secret app geheim

Geheimenapp Secret geeft geen toegang meer tot fotoalbum

Geheimenapp Secret laat je nu ja/ nee vragen stellen, die natuurlijk net zo anoniem beantwoord kunnen worden als dat jij ze stelt.

secret app geheimDe iPhone-app Secret kwam de afgelopen week nog in het nieuws omdat bekend werd dat gebruikers ervan geheime feestjes houden. Nu staat de app waarin je anoniem geheimen kan delen weer ‘gewoon’ in de spotlight, met een appupdate. De update zorgt ervoor dat je vragen kan stellen die andere gebruikers met ja en nee kunnen beantwoorden met een enkele tik. Je kan bijhouden hoe vaak ja en nee is gereageerd op de vraag.

Secret kruipt daarmee een beetje dichter in de buurt van verschillende apps waarin je polls opzet, zoals het dit jaar door ons besproken Voice en Three Cents. Het verschil is dat je vragen deze keer eerst anoniem terecht komen bij je vrienden, en pas bij anderen als zij het besluiten te liken of antwoord geven. Zo werkt Secret nou eenmaal: een geheim begint klein onder je vrienden, maar kan via delen veel groter worden.

Secret versie 9 introduceert verder nieuwe beveiligingsmaatregelen die niet worden toegelicht in de App Store-omschrijving, maar wel naar voren komen in de app. Het is niet langer mogelijk om foto’s uit je fotoalbum te halen. Je mag nog wel de camera gebruiken om een nieuwe foto te schieten, maar een foto uit je albums halen waardoor je makkelijk iemand zwart kan maken bijvoorbeeld, is niet langer aan de orde. Wel kan je foto’s nu van de rechtenvrije sectie van fotonetwerk Flickr halen om bij je bericht te plaatsen. Secret wil de app duidelijk minder een pispaaltjesplatform maken.

Ten slotte moet Secret stabieler werken na de update. De app wilde nog wel eens vastlopen als je veel geheimen en reacties erop had gelezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2014, 10:21
Categorie Apps
Onderwerpen geheim, secret

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.