tesla-model-x

Apple haalt opnieuw auto-expert van Tesla in huis

Tesla verliest opnieuw een auto-expert aan Apple. Jamie Carlson is overgestapt naar Apple en werkt aan 'special projects'. Een elektrische auto, vermoeden we.

Stel, dat Apple niet bezig is met het ontwikkelen van een eigen auto. Dan moeten ze wel een heel bijzondere reden hebben om zoveel auto-experts in dienst te nemen. Vandaag bleek er alweer iemand aan het steeds maar groeiende Project Titan-team te zijn toegevoegd: Jamie Carlson. Hij was voorheen in dienst bij Tesla en werkt nu aan ‘special projects’. Jaja, we hebben al zo’n vermoeden wat dat is… een nieuwe generatie CarPlay natuurlijk! Of toch een zelfrijdende auto?

jamie_carlson_linkedin

Op de Linkedin-pagina van Carlson is al te lezen dat hij vertrokken is bij Tesla en nu op de loonlijst staat bij Apple. Voorheen werkte Carlson aan het Autopilot-programma, voor zelfrijdende auto’s. Het team auto-experts is de afgelopen tijd flink uitgebreid. Recent zijn zes andere experts toegevoegd, allemaal met een achtergrond in zelfrijdende auto’s. Het gaat bijvoorbeeld om Megan McClain (voorheen Volkswagen) en Doug Betts (voorheen Fiat Chrysler). Met Tesla was Apple al langer verwikkeld in een strijd om talent.

tesla-model-x
Dit wordt niet de Apple Car, maar wel de aanstaande Tesla Model X.

Daarnaast werden Vinay Palakkode en Paul Frugal aangetrokken vanuit de onderzoekswereld en stapte Xianqiao Tong over van Nvidia naar Apple. Een van de prominentste personen was Johann Jungwirth, die als president en CEO van Mercedes-Benz Research & Development overstapte naar Apple.

Het lijkt een beetje op vorig jaar, toen Apple opeens een hoop medische experts in huis haalde en kort daarop HealthKit aankondigde. Alleen zullen we op de aankondiging van nieuwe autoplannen waarschijnlijk iets langer moeten wachten.

Volgens eerdere informatie heeft Tim Cook in 2014 toestemming gegeven voor het ontwikkelen van een elektrische auto onder de paraplu van Project Titan. Er zouden al honderden medewerkers in het projectteam zitten en de ontwikkeling is verder gevorderd dan we eerder hadden gedacht. Er wordt zelfs al gekeken naar een testtraject, waar de eerste prototypes moeten gaan rijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2015, 23:15
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple car, auto, project, tesla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.