Reacties voor: Apple krijgt Eleanor Roosevelt Award voor toegankelijkheid

Apple heeft de Eleanor Roosevelt Award ontvangen. Het is een erkenning voor het feit dat Apple toegankelijkheid overal in het design van producten centraal stelt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 2 reacties

  1. En terecht! Ik ben zo goed als blind en ik ken geen enkel merk van smartphones, tablets, laptops en computers die van zichzelf uit zoveel toegankelijkheidstoepassingen implementeert als Apple.
    Er zijn uiteraard wel bedrijven die smartphones aanbieden met een voice over functie, maar die is bijlange niet zo uitgebreid als die van de iPhone. Vroeger moest ik investeren in een pc en een aanvraag doen voor spraaksynthese en vergrotingssoftware. Apple biedt dit sowieso al aan in al haar toestellen. Over inclusie gesproken!
    Hier mogen veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.
    Natuurlijk zijn er altijd dingen die beter kunnen, zoals de dicteerfunctie, en het is bij elke softwareupdate maar de vraag of ook rekening werd gehouden met het up-to-date houden van de toegankelijkheidsfuncties. Gelukkig heeft Apple wel oren naar de ervaringen van verschillende deskundigen op dit vlak. Er kan altijd verbeterd worden, en ik hoop en bid dat Apple dit dan ook ter harte mag blijven nemen. We zijn en blijven immers maar een kleine doelgroep…

  2. @Ellen: Ik ben het roerend met je eens!
    Nog steeds ben ik blij, dat Steve Jobs indertijd de voiceover heeft laten ontwikkelen en in al de Apple appparatuur heeft laten intergreren, terwijl wij blinden en slechtzienden niet eens economisch voor Apple interessant zijn!
    Dat laatste hoor ik overal in de hoortechniek wereld!
    Daarom doen ze daar ook niets voor onze doelgroep!
    Wij hebben door voiceover en de iphone de mogelijkheid gekregen om niet meer vast aan een plaats gebonden te zijn, als ik internet heb kan ik overal alle software gebruiken.
    Verbetering zijn altijd nodig, kijk maar naar de nieuwere iphones, dat zijn ook meestal verbeteringen of fout oplossingen die daarin gebruikt worden.
    Wat een groot voordeel voor voiceover gebruikers zal zijn is als alle apps die door voiceover ondersteund kunnen worden, dat daarvoor de verplichting in de programmeer eisen wordt opgenomen!
    Tot die tijd is het handig, als het wel- of niet gebruik van voiceover in de omschrijving van de app vermeldt staat. Nu kom ik er pas achter dat voiceover gedeeltelijk of niet werkt, als ik de app heb binnen gehaald.
    Vaak zijn het apps die ik graag wil gebruiken, alleen voiceover heeft er problemen mee, dus is de app onbruikbaar. Nogmaals hulde voor Apple!!! En dat voiceover net zolang wordt ondersteund en uitgebreid, zolang Apple of de IOS bestaat!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.