukking dat we ze gratis weg geven bij €15,- aan boodschappen bij de Albert Hein!”. 🙂

  85. Het is inderdaad waar dat ook mijn IPhone 3G in gebieden waar slecht bereik is behoorlijke problemen heeft.In delen van(De Hoeksche Waard)b.v waar mijn 3G verbinding helemaal weg is en ook mijn normale telfoonverbinding flink minder is heb ik de proef op de som gedaan.En ook dan is er duidelijk verschil met hoe je je IPhone 3G vast houd.Zet ik hem in een Dock komt het 3G signaal accuut terug en heb ik een goede Data en telefoonverbinding.Haal hem eruit scheelt het gauw 3streepjes of valt weg.Hou ik hem alleen aan het stekkertje vast van mijn oplaad connector komt die gedeeltelijk weer terug.Neem ik hem(mijn IPhone dus voor de grappenmakers onder jullie..)in mijn linkerhand in de zogenoemde Death Grip dan valt die absoluut een aantal streepjes terug.Er zit dus inderdaad variatie in het signaalontvangst in combinatie met hoe de IPhone word vastgehouden.En ik moet zeggen dat ik dit met eerdere Telefoons wat dat is het tenslotte gewoon niet had.Nog even dit dit zijn puur mijn “eigen” bevindingen met mijn “eigen” IPhone 3G…Kan makkelijk zijn dat ik de enige ben…(jammer dat dat laatste erbij moet staan maar voordat je het weet krijg je tegenwoordig van alles naar je hoofd geslingerd als je hier wat schrijft…)

    En wat betreft vrijdag?Geen idee ik wacht gewoon lekker af en geniet ondertussen fijn van mijn IPhone 3G.

  86. Beter lossen ze eerst de problemen met mijn iPhone 3G op 😛

    Die is namelijk rete sloom geworden sinds iOS4

  87. @felix de meerleer:
    Apple staat al jaren bovenaan in customer service, misschien moet je google eens laten werken.

    Praat toch niet zo dom als een kuddedier de mensjes na waar je een probleem van hebt gelezen – heb je misschien ook de mensen gesproken die wel tevreden zijn ? die andere 98% ? Wat gek toch, dezelfde consumer reports zegt ondertussen dat de iPhone 4 het beste toestel is wat je nu kunt krijgen.

    Ik had jou wel eens willen zien als je zo’n produkt op de markt had gezet en krijgt deze problematiek over je heen. Maar het is duidelijk, iedereen die hier zeikt maakt nooit fouten, wat zijn jullie toch allemaal perfect.

  88. Ach, hoge bomen vangen veel wind. Dat ging zo met MS, nu met Apple en volgend jaar met Google. Ik ben benieuwd hoe Apple dit gaat spelen….maar een tandje minder arrogantie zou passend zijn want dat zal op den duur meer opleveren. Of, misschien tijd om de aandelen Apple te verkopen? Want na zonneschijn komt regen.

  89. Ik gok gezien de follow up van Consumer Reports, waarin duidelijk wordt dat de bumper werkt, op gratis bumpers voor bestaande en nieuwe klanten en een 30 dagen ‘niet goed geld terug’ actie. Klanten krijgen dan de keus een ander toestel te kiezen of niet meer te zeuren.

    Of Apple het design aanpast voor toestellen die nog van de band moeten rollen is de vraag. Als ik kijk naar de teardown foto’s die iFixit heeft gemaakt valt me op dat de randen echt onderdeel zijn van de body. Een redesign of iets anders dan eventueel een coating zie ik dus niet snel gebeuren. Een coating beschadigt makkelijk dus ik vermoed dat ze ook dit niet snel zullen doen. Dit al helemaal omdat ook mensen die geen problemen ondervinden dan mogelijk ook een nieuw toestel willen; gevolg een dure actie en leidt praktisch gezien tot het zelfde als een recall.

