iculture-peilt
iCulture Peilt
apple-pay-betaling-visa-freedom

Apple Pay meest gewilde iOS 10-functie voor iCulture-lezers

De Nederlandse lancering van Apple Pay is volgens iCulture-lezers de meest gewilde nieuwe functie van iOS 10. De betaaldienst wordt gevolgd door batterij-optimalisaties. Maar ook andere functies zijn in trek.

iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.
Het is 2016 en dat betekent dat er voor dit jaar weer een nieuwe versie van iOS op de planning staat. iOS 10 is alweer de tiende versie van het mobiele besturingssysteem. Of Apple deze gelegenheid aangrijpt voor een feestje is nog niet bekend, maar wij vroegen wel alvast welke functies jullie nou het allerliefste in iOS 10 zouden zien. Uit de peiling blijkt dat het merendeel van de stemmers met smart wacht op de Nederlandse lancering van Apple Pay. Ook optimalisaties voor de batterijduur zijn populair.

iOS 10: wat wil jij als iCulture-lezer?

Het duurt nog wel even voordat iOS 10 aangekondigd gaat worden. Los van enkele geruchten is er nog weinig bekend over de functies in iOS 10. Een mooi moment dus om jullie vorige week te vragen naar de functies waar jullie het meest naar uitkijken.

iOS 10 wensen van iCulture-lezers (polluitslag in taartdiagram)

In totaal zijn er ruim 9.200 stemmen uitgebracht en daarbij waren er twee duidelijke winnaars: de Nederlandse lancering van Apple Pay was de populairste wens van de iCulture-lezers, op de voet gevolgd door optimalisaties voor de batterijduur. Op enige afstand volgt de wens om standaard-apps te kunnen verbergen, terwijl ook toegang tot Siri-commando’s van apps van derden een veel genoemde functie is.

iOS 10 wensen van iCulture-lezers (polluitslag)

Het oplossen van bugs is ook een populaire optie, terwijl het in kunnen stellen van meerdere accounts op de iPad ook een wens van velen is. Andere populaire functies zijn Nederlandse OV-informatie in Apple Maps en iCloud Voicemail, de functie waar al geruchten over verschenen, is veruit het minst populair.

Los van onze eigen suggesties, kwamen jullie ook zelf met interessante opties. Een veel gehoorde functie is de mogelijkheid om alle actieve apps in één keer af te kunnen sluiten. Deze functie wordt al enkele jaren genoemd, maar is tot op heden nog niet toegevoegd. Ook het kunnen plannen van fietsroutes in Apple Maps zien jullie graag verschijnen, terwijl ook de grotere aanpasbaarheid van het gehele besturingssysteem een wens is. Ook zaken als het openstellen van de NFC-chip en Nederlandse ondersteuning voor QuickType werden in de reacties genoemd.

De aankondiging van iOS 10 wordt in juni 2016 verwacht, tijdens de WWDC. De nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem wordt vervolgens naar verwachting rond september 2016 gelanceerd, in combinatie met de nieuwste iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2016, 11:35
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen iculture peilt, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.