Reacties voor: Apple dwingt Meizu om te stoppen met M8 iPhone-kloon

Apple heeft Meizu gedwongen om te stoppen met de iPhone-kloon M8. Directeur Jack Wong spreekt van een catastrofe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Ik denk dat Samsung een aanklacht bespaard blijft omdat ze links en rechts van de centrale menubutton nog twee extra toetsen hebben. Dat moet voldoende verschil zijn.

  2. pff lekker boeie 😛 als mensen een nep iphone willen moeten ze toch zelf weten ofnie soms?

  3. En samen met samsung alle andere iPhone wannabee’s

  4. @patrickje:
    Dat is dus het hele eiereten. Het wordt anderen echt niet gegund om mee te liften op het succes van Apple’s merk iPhone.

    Overigens zie ik geen gelijkenis met de Galaxy S. Die lijkt in geen velden of wegen op de iPhone.

  5. Maar als Apple achter Meizu aangaat, zouden ze dan ook niet Samsung’s Galaxy S moeten aanpakken?

    Met die vraag loop ik nou ook altijd nog rond 😛
    Ze klagen van alles en iedereen aan, terwijl de echte kopieën nog gewoon te koop zijn bij een groot merk.

  6. hmm,. Zometeen vind Apple nog dat alle touchscreen telefoons op de iphone lijken…

  7. Origineel geplaatst door sasf
    Overigens zie ik geen gelijkenis met de Galaxy S. Die lijkt in geen velden of wegen op de iPhone.

    je meent dit serieus ? tijd dat je ze eens naast elkaar legt. samsung kopieert alles van apple – inclusief de productfotos.

  8. Apple heeft er de ballen niet voor om Samsung aan te klagen. Ik vind het maar mierenneukers bij Apple hoor!

  9. Wat een gezeik over wie wie kopiëert :’)

    Ik vind de Galaxy S een waardige concurrent voor de iPhone. Noem iets dat ze gemeenschappelijk hebben, behalve het touchscreen?

  10. @Bram Beirens: Als je je ogen opendoet zie je het.

  11. Daarom hebben ze nu ook de M9.
    En daar gaan ze weer even vrolijk mee de boer op.

  12. Dit is niet echt een sterk discussiepunt: zowel samsung als apple bouwen prima touchscreen telefoons, beide op hun eigen manier. Het feit dat zon toestel uit weinig anders dan scherm bestaat beperkt toch de mogelijkheden qua design. Ik persoonlijk vind apple prachtig vanwege hun oog voor hoogstaand design en materiaalgebruik, maar het blijven beide toch plankjes met n scherm, wat knopjes en n camera he, meer is t niet van buiten en dan kan je niet iedereen na-aper blijven noemen omdat apple als eerst echt succes had met dit soort toestellen.

  13. Dan moet Samsung Galaxy s en andere androids ook stoppen met verkopen. Dat zijn ook allemaal iPhone kloon toestellen.

  14. Samsung is 1 vd leveranciers van Apple. Don’t bite the hand that feeds you.

  15. De iphone processor is toch ook van Samsung? misschien willen ze daarom geen gesodemieter

  16. vind het juist goed dat apple die clones aanpakt. die copycats liften op een goedkope manier mee op het succes van een ander bedrijf dat juist veel geld gestoken heeft in R&D en deze op een eerlijke manier probeert terug te verdienen. Laat die copycats maar een met een eigen design komen; kunnen ze gewoon niet. als je al die clones toelaat vermoord je de innovatie en is er geen motivatie meer om geld te steken in ontwikkeling aangezien het niets oplevert.

  17. Laat ze dan ook meteen Ebay en marktplaats aanpakken want die sites staan vol met inferieure nep iphones. Dat zijn exact in detail nagemaakte iphones.

  18. Beter (heel) goed gejat dan slecht verzonnen :p

  19. tsja….wie was de eerste telefoonmaker die een toestel met de bekende 18 knopjes maakte.
    Nog steeds de ultieme layout om blind te smssen. Stel je voor dat die bouwer alle andere telefoonmakers aangeklaagd had.
    Ik denk dat fabrikanten soms te ver gaan.