    Wellicht komen ze met een alternatieve bumper of een sticker die het design minder aantast. Al wordt je met een dergelijke oplossing dan mikpunt van spot; de imagoschade hebben ze nu al. Dat de iPhone 4 mogelijk het Vista van Microsoft wordt, in elk geval imagotechnisch, klopt denk ik wel. De iPhone 5 zal in elk geval een fantastisch toestel worden gok ik! 😉

  90. The Iphone 4 is now availble for preorders in The Netherlands xD

  91. @Gonny van der Zwaag: Gewoon doorgaan met de prima verslaggeving hoor Gonny. Er is ook genoeg positief nieuws te melden over de iPhone en dat wordt ook altijd gemeld. Nu er mogelijk een keer iets niet klopt moet dat ook behandeld kunnen worden. Ga zo door!

    Overigens denk ik dat het wel iets bijzonders wordt. Ik sluit een recall niet helemaal uit want als dit met een simpele software patch verholpen had kunnen worden dan had Apple stilletjes deze patch doorgevoerd zonder daar heel veel ruchtbaarheid aan te geven.

    Het wordt zeker geen persconferentie waarin ze het signaalverlies min of meer afdoen als een normaal gevolg van het vasthouden van de telefoon. Dat zou zelfmoord zijn ook al zou het in Apple’s ogen waar zijn.

    Ze zullen íets moeten doen om de storm van kritiek te laten verstillen. Wat ik zelf opvallend vind is dat de nieuwe iPhone 4 nog steeds behoorlijke levertijden kent en de witte nog steeds niet verkrijgbaar is. Kan natuurlijk komen door de enorme vraag maar ook dat de productie inmiddels stil ligt in afwachting van een aangepast model. Dan kunnen we een recall verwachten.

    Apple zal in ieder geval het niet kunnen wegwimpelen want dat gaat ze echt de kop kosten. Een storm van kritiek zal dan losbarsten waar de media dolgraag bovenop zullen duiken. Zoals Microsoft al zei: iPhone 4 kan het Windows Vista van Apple worden. Lang niet zo slecht als mensen wilden doen geloven maar met zo’n slecht imago wil niemand het meer hebben.

  92. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    The Iphone 4 is now availble for preorders in The Netherlands xD

    Huh waar haal je dat vandaan?

  93. Origineel geplaatst door mike
    Jongens koop toch lekker ander merk!!!!!!!!

    IDD, waar mensen zich druk over maken….
    Zoek en leven, of ga lekkr janke

  94. @WvB22:

    Hij spot natuurlijk dat ze dat zullen zeggen morgen! 😉

  95. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door LightPhoenixThe Iphone 4 is now availble for preorders in The Netherlands xDHuh waar haal je dat vandaan?

    Ik denk dat hij hoopt dat dit morgen gezegd gaat worden, maar daar gaat die persconferentie niet over hoor 😉

  96. Overigens is vandaag in Oostenrijk bij Orange het preorderen voor zwarte en witte iPhone 4’s begonnen. Al wordt nog niet aangegeven wat de leverdatum wordt. Bron: iSpazio.net.

  97. Feit : de persconferentie MOET je momenteel wel doen ondanks de firmware mogelijk wel de oplossing is

    Dit omdat de bashing stroom maar blijft aanhouden, doe je dat niet als bedrijf, gaat je reputatie nog verder naar de maan.

    Dit als je firmware het probleem oplost, moet je TOCH de persconferentie houden.

    Overigens de release van de firmware een dag voor de persconferentie betekend naar mijn idee eerder dat het werkt, dan het niet werkt.. only my 2 cents

  98. @Up:
    deze week een optie gelezen op een ander forum die de snelheid van de 3g met ios4 echt ten goede komt.
    druk de sleep ( aan/uit ) en home button gelijktijdig in voor ongeveer 10 sec, er komt dan het applelogo knoppen los laten en dan duurt het ongeveer 4 a 5 minuten voor hij opnieuw is opgestart.

  99. @Nik: ik had hetzelefde probleem met mijn 3G. 2x een hardresset (homeknop en sluimerknop ingedrukt houden) uitvoeren en het probleem met de traagheid is opgelost. Sterker nog, hij is nu sleller dan dat ie ooid is geweest.

