Dolby 234 app

Dolby 234-app verbetert audio-opnames op je iPhone

Dolby is bezig met het testen van een geheime app, waarmee je in studiokwaliteit geluid kunt opnemen met je iPhone. De nieuwe mobiele app heeft codenaam '234'.

Dolby 234 voor betere audio

De app kwam beschikbaar via een webpagina en geeft je de mogelijkheid om audio op te nemen, achtergrondgeluid te dempen en bepaalde instellingen toe te passen. Het gaat hierbij om presets zoals ‘Amped’, ‘Thump’ en ‘Bright’. Deze moeten ervoor zorgen dat je audio-opnames beter klinken.

“Dolby 234 maakt het geluid automatisch schoon, geeft het een betere klank en ruimte en vindt de juiste luidheid. Het is alsof je een eigen producer in je telefoon hebt”.

Inmiddels is het helaas niet meer mogelijk om de app te downloaden, meldt TechCrunch.


De app werkt als volgt: je tikt op de opnameknop en de app meet de omgevingsgeluiden in de kamer. Daarna begint de opname. Na afloop kun je de audio voorzien van een bepaalde preset, of zelf aan de slag gaan met bewerkingstools. Je kunt bijvoorbeeld ongewenst achtergrondgeluid weghalen, meer bas toevoegen of het geluid luider maken. Eén preset zit er standaard in, de andere kun je zeven dagen gratis proberen en moet je daarna aanschaffen. Na het aanpassen van de opname kun je het delen naar SoundCloud of Dolby zelf.

Dolby 234 app screenshots

De app ziet er al redelijk ‘af’ uit, maar is nog wel in ontwikkeling. Voor een goed klinkende opname zul je nog steeds een kwalitatief goede microfoon bij de hand moeten hebben. Verder is de functionaliteit beperkt. Zo heb je niet de mogelijkheid om meerdere tracks te gebruiken of de presets iets te tweaken. Toch presenteert Dolby het als een app waarmee je een gitaaropname die je met de speaker van je iPhone hebt gemaakt, toch bruikbaar kunt maken voor publicatie op SoundCloud.

De app werd eerder getest onder de naam Dolby Live. Het is de eerste app van Dolby die wat meer op consumenten is gericht en zou al sinds juni in ontwikkeling zijn. Normaal richt Dolby zich op professionals op het gebied van audio.

Zodra de app op bredere schaal te downloaden is, lees je dat uiteraard hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2019, 11:01
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerp audio
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.