    Net als besturingsstystemen op pc’s…..de userinterface met icoontjes is ooit gekopieerd van Xerox. Daarvoor maakten we allemaal gebruik van tekst georienteerde urserinterfaces.
    Stel je voor dat zo’n fabrikant het verdere gebruik tegen gehouden had.

    Ik denk dat Apple zich vooral op zichzelf moet concentreren. Bij de Iphone en Itunes is er nog zat te verbeteren. De Iphone heeft het voordeel van de appstore en het feit dat alle schermen hetzelfde zijn (dit in tegenstelling tot de diversiteit bij Android).
    Als Apple nu gewoon gaat doen wat de gebruikers willen blijven ze voorlopig onverslaanbaar.

    Alleen tsja…Apple doet niet wat de gebruikers willen maar Apple wil dat de gebruikers doen wat Apple wil.

  20. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  21. Maar goed zoals ik al zei hadden dan een HTC of Samsung nooit met iPhone klonen op de markt kunnen verschijnen! Want hoe he het ook wendt of keert: Apple was de eerste met het design van een knoppenloze touchscreen telephone. De rest is allemaal een voortborduursel op dit ontwerp…

    Maar ja zoals @Gonny al aangeeft in het artikel zit de Chinese markt en rechtssysteem anders in elkaar dan bij de USA of Europa en kun je een kloonfabrikant blijkbaar niet zondermeer de mond snoeren. Maar had dit wel gekund, dan was er vast wel weer de één of andere belachelijke overheid op het idee gekomen dat een succesvol bedrijf (Apple) niet TE veel succes mag hebben en dan Apple sowieso gedwongen had om anderen ook een stukje van de taart te gunnen. Dit laatste principe snap ik tot op de dag van vandaag nog steeds niet dat dat gebeurt (soort anti monopolieregeling).

  22. Aanpakken die kopieer chinezen en anderen. Helemaal niet erg.

  23. Origineel geplaatst door Thaan
    Samsung is 1 vd leveranciers van Apple. Don’t bite the hand that feeds you.

    Geloof biet dat je de uitdrukking helemaal goed begrijpt, of gewoon domweg helemaal niet. Apple voed Samsung met orders voor verschillende onderdelen. Dan is het wel zuur dat Samsung ongegeneerd de iPhone 3G(S) bijna 1 op 1 na maakt.

  24. Origineel geplaatst door seminifeer
    Ik denk dat fabrikanten soms te ver gaan.Net als besturingsstystemen op pc’s…..de userinterface met icoontjes is ooit gekopieerd van Xerox. Daarvoor maakten we allemaal gebruik van tekst georienteerde urserinterfaces.

    Als je hiermee op Mac OS doelt moet je even de geschiedenis nalezen. Xerox wilde niks met dat systeem met iconen. Apple heeft het toe gekocht door Xerox aandelen te geven. In ruil daarvoor mochten ze het systeem gebruiken. Zie hier de eerste Mac(intosh). Niks gejat gewoon voor betaald dus.

  25. Zo daar is Apple snel mee!

    Het lijkt alsof Apple sinds de release van de eerste iPhone het slim heeft meegespeeld om de naam iPhone te vergroten.

    @Gonny: Dus jij gaat af wat 1 medewerker zegt die bij s’wereld grootste elektronicafabrikant werkt?
    Samsung kijkt zoals ieder ander bedrijf goed naar de ontwikkelingen in de markt dus ook naar de concurrentie. Bij de ontwikkeling van Touchwiz 3 wat gewoon de opvolger is van Touch 2.0 plus heeft Samsung in de menu UI alleen het horizontaal scrollen toegevoegd, de reden hiervan is omdat dit gewoon uit onderzoeken van Samsung is gebleken dat het goed werkt.
    De kleurrijke icoontjes waren al in de eerste versie van touchwiz.
    Samsung KIES en PC Studio lijken totaal en dan ook echt totaal niet op iTunes en ook kwa functionaliteit niet.
    KIES en PC Studio zijn meer ‘handmatige beheerders’ en iTunes is meer een 1 touch sync maw automatische beheerder.