  100. Gewoon een vette recall, net als toyota of senseo. Ging ook over miljoenen. Heeft philips wel wat gekost zeg .
    Maar was wel de enige juiste oplossing

  101. Origineel geplaatst door Antoine
    @WvB22:Hij spot natuurlijk dat ze dat zullen zeggen morgen!

    Mmm kennelijk nog niet helemaal wakker na een lange nachtdienst 🙂

  102. Morgen een les van driekwartier over hoe wij de iPhone dienen vast te houden. Door Steve Jobs natuurlijk.

  103. Ik zeg dat ze de release in Nederland en omstreken afblazen en de toestellen terug roepen.. :+

  104. Laat ze de release hierzo maar lekker een tijdje uitstellen, lijkt mij goed plan. Jammer voor diegenen die 50 euro hebben aanbetaald her en der, die ben je niet kwijt natuurlijk, maar je moet gewoon langer wachten en had je die 50 euro beter ergens anders aan kunnen besteden 🙂
    De aandelen van Apple zijn in iedere geval de laatste dagen behoorlijk aan het zakken, houdt het in de gaten zou ik zeggen, als ze nog verder zakken is het interessant om ze te kopen, want ze gaan zeker ooit weer omhoog 🙂

  105. Ik heb met mijn iphone 4 echt nergens last van, hij werkt echt perfect hoe ik hem ook vast heb, ik heb zelfs meer bereik met mijn iphone 4 dan met mijn 3gs.

    Succes met de mensen die er problemen mee hebben.

  106. Net als Maarten hierboven heb ik nu ook reeds verscheidene telefoontjes gepleegd waarbij ik de iPhone 4 express op de meest uiteenlopende manieren heb vastgepakt en op geen enkel moment werd de kwaliteit van het gesprek minder.

    Ik heb ook enkele malen het toestel op speaker gezet om de signaalstreepjes goed te kunnen observeren, maar deze wijzigen tijdens of na het gesprek totaal niet.

    Ik leidt daar in ieder geval uit af dat het in ieder geval geen globale fabrieksfout betreft, maar eerder misschien een batch waarbij iets fout is gegaan. Ook nog een mogelijkheid is dan het probleem zich alleen voordoet op plaatsen waar al bijna geen bereik is.

    Maar nogmaals: Op een plaats met goed bereik bij mij geen enkel signaalverlies, hoe je de iPhone ook vasthoudt. Ik ben overigens linkshandig.

  107. Wishful thinking dat ze het hardware probleem gaan bevestigen lol. Lancering witte iPhone oid.

  108. Maar ligt het nou aan mij dat het gratis verstrekkken van zo’n bumper wel een hele magere oplossing is? Ze geven dan eigenlijk toe dat je een gebrekkig toestel hebt gekregen en lossen het op met zo’n flutding. Net alsof je een nieuwe tv koopt, die doet het niet goed, maar wel als je hem in, gratis verstrekt, aluminium folie wikkelt.

    Ik denk echt dat een recall de enige echte goede way to go is. Maar of Apple dat doet……..Hopelijk weten we vanavond (voor mij vanmiddag, zit in Toronto) meer.

  109. @bakman

    Doe jij niet nu precies hetzelfde??

    Net Google gekeken zoals jij zei, kom wel heel veel klachten tegen van Apple. Kijk je goed dan zie je dat sinds de iPhone er is de klachten jaarlijks groeien over Apple.

    Ik had een timecapsule die kapot ging en Apple deed niets. Kosten waren meer dan app koste!!

    Apple is te groot geworden en is in mijn ogen ZEKER niet klantvriendelijk door de klanten zo te behandelen.

  110. Ik denk dat ze dit keer toe moeten geven dat het hardwarematig toch problemen gaf en dat ze; of de oplossing presenteren, of een terugroep actie aankondigen waardoor ze daarna het nieuwe aangepaste model naar de klant terug sturen.

    Misschien lopen ze daardoor wel even een deuk mee op maar uiteindelijk halen ze het er dubbel en dwars weer uit.

  111. Hopelijk doen ze er gewoon een transparante coating over of iets dergelijks, of zorgen ze ervoor dat de antenneproblemen op een andere manier van de baan zijn, en mogelijk kondigen ze dan de exacte europese release aan, die hopelijk ook nog altijd in juli valt (dit jaar!) – zodat wij europeanen (die al lang genoeg hebben moeten wachten) zonder problemen kunnen bellen en smsen terwijl al die gekken (die urenlang hebben staan aanschuiven) (early adopters) (gekken dus) daar zitten met een gratis bumper.

