Mobiel bevestigen ING

ING Scanner vervangt TAN-code voor klanten zonder smartphone

Betalingsopdrachten bevestigen met een mobiele app wordt dé standaard voor je bankzaken, heeft ING aangekondigd. In januari liet de bank al weten dat de TAN-code na 30 jaar wordt uitgefaseerd. Om niet-mobiele klanten tegemoet te komen introduceert de bank de ING Scanner.

Mobiel bevestigen is de standaard

De Mobiel Bankieren App is de nieuwe standaard voor het bevestigen van opdrachten. Op dit moment gebruiken 3,9 miljoen particuliere en zakelijke klanten de Mobiel Bankieren App om hun bankzaken te regelen. Bij particuliere klanten gaat het om 78 procent. Maar er zijn nog steeds klanten die geen smartphone of tablet hebben, waardoor ze de app niet kunnen gebruiken. Daarom komt ING vanaf het voorjaar van 2019 met de ING Scanner. Daarmee zet ING een volgende stap in het afbouwen van de TAN-code.


Je hebt voor de ING Scanner wel een computer nodig, dus als je nog een niet-mobiel familielid hebt, dan hoeft deze persoon niet over te stappen naar een smartphone of naar een andere bank.

Infographic mobiel bevestigen

Met de ING Scanner bevestigen klanten opdrachten door een kleurencode te scannen in Mijn ING. Vervolgens ondertekenen ze met een cijfercode. Klanten die nu nog een papieren TAN-lijst hebben liggen kunnen als eerste de ING Scanner gaan gebruiken. Daarna volgen klanten die nog een TAN-code per sms gebruiken. Je hoeft hiervoor niets te doen: ING informeert klanten vanzelf wanneer ze kunnen overstappen.

30 jaar ING tancode

Voor sommige klanten zal het een grote verandering zijn. “Sommige klanten gebruiken al ruim 30 jaar TAN-codes. Daarom bouwen we de TAN-code stap voor stap af”, aldus Jeroen Losekoot van ING. “De afgelopen maanden hebben we eerst bevestigen via de mobiele telefoon verder uitgerold. Voor de klanten die dit niet kunnen gebruiken, bieden we vanaf het voorjaar van 2019 de ING Scanner als alternatief voor mobiel bevestigen aan.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.