Reacties voor: ‘Apple voldoet niet aan Europese privacyregels’

Apple en andere techbedrijven worden erop aangesproken dat ze niet aan de regels van de Europese GDPR voldoen, in het Nederlands AVG. Ook Amazon, Netflix, Spotify en YouTube zouden niet voldoen aan de Europese privacyregelgeving.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Zo zie je maar weer: die privacy die Apple belooft is natuurlijk ook weer erg overdreven en marketing

    • @Jeroen: Volgens mij is de enige data die Apple heeft de zaken die je zelf doorgeeft zoals je adres etc .. andere data die verzameld wordt is niet traceerbaar naar een persoon dus die is weer een stormpje in een glaasje water

  2. Nog altijd beter dan Facebook, google en/of whatsapp. Die hebben gewoon helemaal schijt aan de privacy regels van EU.

  3. @Jeroen: Privacy bij de grote techreuzen gaat zover als hun verdienmodel. Apple manifesteert zich naar buiten als “kijk ons eens hoe goed we jouw privacy waarborgen”, maar ze moeten niet roomser dan de paus zijn.

    Privacy = money.

  4. @Jeroen: Die mijnheer kan dat wel vinden dat genoemde bedrijven niet voldoen maar vooralsnog preekt hij ook voor eigen parochie. Een rechter zal er uiteindelijk over beslissen of genoemde bedrijven wel of niet aan de voorwaarden voldoen. En in het verleden behaalde successen zijn nog steeds geen garantie voor de toekomst. Dus om nu gelijk de conclusie te trekken die u hier trekt vind ik persoonlijk nogal voorbarig.

  5. Raar artikel met een rare uitkomst tot nu toe…. wat ze fout doen is onduidelijk.
    Zo kan je elk bedrijf wel aanklagen… niet 1 bedrijf op aarde houdt zich voor 100% aan de regels.
    Sommige hebben echt geen leven meer…

  6. Altijd apart dat zodra Apple in het nieuws komt met privacyregels is het kwa reacties “ach dat valt wel en mee en “Facebook en Google zijn erger” en zodra het Google/Android betreft is het “o wat erg” etc etc 😂😉

    Nou ja apart, dit is dan ook een Apple site 🤷🏼‍♂️

  7. Dus omdat een dataverzoek niet volgens de wens en verwachting van meneer de koekepeer gaan zijn een hoop van die bedrijven ineens niet privacyveilig? 😂

    What a load of BS 🤪

  8. Niet zo netjes dat er niet gereageerd wordt op een dataverzoek, maar dat is nu ook weer geen reden om te roepen dat je data bij Apple niet veilig is. Het één heeft niet persé iets met het ander te maken.

    Dat komt zelfs niet eens in de buurt van wat de databoeren van Google, Microsoft (jawel, die ook) en Facebook met je data doen.

  9. Ik vind het wel wat sneu om te roepen dat het bij een ander (nog) erger is…

  10. Privacy = geld

    Linksom of rechtsom maken alle techreuzen zich er schuldig aan. Ze doen af en toe of Apple een onkraakbare kluis is maar dat valt allemaal wel reuze mee. We roepen wel dat het bij de buren allemaal erger eraan toe gaan maar knipklare bewijzen en vergelijkingen zijn er niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.