  112. @Bram:

    Als de iPhone tegelijk in europa was geweest had iedereen hem ook gehaald, non argument dat het in amerika gekken zijn, gekken heb je overal

  113. @thijs: Heb ik letterlijk gezegd dat Amerikanen gekken zijn? Ik doelde OOK op de early adopters die uren in frankrijk (parijs) en engeland (londen) hebben staan aanschuiven. Ik reken die 5 landen (amerika+4) bij de amerikaanse release. sorry voor de onduidelijkheid, Thijs, maar dus -> terug argument. gekken zijn er inderdaad overal, en die zouden eens benadeeld moeten worden.

  114. Waarom spreken de mensen enkel over de iphone 4. Ik verlies ook 3 strepen op men samsung corby als ik men hand bij de antenne leg. Ik vind het wel een slecht gekozen plaats van apple om je antenne te zetten. Want veel mensen houden hun gsm links vast. Conclusie: er is geen software probleem, er is niks aan de hand met de antenne zelf maar apple heeft een design fou gemaakt

  115. @Bram,
    Early adopters zijn niet gek, maar gewoon heeeeel erg ongeduldig (en hebben misschien wat geld teveel!!).

  116. @marcoooo: een week op voorhand in een tent voor de winkel gaan liggen is – niet gek – ? dan staat deze wereld op z’n kop. Ik ga morgen voor m’n lokale Aldi liggen om de volgende medion all-in-one te hebben. die zijn namelijk altijd ‘s middags uitverkocht. (sarcasme ftw)

    hoedanook, iedereen heeft daar z’n eigen mening over natuurlijk. Ik vind het hoedanook overdreven.

    @miel: goed gesproken 😉 het is gewoon dat er hééééééél veel iPhone-fans (en per definitie Apple-boys) zijn die het heel erg vinden maar dan gewoon nog eens 30 euro bijbetalen op een toestel dat al tussen de 620 en 730 euro kost.

    Apple heeft inderdaad een fout gemaakt, en hopelijk zetten ze die fout morgen recht.

  117. @Bram:

    Ik hoop niet dat ze er een coating over doen, het metaal voelt super degelijk aan. Ik zou ook voor geen goud mijn iPhone 4 omruilen voor een model met coating!!

    Ik ben gewoon SUPER blij met mijn iPhone 4 op het vodafone netwerk!!! Wat een fantastisch apparaat !!!

  118. @Bram:

    Het voorbeeld wat jij nou geeft zijn ook wel de extreme gevallen. Er zijn ook mensen die gewoon een kwartier voor openingstijd van de winkel voor de winkel staan hoor..
    Je gaat ook wel van het ene uiterste naar het andere he.

  119. @kees:

    Idd, zoals toen iedereen die 3 zwarte streepjes van de iphone4 oerlelijk vond, maar toen Jobs vertelde waarvoor ze diende, was het amazing 😀

  120. Origineel geplaatst door arjen
    De aandelen van Apple zijn in iedere geval de laatste dagen behoorlijk aan het zakken, houdt het in de gaten zou ik zeggen, als ze nog verder zakken is het interessant om ze te kopen, want ze gaan zeker ooit weer omhoog

    Ik ga al mijn spaargeld erin stoppen. Mocht het misgaan kan ik dan bij jou aankloppen voor geleden schade?

  121. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door LightPhoenixThe Iphone 4 is now availble for preorders in The Netherlands xD Huh waar haal je dat vandaan?

    Naja ik denk dat ze dat gaan zeggen.
    Omdat volgens geruchten zou hij de 15e te preorderen zijn maar vandaag is niets te zien. En toevalig komen ze met een persconferencie dus zou best kunnen dat ze daar meer over preorderen of de release date vertellen.

  122. Wellicht aardig voor de context: in 2006 moesten door Sony geproduceerde laptopbatterijen worden teruggehaald. Dat ging toen om ruim 8 miljoen exemplaren, verwerkt in laptops van diverse merken.

    Dat was een hoop gedoe, zwaarder en omvangrijker (want wereldwijd) dan wat Apple nu te wachten staat – maar het is prima te doen, zeker aangezien deze telefoon nog in een relatief klein gebied te koop is.

