Chronic Dev Team stelt Greenpois0n uit na limera1n (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft naar aanleiding van de publicatie van de jailbreak-tool limera1n besloten om Greenpois0n te vertragen. De vertraging is het gevolg van het feit dat het team geen gebruik meer zal maken van de SHAtter-exploit en in plaats daarvan de exploit zal verwerken waar limera1n gebruik van maakt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Greenpois0n uitgesteldHet Chronic Dev Team heeft naar aanleiding van de publicatie van de jailbreak-tool limera1n besloten om Greenpois0n te vertragen. De vertraging is het gevolg van het feit dat het team geen gebruik meer zal maken van de SHAtter-exploit en in plaats daarvan de exploit zal verwerken waar limera1n gebruik van maakt. Het Chronic Dev Team doet dit in de hoop dat de SHAtter-exploit die alleen geschikt is voor op de A4-chip gebaseerde iDevices op een later moment nog gebruikt zal kunnen worden om een nieuwe (5e) generatie iDevices te jailbreaken.

Jailbreak-tool Greenpois0n uitgesteld

Greenpois0n en limera1n Het Chronic Dev Team heeft verbolgen op de release van limera1n gereageerd. Het team deelt de teleurstelling van gebruikers die om 10:10:10 (GMT) de jailbreak-tool Greenpois0n hoopten te kunnen gebruiken, maar ziet zich genoodzaakt om de release daarvan uit te stellen om de SHAtter-exploit te behouden. Een versie van Greenpois0n waarin de limera1n-exploit is verwerkt zal volgens het team zo snel mogelijk volgen om de problemen die verbonden zouden zijn aan het gebruik van limera1n op te lossen.

Bootrom-exploits: limera1n en SHAtter

SHAtter-exploitGeohot is ervan overtuigd dat de kwetsbaarheid waar de limera1n-exploit gebruik van maakt in de bootrom van de volgende generatie iDevices gepatcht zal zijn. De bootrom en iBoot zijn namelijk op dezelfde code gebaseerd en de kwetsbaarheid is niet meer aanwezig in de laatste iBoot-versies. De bootrom is in tegenstelling tot iBoot read-only en kan daarom niet met een firmware-update overschreven worden. Nog te produceren en introduceren iDevices kunnen echter van een nieuwe bootrom worden voorzien, waardoor deze niet meer te jailbreaken zullen zijn. Door limera1n voor Greenpois0n uit te brengen hoopte Geohot dat SHAtter bewaard zou blijven zodat deze iDevices gejailbreakt zullen kunnen worden.

Thanks to the irresponsible antics of geohot, we will have to delay the release of greenpois0n (new ETA = as soon as possible), so that we have time to clean up his little mess and integrate the exploit he uses in limera1n into greenpois0n. This way, we can save SHAtter for future devices that may still be vulnerable to it.

We know that this is not what some people want to hear, but due to geohot needing to feed his ego (as usual) and revealing his limera1n exploit, we do not have any other responsible options.

De reacties bij dit artikel zijn bedoeld voor algemene discussie over Greenpois0n, SHAtter en limera1n. Het staat je vrij om een negatieve mening over Geohot te hebben, maar scheldpartijen zullen we in de reacties niet toestaan. Voor specifieke vragen over de (on)mogelijkheden met betrekking tot het jailbreaken van jouw toestel of problemen die je tegen komt bij het gebruik van limera1n kun je terecht op ons jailbreak-forum en het verzameltopic limera1n iOS4. Reacties die in deze laatste categorie vallen zullen verwijderd worden bij dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:35
Categorie Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, greenpois0n, jailbreak, limera1n

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.