Geohot brengt limera1n uit voor 3e en 4e gen iDevices (jailbreak)

Geohot heeft zojuist de limera1n jailbreak beschikbaar gemaakt op limera1n.com. Limera1n is een untethered jailbreak voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch en de iPad op iOS 4.0 tot en met 4.1 en verder.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

limera1n jailbreakGeohot heeft zojuist de limera1n jailbreak beschikbaar gemaakt op limera1n.com. Limera1n is een untethered jailbreak voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV op iOS 4.0 tot en met 4.1 (en tethered op toekomstige firmwareversies voor deze iDevices). Net als Greenpois0n is limera1n gebaseerd op een bootrom-exploit die niet door Apple met een firmware-update te patchen is en wordt hacktivatie ondersteund. Let op: de jailbreak is op dit moment nog in beta!

Bekende problemen met de beta

limera1n: make it ra1nDe limera1n jailbreak werkt sinds de 3e beta ook op de iPhone 3GS met de nieuwe bootrom. Ondersteuning voor de 2e generatie iPod touch met modelnummer MC zal nog volgen. Hoewel de 2e generatie Apple TV in principe ondersteund wordt installeert limera1n geen omgeving of SSH om applicaties te installeren. Volgens Geohot is de limera1n jailbreak veilig en kan het alleen zo zijn dat deze in het slechtste geval niet werkt.

Een bekend probleem is dat het Cydia icoon bij sommige mensen niet verschijnt na de installatie daarvan, maar deze zou na een reboot alsnog moeten verschijnen. Beta-versies van iOS worden niet door (de beta van) limera1n ondersteund. Het icoontje van limera1n blijft een wit vakje op het SpringBoard wanneer deze eenmaal op een iDevice is geïnstalleerd. Het de-installeren van de limera1n is sinds beta 4 mogelijk. Gebruikers van beta 1 wordt aangeraden opnieuw beta 2 te gebruiken, aangezien de manier hoe de jailbreak uit wordt gevoerd is aangepast. Aangezien het nu nog om een beta van de jailbreak gaat kunnen er daarnaast nog andere problemen met de jailbreak zijn die vooralsnog onbekend zijn.

Het iPhone Dev Team waarschuwt gebruikers die afhankelijk zijn van de ultrasn0w-unlock om niet te updaten naar iOS 4.1 en vervolgens limera1n te gebruiken. Als je een update uitvoert met behulp van een officiële iOS 4.1 firmware zal je mogelijk voor altijd de mogelijkheid kwijt raken om te unlocken.
Gebruikers met een iPhone 3GS wordt aangeraden om te wachten op een versie PwnageTool met een implementatie van de limera1n-exploit. Gebruikers met een iPhone 4 kunnen gebruik maken van onze handleiding om met behoud van hun huidige baseband-versie (modemfirmware) te updaten naar iOS 4.1.

Jailbreak-tool: Greenpois0n

Greenpois0n en limera1n Het Chronic Dev Team heeft verbolgen op de release van limera1n gereageerd. Het team was van plan om Greenpois0n uit te brengen met de SHAtter-exploit, maar ziet zich nu waarschijnlijk gedwongen om de exploit waar limera1n gebruik van maakt te implementeren. Het team zal waarschijnlijk besluiten om Greenpois0n daarom later dan gepland met de limera1n-exploit uit te brengen. Het Chronic Dev Team heeft meer dan een jaar aan de jailbreak-omgeving Greenpois0n gewerkt en deze zal daarom ook stabieler zijn dan de huidige beta van limera1n.

we have 3 options, A) Not release greenpois0n, B) Burn a second bootrom expoit, or C) Break our ETA and implement geo’s exploit – we’ll probably go with option C, but i’m too pissed off to work on this tonight. i’m going to go get wasted

Bootrom-exploits: limera1n en SHAtter

SHAtter-exploitGeohot is ervan overtuigd dat de kwetsbaarheid waar de limera1n-exploit gebruik van maakt in de bootrom van de volgende generatie iDevices gepatcht zal zijn. De bootrom en iBoot zijn namelijk op dezelfde code gebaseerd en de kwetsbaarheid is niet meer aanwezig in de laatste iBoot-versies. De bootrom is in tegenstelling tot iBoot read-only en kan daarom niet met een firmware-update overschreven worden. Nog te produceren en introduceren iDevices kunnen echter van een nieuwe bootrom worden voorzien, waardoor deze niet meer te jailbreaken zullen zijn. Door limera1n nu uit te brengen hoopt Geohot dat SHAtter bewaard zal blijven zodat deze iDevices gejailbreakt zullen kunnen worden.

Unieke handtekening van iOS 4.1

TinyUmbrellaOndanks het feit dat Apple de kwetsbaarheid in de bootrom niet met een softwarematige update kan verhelpen bij bestaande toestellen, kan Apple door middel van een firmware-update ervoor zorgen dat de jailbreak alleen nog maar tethered mogelijk zal zijn. Daarnaast signeert Apple altijd alleen de laatste firmware, om te voorkomen dat je een iDevice met een eerdere firmware (die te jailbreaken is) herstelt. Om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst untethered kunt blijven jailbreaken is het daarom belangrijk de voor jouw toestel unieke handtekening van Apple voor firmware 4.1 op te slaan.

Je kunt de voor jouw toestel unieke handtekening voor iOS 4.1 opslaan via Cydia of met behulp van TinyUmbrella op Windows, Mac OS X en Linux. Je kunt TinyUmbrella ook gebruiken om op de iPhone 4 je baseband (modemfirmware) te behouden bij een update naar iOS 4.1 zodat je kunt unlocken (bekijk daarvoor onze handleiding). Als je wilt unlocken op een iPhone 3GS kun je alleen (en op een iPhone 4 beter) wachten totdat het iPhone Dev Team een nieuwe versie van PwnageTool uit brengt waarmee je veilig met behoud van je huidige baseband kunt updaten.

Limera1n.com

limera1n, 6 months in the making
iPhone 3GS, iPod Touch 3G, iPad, iPhone 4, iPod Touch 4G
4.0-4.1 and beyond+++
limera1n is unpatchable
untethered thanks to jailbreakme star comex
released today to get chronicdev to do the right thing
brought to you by geohot
hacktivates
Mac coming soon
follow the instructions in the box, sadly limera1n isn’t one click
that’s the price of unpatchability
as usual, donations appreciated but not required
still in beta, pardon my ragged edges
AppleTV is technically supported, but theres no apps yet
zero pictures of my face

known bugs
some people must reboot to see Cydia
some people still don’t have windows
beta iOS versions aren’t supported
iPod Touch 2G support coming soon
for 3G, use redsn0w
limera1n app is a white box, i know. use it anyway

changelog
BETA1 – first release
BETA2 – fixed kernel patching magic, rerun BETA2+ over BETA1
BETA3 – fixed new bootrom 3GS
BETA4 – uninstall fixed, respring fixedish

De beta van de limera1n jailbreak is voor Windows te downloaden op limera1n.com
Support alleen via ons forum: Verzameltopic: limera1n iOS4. Voor algemene vragen kun je ook terecht op Twitter: @mrpauldurden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2010, 17:02
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak, limera1n

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.