    Het kost een hoop geld, inderdaad – maar Apple heeft een onvoorstelbare stuwdam aan geld beschikbaar (dus niet eens verwerkt in niet makkelijk liquide te maken bezittingen ofzo).

    Even, pun intended, door de zure Apple heen bijten – maar allezins te doen.

  123. via: http://www.bbc.co.uk/news/technology-10641910

    “Despite the negative headlines, a number of analysts have reported that consumers are not turned off.

    “So far, in our supply chain and industry checks, we have not seen any change in build plans or demand patterns and thus we are not changing our estimates looking for 7.5m iPhones in the June quarter and 40m in C2010,” said Shaw Wu of Kaufman Bros.

    “In fact, our sources indicate that Apple is still having difficulty keeping up with strong demand due to screen supply constraints. Should this antenna issue become a bigger deal, there could be a risk to iPhone estimates.”

  124. Allereerst die testen van Consumer Report deugen ook niet helemaal. Lees hier meer over op Daring Fireball.net. Zoek maar eens in de artikelen en je komt er wel.
    Volgens mij zit er een heleboel zwartmakerij (doet iPhoneClub ook een beetje aan mee…..jullie publiceren alles) gejammer, youtube-filmpjes etc etc etc een hoop nep, concurrentie-jaloezie en haat jegens iPhone en Apple.

    Iedereen in Nederland op internet of Youtube of waar dan ook klaagt over dat ding terwijl ie hier nog niet eens uit is!
    En waar ter wereld moet je zijn om iemand lekker zwart te maken voor geld of wat dan ook? Amerika!
    Zou Google niet achter deze shit meespelen? Wie weet…..hun lachen nu zich suf! Betere publiciteit kun je niet krijgen.

    Ik heb een 3Gs en zelfs die heeft af en toe problemen met de antenne. Maar dat ligt ook aan T-Mobile want elke telefoon van T-mobile heeft slechte ontvangst hier.
    En dat geld voor alle smartphones: ga in eel hal staan van aluminium, in een fikse weerstoring (bijv. onweer), in een lift, in wat afgelegen gebieden….ga zo maar door!

    Laten we nu eerst eens die persconferentie afwachten! Kijken wat daar gebeurd. Misschien is het een software update, terugroepen en fiksen….who knows!
    Ik heb ook filmpjes op internet gezien van mensen die totaal geen antenne problemen hebben…..MAAR DIE ZIE JE NIET!!!!! Alleen de ellende…..
    Is Android dan zo perfect? Is zo fijn Open! Ik hoor juist ook hier weer dat er veel mensen klagen over de zooi die je erbij krijgt…

    Mensen, geniet van wat je hebt. Wil je de iPhone 4? Kopen! Ik denk dat er een heleboel poeha over gemaakt word. De iPad was ook een mislukkeling…en wat blijkt????? Rest is history.

    Wacht af…..heb geduld!

  125. Een gratis Bumper Case voor alle Iphone 4 tot dat apple het softwareprobleem opgelost heeft . Een groot gedeelte is al verholpen door de nieuwe update en andere komen eraan .
    Dat is niet wat ik denk maar een gok naar wat ik vermoed dat ze ons gaan vertellen . Kwestie van hun aandelen terug omhoog te krijgen zijn al gedaald en dat doet veel pijn voor apple zijn imago !! Vind het echt wel kloten wat er gebeurt want wil wel een Iphone 4 waar ik mee kan bellen .Hoe kan zoiets kan gebeuren een grote grote flater van apple .En dan die uitleg dat ze geven maar mannen toch mijn 12 jarige neef had onmiddellijk door dat ze met ons voeten rammelen of zijn Hollanders en Belgen gewoon slimmer dan de Amerikanen . Misschien komt hij bij ons dan ook maar uit als alle problemen opgelost zijn , sturen we Steve een dank ul Mailtje ?

  126. Over antenne problemen gesproken, mijn broer heeft een paar weken een HTC Touch 2 gehad, die je op een bepaalde manier moest vasthouden, anders had hij totaal geen ontvangst. Hij heeft nu een 3GS en geen problemen meer.

