iOS 10 logo

Apple is steeds drukker bezig met testen iOS 10 en OS X 10.12

Apple is intern steeds drukker bezig om iOS 10 en OS X 10.12 te testen. Dat blijkt uit het aantal toestellen dat in serverlogs opduikt. Dat aantal is sinds januari en februari sterk aan het stijgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 10 logo

Het duurt nog wel even totdat Apple iOS 10 aankondigt, maar bij Apple worden ongetwijfeld al overuren gedraaid en nachten doorgehaald om alles op tijd af te krijgen. Naarmate de maanden verstrijken zijn er steeds meer Apple-medewerkers bezig met het testen van iOS 10. Dat blijkt uit statistieken van nieuwssites zoals MacRumors.


iOS 10 bezoek MacRumors

Vooral doordeweeks
Ook het aantal mensen dat al OS X 10.12 aan het testen is, neemt toe. Eind 2015 begon het te groeien en in de maanden januari en februari nam het aantal testers geleidelijk toe. Wat opvalt is dat vooral doordeweeks wordt getest. In het weekend is er telkens een dip. Dat wekt een beetje de indruk dat iOS 10 vooral op kantoor wordt getest en dat de betreffende medewerkers de toestellen niet mee naar huis mogen nemen.

iOS 10 toekomstige functies

Ook iOS 9.3.1 wordt getest

Opvallend is ook dat er bij Apple toestellen worden gebruikt waarop iOS 9.3.1 wordt getest. Dit wijst erop dat er na de huidige beta’s en de publieke release van iOS 9.3 nog een kleine update daarna komt. Daarin zou Apple nog wat kleine functies kunnen toevoegen voordat iOS 10 beschikbaar komt.

Inmiddels zijn er honderden bezoekers per dag vanaf een toestel met iOS 10 of OS X 10.12. Wat de nieuwe functies zullen zijn is nog gissen, maar de iCulture-lezers hopen vooral dat er ondersteuning voor Apple Pay in zal zitten. Wat OS X 10.12 betreft zijn er de afgelopen dagen wat geruchten geweest. Zo zou er Siri voor de Mac in zitten, zodat je met je stem commando’s kunt geven. En bovendien zouden er verbeteringen voor de Foto’s-app in zitten, maar de bron van die geruchten vonden wij niet betrouwbaar genoeg om er al een uitgebreider artikel over te schrijven.

In juni zal Apple tijdens de traditionele WWDC-conferentie de eerste functies van iOS 10 en OS X 10.12 onthullen. Er komen dan waarschijnlijk ook de eerste betaversies voor ontwikkelaars. De publieke versies worden pas komend najaar verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.