Apple-evenement op 12 september: veelgestelde vragen (FAQ)

Apple organiseert op 12 september een speciaal evenement. Waar is de livestream? Hoe laat begint het? Waar lees ik als eerste het nieuws? In deze FAQ vind je antwoorden op alle veelgestelde vragen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5 aankondigingDe spanning stijgt… over minder dan 24 uur en Apple’s Special Event gaat van start. Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen rondom het evenement. Hoe laat begint het? Is er een liveblog? Waar kan ik als eerste het nieuws lezen? En welke sites doen live verslag vanuit de zaal? Daarop proberen we hieronder antwoord te geven.

Hoe laat begint het?

Het evenement begint om 10:00 uur ‘s ochtends lokale tijd in San Francisco. Dat betekent 19:00 uur in Nederland en België.

Kan ik erbij zijn?

Nee, Apple heeft alleen media uitgenodigd. Heb je geen uitnodiging ontvangen, dan kun je niet aanwezig zijn.

Is er een livestream?

Nee, een officiële livestream van Apple is er niet. Wel komt het incidenteel voor dat bloggers vanuit de zaal via het mobiele netwerk een videostream uitzenden. Dit is een stream van matige kwaliteit, waarmee je toch wat nieuwtjes live kunt meemaken. Dit soort streams worden niet aangekondigd (uit angst dat Apple de toegang tot de zaal weigert), maar verspreiden zich via horen-zeggen op sites als Twitter, op het moment dat de stream loopt. Vooraf kunnen we hierover nog niets zeggen. De ervaring leert helaas dat die streams ook niet van lange duur zijn, door bandbreedte-overbelasting. Mocht er een stabiele, bruikbare stream zijn, dan zullen we die delen via ons Twitter-account @iCulture.

Kan ik alles terugzien?

Ja, dezelfde avond al! Apple maakt altijd video-opnames die meestal binnen een paar uur na de presentatie via de Apple-website te bekijken zijn. Later verschijnt er ook een videopodcast in iTunes, zodat je de presentatie later nog eens rustig offline kunt bekijken op je iPhone of iPad. We plaatsen daar altijd aparte nieuwsartikelen over, dus houd de website in de gaten.

Welke Nederlandse blogs zitten in de zaal?

Voorzover wij weten zijn er geen Nederlandse websites uitgenodigd om in San Francisco aanwezig te zijn. Wel nodigt Apple soms wat media uit om in Londen een videostream te gaan volgen, maar dit zijn vaak kranten/tijdschriften zoals AD, Parool en Veronica Magazine die niet bekend staan om hun liveblogs. Die videostream wordt lokaal in een zaal in Londen vertoond en kan niet zomaar worden ‘afgetapt’.

Hoe blijf ik dan op de hoogte?

Er zijn diverse grote Amerikaanse blogs die vanuit de zaal livebloggen. Denk aan voor de hand liggende namen als:

Wat gaat iCulture doen?

Op iPhoneclub zullen we iedereen via Twitter op de hoogte houden (@iCulture). Maar belangrijker nog: we gaan realtime nieuwsartikelen publiceren, zodat je meteen weet wat er is aangekondigd. Zodra er in San Francisco iets nieuws wordt onthuld, staat het bijbehorende artikel meteen online, zodat je direct kunt meepraten en discussiëren. Dat is praktischer en overzichtelijker dan een liveblog, waarbij je als lezer niet kunt terug meepraten en waarbij alle aankondigingen kriskras door elkaar staan. De artikelen die we maken zullen gedurende de hele avond worden aangevuld en verfijnd.

Doen jullie een livestream met OMT?

In voorgaande jaren hebben we dat een paar keer gedaan (wat overigens erg gezellig was). Ook dit jaar zijn we door OMT gevraagd om mee te doen aan de talkshow die ze organiseren. Er is alleen één bezwaar: we kunnen niet de lezers van iPhoneclub realtime op de hoogte houden en tegelijk aan een tafel met Apple-fans babbelen over de aankondigingen. Vandaar dat we prioriteit geven aan het zo snel en goed mogelijk verslag doen van alle aankondigingen voor onze eigen lezers op onze eigen website. De borrel bewaren we voor na afloop. Wie toch OMT Live wil meekijken, is daartoe natuurlijk van harte uitgenodigd. Voor alle duidelijkheid: je krijgt bij OMT Live geen livebeelden vanuit de zaal te zien, maar de website organiseert een talkshow met gasten waarin wordt teruggeblikt op de dingen die zijn aangekondigd. De uitzending begint om 18:00 uur en duurt tot 20:30 uur.

Beschikbaarheid iOS 6

Wij verwachten zelf niet dat vanavond iOS 6 al definitief voor eindgebruikers beschikbaar komt. Wel verwachten we dat Apple vanavond de iOS 6 golden master (de final) voor ontwikkelaars vrijgeeft. iOS 6 zal dan vermoedelijk op 21 september – de verwachte datum waarop de iPhone 5 ook voor het eerst gekocht kan worden – voor iedereen vrijgegeven worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 18:44
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen apple, evenement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.