  127. Origineel geplaatst door Dennis
    iPhone 4 heeft een deuk opgelopen maar als … zal de verkoop zich echt wel weer herstellen.

    natuurlijk staat de verkoop stil – er is gewoon wereldwijd geen iPhone 4 te koop op dit moment

  128. Origineel geplaatst door phoenix
    Origineel geplaatst door DennisiPhone 4 heeft een deuk opgelopen maar als … zal de verkoop zich echt wel weer herstellen.natuurlijk staat de verkoop stil — er is gewoon wereldwijd geen iPhone 4 te koop op dit moment

    Te koop niet… wel pre-order.

  129. @Johan:

    Johan zei op 15 juli 2010 om 09:13
    Gelukkig hoef ik niet meer te wachten op die persconferentie. Wou de iphone4 erg graag,maar na al deze problemen heb ik toch maar voor de samsung galaxy S gekozen. Wat een top toestel is dat! Alles werkt opeens zoveel sneller (internet is opeens veel sneller met hetzelfde 3g). En gelukkig geen antenne problemen. Denk dat de android toestellen wel eens heel erg van de problemen bij apple zullen profiteren. Voor mij iig geen iphone meer.

    gelukkig 1 klager minder!!!

    jongens, stop nou eens met die rare berichtjes. ga relax een avondje tegenoet. slaap lekker. doe je ding morgen en kijk wat steve jobs morgen avond te melden heeft.

    zal kort maar krachtig zijn. er komt een nieuwe iphone (zo moffelen het weg onder een of andere update) diegene die problemen hebben krijgen een nieuwe.

    en de wereld is weer blij en koopt massaal een iphone 4 en er zal alleen maar lof zijn voor apple.

    en dan gaan we weer met zijn alle tmobile zwart maken omdat die weer de gekte omtrent iphones en 3g netwerken niet rond krijgt.

    en voor de iphoneclub: geweldig werk verrichten jullie.
    jullie app met push is ook geweldig (alleen denkt mijn vriendin daar anders over) moet nu in de nacht push op stil zetten want zelfs late at night zijn jullie nog bezig om info door te geven. nice work en ga zo door!!!

  130. Zoals eerder al werd aangegeven, denk ook ik dat Apple met een duidelijke verklaring / voorstel dient te komen. Naar mijn mening gaat Apple geen persconferentie houden i.v.m. iPhone 4, om te stellen dat er ‘niets’ aan de hand is.
    Indien ze hun marktaandeel willen behouden en uitbreiden, dienen ze (naar mijn mening) de consumenten die hier last van onder vinden tegemoet te komen.

  131. @jan Van den Huygevoort:

    en zo ist!!!!!!!!

    in 1 woord: duidelijk

  132. Origineel geplaatst door Johan: Gelukkig hoef ik niet meer te wachten op die persconferentie. Wou de iphone4 erg graag,maar na al deze problemen heb ik toch maar voor de samsung galaxy S gekozen. Wat een top toestel is dat! Alles werkt opeens zoveel sneller (internet is opeens veel sneller met hetzelfde 3g). En gelukkig geen antenne problemen. Denk dat de android toestellen wel eens heel erg van de problemen bij apple zullen profiteren. Voor mij waarschijnlijk nooit geen apple meer iig.

    Gast dit slaat nergens op! Net al ik destijds zou zeggen:”Op die nieuwe iPhone 3g is mijn internet veel sneller als op mijn Nokia N73 met hetzelfde 3G!”
    Ga lekker op galaxySclub spamen!
    Het positieve aan je bericht is dat er voor de echte liefhebbers weer 1 wachtende minder is.
    Bij mij komt hij er,no matter what. Heb ook geen last gehad van een ontploffen iPhone 3G.
    (zo dat lucht op…)

