Onderzoek: 65 procent mobiele internetters gebruikt iOS

Volgens onderzoek van NetMarketShare gebruikt 65 procent van de mobiele internetters iOS. Android staat op de tweede plek, met bijna 20 procent. BlackBerry heeft inmiddels minder dan 2 procent van de markt.

iPhone SafariHet aantal internetters met een iPhone, iPad of iPod touch is het afgelopen jaar fors gestegen: van alle mobiele sitebezoekers gebruikte 65,27 procent in juni 2012 iOS. Dit stelt Net Applications in een nieuw onderzoek. Dat is bijna 15 procent meer dan de 52 procent die in dezelfde maand vorig jaar werd behaald. 19,73 procent van de mobiele internetters gebruikte Android, terwijl 10,22 procent een javagebaseerde smartphone gebruikte. 1,87 procent van de bezoekers had volgens het onderzoek een BlackBerry-smartphone. Net Applications baseert zich op de statistieken van 40.000 sites.

Het onderzoek kijkt naar alle iDevices die gebruikmaken van iOS. Dit betekent dat het internetbezoek op de iPhone, iPad en iPod touch wordt gebundeld in de resultaten. De cijfers geven aan hoeveel bezoekers een bepaald mobiel OS hebben en wijzen daarom niet direct op een groter aantal iDevice-bezitters: de kans bestaat ook dat iPhone- en iPad-bezitters gewoon vaker internetten dan Android-gebruikers.

NetMarketShare

Onderzoeker StatCounter komt met een andere conclusie: Android zou door een klein aantal meer internetbezoekers worden gebruikt, terwijl iOS met slechts een half procent achterligt. StatCounter zegt zich te baseren op statistieken van 3 miljoen sites. Volgens iDownloadBlog moet je de resultaten van StatCounter met een korrel zout bekijken. StatCounter zou zijn statistieken direct publiceren, terwijl Net Applications ze zou afwegen tegenover bevolkingscijfers. Het kan ook zijn dat Net Applications zich vooral op Amerikaanse websites baseert: bij StatCounter gebruikt 48,78 procent van de sitebezoekers iOS, een percentage dat bij Android op 37,55 procent ligt.

StatCounter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2012, 16:16
Categorie Achtergrond
Onderwerp onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.