Koplampen van een Apple Car.

‘Apple werkt met Koreaans bedrijf aan accu’s voor Apple Car’

Apple zou volgens geruchten aan en eigen batterij werken voor de Apple Car, in samenwerking met een Zuid-Koreaans bedrijf. Dit bedrijf zou gespecialiseerd zijn in holle batterijen, waardoor het koelsysteem niet apart geregeld hoeft te worden.

Koplampen van een Apple Car.
Het Apple Car-project is nog steeds in mysterieën gehuld, maar de auto zou in ieder geval heel wat elektronica in huis hebben waar Apple eigen accu’s voor ontwikkelt. Apple zou hiervoor een bedrijf uit Zuid-Korea voor ingeschakeld hebben, zo meldt de Koreaanse site ETNews.

‘Klein Zuid-Koreaans bedrijf voor batterij in Apple Car’

Het zou gaan om een klein Zuid-Koreaans bedrijf waar ongeveer 20 mensen werkzaam zijn. Een Apple-medewerker uit het team dat accu’s voor elektrische voertuigen maakt, zou al geregeld naar het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn afgereisd. Het moet technologie opleveren die je alleen in de Apple Car zult aantreffen. Het Koreaanse bedrijf zou al techniek in huis hebben voor speciale holle batterijen. Dit zijn cilindervormige batterijen met een dikte van slechts twee vingers, waarvan de binnenkant dus hol is.

Doordat de batterijen hol zijn, kan het koelingssysteem verwerkt worden in de batterij zelf. Hierdoor is een extern koelingssysteem minder noodzakelijk, terwijl er ook geen apparaat nodig is dat oververhitting voorkomt. Apple zou dus niet kiezen voor ronde of rechthoekige batterijen, terwijl dit momenteel wel al gebruikt wordt in elektrische voertuigen. De eigen ontwikkelde techniek zou in ieder geval gebaseerd worden op de holle batterijen van dit naamloze Koreaanse bedrijf. Volgens MacRumors zou het kunnen gaan om het bedrijf Orange Power, naar aanleiding van een Europees patent voor holle batterijen.

Mede door dit bericht lijkt het er in ieder geval op dat Apple een elektrisch voertuig op de markt zou willen brengen. In het verleden zijn bijvoorbeeld al mensen van Tesla en een startup van elektrische motors in huis gehaald. Momenteel zou het project geleid worden door Bob Mansfield, een oude bekende binnen Apple die eerder al aan verschillende hardwareprojecten gewerkt heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2016, 14:41
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple car

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.