macbook_air_2013

Apple werkt aan zeer dunne 12-inch MacBook

Apple werkt aan een dunnere MacBook, met 12-inch scherm en retinascherm. Het wordt de opvolger van de huidige MacBook Air.

Apple gaat eind dit jaar of begin volgend jaar een superdunne 12-inch versie van de MacBook uitbrengen. Ook gaat Apple stoppen met de productie van de huidige 13-inch MacBook Pro zonder retinascherm. Dat zegt Digitimes op basis van informatie uit de toeleveringsketen. De productie van componenten zou al op kleine schaal zijn begonnen.

macbook_air_2013

Eigenlijk zou Apple in het derde kwartaal al beginnen met de productie van een 12-inch MacBook Air. Vorige maand werd bekend dat Intel vertraging oploopt met de Broadwell-chip. Dat zou ook meteen de reden zijn waarom Apple de productie van de 12-inch MacBook moet uitstellen naar eind 2014 of begin 2015. Het 12-inch grote model is voorzien van retinascherm en zit qua formaat net tussen de 11-inch en 13-inch MacBook Air in. Het wordt volgens geruchten een opvolger daarvan en bevat een nieuw systeem om te koelen en een trackpad zonder knopfunctie. De aankondiging van de nieuwe MacBook wordt pas vanaf oktober 2014 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 12:31
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook air

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.