iPad Air 2 met verschillende apps.

‘Kleinere iPad Pro krijgt 12 megapixelcamera’

Apple zal de 9,7-inch iPad Pro voorzien van een 12 megapixelcamera, met een hogere resolutie dan in de huidige grotere iPad Pro zit. Waarom is dat?

Apple’s toekomstige 9,7-inch iPad Pro zal in ieder geval op één punt betere specs hebben dan het grotere model. Volgens nieuwe geruchten van Mark Gurman krijgt de kleine iPad Pro een 12 megapixelcamera. Dat zou blijken uit interne prototypes die momenteel in gebruik zijn.

iPad Air 3

Kleinere iPad Pro: ideaal om te fotograferen

In de 12,9-inch iPad Pro zit een 8 megapixelcamera en eigenlijk is dat ook wel terecht. Zo’n grote iPad is helemaal niet handig om mee te fotograferen, omdat het te groot en te zwaar is om boven je hoofd op te tillen. Bij de 9,7-inch iPad Pro is dat anders. Apple legde bij de iPad Air 2 al extra nadruk op de mogelijkheden om te fotograferen met een tablet en zal dat bij de 9,7-inch iPad Pro waarschijnlijk ook doen. Zo’n formaat is nog net handzaam genoeg om plaatjes te schieten. De iPad Air 2 beschikte over een 8 megapixelcamera, maar met de komst van de nieuwe 9,7-inch iPad Pro zou Apple de resolutie willen opvoeren naar 12 megapixel.

Dit is dezelfde cameraresolutie die ook in de iPhone 6s zit. Omdat het inmiddels een halfjaar na de launch van de iPhone 6s is zou Apple genoeg 12 megapixelsensoren op voorraad hebben om in de iPad Pro te verwerken.

iPad Pro kan 4K-filmen
Er is nog een andere overeenkomst met de iPhone 6s: de kleinere iPad Pro is in staat om 4K-video te filmen. Intern lijkt de 9,7-inch iPad Pro sterk op het grotere model, met een A9X-processor, ondersteuning voor de Apple Pencil, vier goede speakers en een Smart Connector-aansluiting. Er hoort een bijpassend Smart Keyboard bij en het scherm zal beter bestand zijn tegen spiegeling, zodat je ook in de zon kunt lezen. Op 21 maart zal de kleinere iPad Pro waarschijnlijk worden aangekondigd, samen met een 4-inch iPhone en nieuwe Apple Watch-bandjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 februari 2016, 23:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.