Bugfix-update iOS 4.0.1 met betere signaalweergave op 15 juli

Apple gaat morgen iOS 4.0.1 uitbrengen waarin de signaalweergave van iOS 4 is opgelost. Het antenneprobleem, dat volgens Apple met software te verhelpen is, zou daarmee ook verdwenen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios4 iphonesZoals je eerder vanavond kon lezen heeft een pre-releaseversie van Apple iOS 4.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Dit wordt een grotere release met nieuwe functies. Maar om het probleem met de signaalweergave op korte termijn op te lossen gaat Apple eerst nog een tussentijdse, kleinere update uitbrengen: iOS 4.01. Wij verwachten deze update aan het begin van de avond (15 juli 2010, Nederlandse tijd). Via ios.e-lite.org kun je controleren welke actuele firmware op de servers van Apple klaarstaat.

Op zich is de kleine tussentijdse update niets bijzonders, want bij iOS 1.0, 2.0 en 3.0 werden ook snel na de release al kleine bugfix-updates uitgebracht:

  • 1.0.1 verscheen op 31 juli 2007
  • 2.0.1 verscheen op 4 augustus 2008
  • 3.0.1 verscheen op 31 juli 2009

De update die vanavond (15 juli 2010) beschikbaar komt is niet alleen bedoeld voor de iPhone en/of iPod touch, maar er komt ook een kleine bugfix-update voor de iPad 3G (die iOS 3.2.1 of iets dergelijks zal heten). Ook die blijkt last te hebben van onjuiste signaalweergave. Voor wie het zich niet meer herinnert: in een open brief gaf Apple onlangs aan dat het aantal streepjes niet juist wordt weergegeven, waardoor mensen in gebieden met slecht signaal denken dat ze toch vol bereik hebben. Apple gaf daarmee aan dat het veelbesproken antenneprobleem, waarbij het aantal streepjes sterk afneemt als je de iPhone op een bepaalde manier vasthoudt, eigenlijk een softwareprobleem is dat met een update kan worden opgelost.

Apple beweert dat die snelle terugval van het aantal streepjes en het wegvallen van de verbinding wordt veroorzaakt door een onjuiste weergave van het mobiele signaal. Mensen zijn niet bewust dat ze in een gebied met slecht bereik staan en door het grotendeels afdekken van de antenne valt het bereik vervolgens helemaal weg. Die snelle terugval zou na installatie van iOS 4.0.1 niet meer moeten voorkomen, omdat je bij voorbaat al ziet dat je een slecht bereik hebt en de terugval van 2 naar 1 streepjes minder drastisch is.

Zoals altijd is het voor (potentiële) jailbreakers en unlockers af te raden op dit moment al te updaten naar firmware 4.0.1, voordat bekend is gemaakt of de laatste revisie van iOS kwetsbaar is voor de verwachte userland-jailbreak van Comex en of de bijbehorende baseband (modemfirmware) te unlocken is.
Let bij het reageren op dat je duidelijk aangeeft welke firmware je bedoelt: iOS 4.1 (de ontwikkelaarsupdate) of iOS 4.0.1 (de bugfix-update die op 15 juli voor gebruikers beschikbaar komt).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2010, 6:01
Categorie iOS
Onderwerp ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.