Apple experimenteert met nieuwe indeling Genius Bar

Apple experimenteert met een nieuwe indeling voor de Genius Bar. De nieuwe Genius Bar is geen balie meer, maar een tafel die vanaf twee kanten bereikbaar is, zodat meer klanten tegelijk kunnen worden geholpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple store amsterdamDe Apple Store in Amsterdam heeft naar verluidt de grootste Genius Bar ter wereld (zie foto). Maar in veel andere Apple Stores is het aanmodderen met de ruimte. De klantenkring van Apple groeit, waardoor er steeds meer klanten afkomen op de Genius Bar en de wachttijden oplopen. Apple is nu begonnen met het experimenteren met een nieuwe indeling, zodat de capaciteit kan worden vergroot. In de meeste Apple Stores bevindt de Genius Bar zich tegen de achterwand, waardoor er in de doorsnee Apple Store ruimte is voor 7 barkrukken voor klanten. Door de balie 90 graden te draaien is er opeens ruimte voor 12 klanten.


Dat meldt ifoAppleStore, een website gespecialiseerd in nieuws rondom Apple’s retailactiviteiten. De nieuwe indeling is nog maar in één Apple Store aangetroffen en heeft als kenmerk dat de traditionele balie ontbreekt. In plaats daarvan kunnen de Genius Bar-medewerkers zich vrij rondom de tafel bewegen. Dat is handiger als een Genius over de schouder van een klant wil meekijken, maar het geeft de Genius ook de mogelijkheid om tijdens het uitvoeren van een langdurige systeemtest even weg te lopen om tussendoor een andere klant te helpen.

new_genius_bar_2012

Bij de Genius Bar kun je langsgaan als een Apple-product gebreken vertoont, maar je kunt er ook terecht als je hulp nodig hebt bij de ingebruikname van een nieuw apparaat. Een nadeel van de nieuwe indeling die nu wordt getest, is dat er in kleinbehuisde Apple Stores minder ruimte is voor de kindertafel, die meestal in de buurt van de Genius Bar staat opgesteld. Ook in de Amsterdamse Apple Store is de kinderhoek vlakbij de Genius Bar te vinden, al is er genoeg vloeroppervlak om de kinderhoek een paar meter op te schuiven. Overigens heeft niet iedereen positieve ervaringen met de Amsterdamse Genius-medewerkers.

Foto via Bright.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:41
Categorie Apple
Onderwerpen apple, apple store, genius bar
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.