    Dat HTC een eigen koers vaart en volgens jouw Samsung niet, heeft te maken met ondersteuning van platformen. HTC ondesteunde tot aan Android alleen WinMo en daardoor is men ook gekomen met TouchFlo.
    Samsung heeft voor hun RTOS altijd al een soortgelijke UI gehad en geloof het of geloof het niet daar is Samsung zeer succesvol mee geweest en zijn ze nog steeds succesvol mee.

  26. Origineel geplaatst door Sjaak
    En samen met samsung alle andere iPhone wannabee’s

    Haal je de htc touch eens voor de geest 😉 was er eerder. En toont toch heel veel gelijke met de iPhone..

  27. @Gonny
    het gaat bij Samsung in ieder geval niet om schaamteloos jatten. Wat de Galaxy S betreft: er zijn wat overeenkomsten, maar zeker ook veel verschillen. Ik wees hierboven al op de twee toetsen aan weerszijden van de centrale menubutton, toetsen die ik bij m’n iPhone inmiddels trouwens erg mis – wat zijn die handig! Alleen al die hardware-verschillen maken een rechtszaak van Apple bij voorbaat zinloos.

    Ik heb de Galaxy S al eerder omschreven als een toestel dat laat zien dat Android inmiddels ook heel aardig kan wat Apple doet – een knipoog, derhalve, geen schaamteloze kopie. Dat kan ook niet met een user interface die volkomen anders, en bovendien op punten zelfs wat praktischer in elkaar zit. Als ik zou moeten kiezen tussen beide, kies ik toch voor de Galaxy S. Maar liever kies ik niet, ik stel beide zeer op prijs. Voor echte copycats heb ik overigens weinig waardering.

    Het lijkt me in dit kader bovendien terecht om weer eens op te merken dat de iPhone bepaald niet de eerste mobiele telefoon was met iconen voor programma’s en toepassingen. Ik denk dat Nokia (opnieuw) die eer heeft, denk aan de 9210 van 10 (!) jaar terug). Te veel Apple fans denken dat Apple het icoon in de mobiel heeft uitgevonden en vinden het vervolgens “zielig” als het fenomeen ook bij andere merken opduikt. Ten onrechte.

    En dat het sync-programma Kies op iTunes zou lijken: Was Het Maar Waar! Die twee pakketten hebben werkelijk niets met elkaar te maken. Daar wint Apple, en zeker niet alleen op punten.

  28. @Sjaak: iphone wannabe’s? dus ze moeten hun telefoons slechter gaan maken? hahah

  29. Haha dat zal ze leren nu de andere nog

  30. Boter op hoofd. Apple heeft destijds het werken met icons ook gejat, van xerox. Dus ze moeten niet zeuren.

  31. Ja idd dan kunnen ze alle touchscreen smartphones wel gaan aanklagen

  32. Nix ergs aan. Dan kan je Apple ook aanklagen dat ze spotgoedkope uitgebuitte CHINESE arbeiders gebruiken om hun iPhone samen te stellen. Stelletje arrogante aso’s daar bij Apple.

  33. Ik vind niet eens een geleikenis

  34. De Galaxy S is zeker wel gekopieerd. Samsung had niks beters te doen en heeft ook meteen iOS 3 gekopieerd.

  35. Ik heb ooit een Meizu MP3-speler gekocht (de M6) toen mijn iPod Mini’s accu na 1 jaar en 2 maanden zei: doe het zelf maar.

    Op dat moment had ik de keuze uit een aantal mp3-spelers. En Meizu was qua functionaliteit en specificaties (het afspelen van FLAC-bestanden, had afspelen van videofilmpjes, schermkwaliteit) stomweg beter dan Apple. En je kon ook gewoon drag & drop vanuit Windows je mp3-speler updaten, zonder dat frusterende iTunes. En de mp3-speler zag er ook nog eens gelikter uit.
    Dus alleen maar klonen wat Apple doet, is te weinig eer voor Meizu. Ik heb ze voor zien liggen met hun product.

    Dat daarna de vraag veranderde van mp3-spelers naar smartphones die gelijk multimedia spelers zijn, daar heeft Meizu de boot gemist. De M8 is een mislukking geworden.
    Ik hoop eerlijk gezegd dat de M9 (meer een Galaxy-kloon, met Android) het wel gaat waarmaken. Apple heeft een standaard gezet als het gaat om smartphones, niemand die dat betwist. Maar Apple is niet perfect, en daarom ben ik blij met concurrentie van de Galaxy en kleinere fabrikanten zoals Meizu. Hetzelfde principe, maar toch met net iets andere details die door Apple bewust of onderbewust over het hoofd worden gezien.

