Amazon kondigt iPad-concurrent mogelijk op 28 september aan

Amazon heeft een persevenement gepland op 28 september. De kans is groot dat ze daarbij een nieuwe tablet aankondigen. Wellicht de eerste échte concurrent voor de iPad? Maar dan eentje van 7-inch en 250 dollar.

amazon-tabletHet is al vaker gezegd op het moment dat er een nieuwe tablet op de markt kwam: deze gaat pas écht concurrentie voor de iPad opleveren. Maar Gartner heeft inmiddels de iets te optimistische schattingen over de marktverhoudingen alweer aangepast, omdat geen enkele tablet in staat bleek om de iPad te verslaan. We zagen de Galaxy Tab, de BlackBerry PlayBook en de HP TouchPad voorbijkomen, maar geen enkele tablet bleek concurrentie voor de iPad op te leveren. Misschien gaat het vanaf 28 september veranderen.

Amazon heeft uitnodigingen rondgestuurd voor een persconferentie op 28 september in New York, waar ze vermoedelijk hun iPad-concurrent gaan aankondigen. Met de Kindle heeft Amazon al een behoorlijke greep op de markt van ereaders.

De uitnodiging bevat alleen tekst en geeft geen aanwijzingen dat het om een nieuw apparaat zou kunnen gaan. Volgens de geruchten gaat Amazon in oktober een nieuwe tablet aankondigen. Het zou gaan om een 7-inch tablet met kleurenscherm, voorzien van een sterk aangepaste versie van Android. Net als bij ebook zou Amazon van plan zijn om met een lage prijs marktaandeel te kopen: voor slechts $250 kom je in bezit van de Amazon-tablet, als de geruchten kloppen. Zeker voor de groep mensen die het liefst niets met Apple te maken wil hebben, kan het een interessant apparaat worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2011, 10:32
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.