Startup voor elektrische motors failliet nadat Apple talent wegkaapte

Apple zou verschillende toptalenten weg hebben gekaapt bij een Amerikaanse startup die zich focuste op elektrische motors. Hierdoor zou het bedrijf failliet zijn gegaan, zo vertelt de ex-CEO.

Mission-Motors-medewerkers

Mission Motors failliet door Apple

Apple zou medeverantwoordelijk zijn voor het failliet gaan van Mission Motors, een Amerikaanse startup die bezig was met het ontwikkelen van een elektrische motorfiets. Nadat Apple verschillende talenten wegkaapte verloren investeerders het vertrouwen waardoor het bedrijf failliet ging, aldus de ex-CEO.


Mocht het verhaal van Mission Motors kloppen, dan is dit niet de eerste keer dat Apple talenten bij andere bedrijven wegplukt. Op die manier maakten verschillende medewerkers van Tesla ook de overstap naar Apple.

Bekijk ook

Terugblik Apple Car: dit waren Apple's (mislukte) autoplannen

Er gingen jarenlang geruchten over een zelfrijdende auto van Apple. Wat is de stand van zaken rondom de Apple Car? Wat is Project Titan? En waarom is Apple ermee gestopt?

Uiteindelijk failliet
De startup Mission Motors werd in september failliet verklaard, maar stopte in mei al omdat twee belangrijke toptalenten bij Apple aan de slag zouden zijn gegaan, zo vertelt ex-CEO Derek Kaufman aan Reuters. Omdat het om een klein bedrijf ging had het vertrek van deze medewerkers grote invloed op de toekomst van Mission Motors.

Toen (potentiële) investeerders lucht ervan kregen verloren ze het vertrouwen, waardoor andere medewerkers op hun beurt ook weer hun spullen pakten. Apple zou specifiek interesse getoond hebben in medewerkers die zich gespecialiseerd hadden in elektrische rij-onderdelen en electrical engineering

Nieuw talent voor Project Titan?

Dit overnamenieuws gooit natuurlijk weer wat verse olie op het vuur omtrent Project Titan; de codenaam van de auto waar Apple al jaren aan zou werken. Volgens de laatste geruchten zal deze Apple-auto in 2019 al de weg op gaan.

Bekijk ook

Gerucht: Apple's eerste auto komt al in 2019

Apple zou van plan zijn in 2019 al een eigen auto uit te brengen. Om extra vaart te maken is het team van Project Titan flink uitgebreid.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.