  36. Origineel geplaatst door nadorst28
    Boter op hoofd. Apple heeft destijds het werken met icons ook gejat, van xerox. Dus ze moeten niet zeuren.

    Noppes gejat, wel gaan gebruiken omdat Xerox er commercieel niets in zag. Apple dus wel, dat heet visie.
    En dat is juist wat veel fabrikanten niet hebben.

  37. Origineel geplaatst door Exotic
    Beter (heel) goed gejat dan slecht verzonnen :p

    Dus het is geoorloofd zolang iets maar “goed” gestolen is?
    Onzin.
    Namaken of kopiëren is diefstal.
    Diefstal moet achtervolgt en bestraft worden, altijd!

  38. Als bedrijf ben je verplicht om je pAtenten te beschermen! (even voor de kort door de bocht figuren hier)

    Dus wat Apple doet is dan ook niet meer normaal.

    Patent betekend niet zozeer alleenrecht. Andere bedrijven kunnen nAmelijk licenties afnemen bij Apple voor bepaalde ontwikkelingen en designs.

    Dat zou een rede kunnen zijn waarom Samsung nog leeft 😉

  39. @Dimi:
    Volgens mij heb jij ergens de klok horen luiden maar heb je geen flauw idee waar de klepel hangt. Om je even in t kort aan te vullen met een klein beetje kennis.

    Apple laat (zoals Samsung en LG enz) hun telefoons maken door een ander bedrijf(nmlk foxcon). Dat is heel normaal in de electronica wereld.

    Die “arme” Chinezen van jou die om de beurt van t dak springen, doen dat echt niet alleen omdat ze iPhone-tjes moeten maken. Ze maken namelijk nog veel meer.

    Misschien handig om je te VERDIEPEN, in bijvoorbeeld de Chinese arbeidsmarkt voordat je er überhaupt Zoiets uitslaat!

    Mijn mening is dat alle Chinezen veel te veel werken, met name fabrieksmedewerkers. Overspannen zijn daar is denk ik meer een wat of life. Helaas iets waar we vrij weinig aan kunnen doen.

  40. Origineel geplaatst door nadorst28
    Boter op hoofd. Apple heeft destijds het werken met icons ook gejat, van xerox. Dus ze moeten niet zeuren.

    Lees nu eerst eens alle reactie door voordat je post. Niet gejat. Afgewezen door Xerox en gekocht (met aandelen) door Apple.

  41. @sasf – Toch wel. Galaxy-gebruikers die ik ken, krijgen tot hun grote frustratie vaak opmerkingen over hun “iPhone” en raken vervolgens nog eens dubbel gefrustreerd omdat het lastig is om aan een leek uit te leggen wat Android nou precies is. Hier een ervaringsverhaal met veel ja-knikkende medestanders.

    Een medewerker van Samsung heeft een tijdje geleden onomwonden bevestigd dat Samsung alles meepakt wat bruikbaar is van de concurrentie. Als je kijkt naar de desktop-syncsoftware (“hee, dat lijkt wel iTunes!”) of de behuizing (geen metalen rand, maar de basis is hetzelfde). Of als je door de schermen met icoontjes bladert… het is rechtstreeks afgekeken van Apple.

    HTC is ook een Aziatisch bedrijf, maar voert meer een eigen koers. HTC Sense lijkt niet op de iPhone en de toestellen hebben ook veel meer een eigen smoel. HTC probeert zich ook duidelijk af te zetten van Apple, Samsung omarmt het en pakt alles mee wat ze kunnen gebruiken.

    Maar ik snap dat de mentaliteit van veel mensen is zoals die van @patrickje: “wat een gezeur”, geen benul van intellectueel eigendom en copyright. Je mag alles naar eigen goeddunken jatten en kopiëren. Niet alleen als consument maar ook als bedrijf. In het bedrijfsleven is die overtuiging alleen nog niet zo doorgebroken, zeker bij Apple niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.