  133. Origineel geplaatst door Angelo
    Origineel geplaatst door Johan: Gelukkig hoef ik niet meer te wachten op die persconferentie. Wou de iphone4 erg graag,maar na al deze problemen heb ik toch maar voor de samsung galaxy S gekozen. Wat een top toestel is dat! Alles werkt opeens zoveel sneller (internet is opeens veel sneller met hetzelfde 3g). En gelukkig geen antenne problemen. Denk dat de android toestellen wel eens heel erg van de problemen bij apple zullen profiteren. Voor mij waarschijnlijk nooit geen apple meer iig.Gast dit slaat nergens op! Net al ik destijds zou zeggen:”Op die nieuwe iPhone 3g is mijn internet veel sneller als op mijn Nokia N73 met hetzelfde 3G!” Ga lekker op galaxySclub spamen! Het positieve aan je bericht is dat er voor de echte liefhebbers weer 1 wachtende minder is. Bij mij komt hij er,no matter what. Heb ook geen last gehad van een ontploffen iPhone 3G. (zo dat lucht op…)

    Chill down fanboy 😛

  134. Hebben jullie er misschien ooit aan gedacht dat de reden van de antenne probleem, met de iPhone 4, (en het feit dat niet iedereen dit probleem heeft) misschien geen ene moer te maken heeft met de “deathgrip” maar met de provider zelf. 😉

    Ik krijg namelijk hetzelde signaal probleem met een htc en iPhone 3gs wanneer ik het zonder hoestje vast hou met in allebei een vodafoon kaartje, maar met mijn kpn kaartje verlies ik in beide toestellen maar 1 streepje….

    Jullie moeten weten dat AT&T ook niet overal zo fantastisch is met bereik dan met bijv een concurent.

    Hoe dom het ook klinkt, het is wel zo, met alle mobieltjes, het is maar net of Jouw provider een mast heeft staan waar jij op dat moment bent. Zoniet dan heb je idd minder bereik plus het feit dat je sowieso signaal verlies hebt wanneer je een telefoon aanraakt.

    Wie zegt dat AT&T ook niet aan het falen is op dit moment zoals wij dat hebben “gehad” met Tiet-mobile? Zoals we weten vergt een iPhone 4 meer van het mobiele netwerk dan menig andere telefoon!

    So brothers & Sisters, think about what I just said! :p

    p.s. Ik denk dat Steve gaat zeggen dat hij mij een gratis iPhone 4 geeft! Voor de moeite :p

  135. Die zou toch om 10.00 beginnen?

  136. Origineel geplaatst door Mark
    Die zou toch om 10.00 beginnen?

    Lees de eerste zin van dit nieuwsbericht nog eens goed..

  137. Origineel geplaatst door Mark
    Die zou toch om 10.00 beginnen?

    ja je hebt gelijk..bel Steve even, misschien heeft hij zich verslapen…

    10.00 uur LOKALE tijd.

  138. Origineel geplaatst door manuel
    bel Steve even, misschien heeft hij zich verslapen…10.00 uur LOKALE tijd.

    Hij kan niet bellen, hij heeft een iPhone 4.

    Inkoppertje 😉

  139. @Mark:

    Weet niet op welke planeet jij woont.
    Maar hier op aarde hebben we met tijdsverschillen te maken.

    Steve ligt nu nog in dromenland. Of hij piekert wat door zijn slaapkamer.

  140. zelfs teletekst heeft het er momenteel over… typisch een gevalletje van we hebben niks te melden?/komkommernieuws

  141. pagina 137

  142. Ben zeer benieuwd… Ik ga het zeker volgen. Ben morgen in Parijs dus kan ik ondertussen even langs een appel winkeltje 😉

  143. Origineel geplaatst door iFajar
    Ben zeer benieuwd… Ik ga het zeker volgen. Ben morgen in Parijs dus kan ik ondertussen even langs een appel winkeltje

    niet op hopen. Als ze iets aankondigen dan is het ‘vanaf maandag’ of zoiets 😉

  144. Is dit ergens live op internet te volgen?

  145. Je kan eens kijken op USTREAM.tv, meestal zit er wel iemand met een iPhone en de ustream applicatie alles te filmen. Voor de rest kan je live foto’s en tekst volgen op websites zoals Gizmodo (http://live.gizmodo.com) en Engadget (http://www.engadget.com/2010/07/16/live-from-apples-iphone-4-press-conference/?sort=newest&refresh=60). Ook enkele bloggers organiseren live events zoals http://rfly.me/RFLIVE.

    Ik ga ervan uit dat ook iPhoneclub alles live zal publiceren hier in een mooi verslag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.