siri-ios-7

‘Apple breidt Siri-team uit’

Apple gaat het Siri-team in Boston uitbreiden. De Siri-makers verhuizen namelijk naar een groter kantoor.

siri-ios-7Apple gaat zijn Siri-team in Boston fors uitbreiden. Dit beweert BetaBoston op basis van een aantal makelaars in de regio. De Siri-makers gaan namelijk naar een nieuw kantoor van maar liefst 1.200 vierkante meter. Dat geeft nogal wat ruimte voor groei: het Boston-team had tot voorheen slechts een kleine ruimte.

Hoewel Apple’s hoofdkwartier in Cupertino staat, zitten een aantal teams ook in andere steden. Zo ook met Siri, wat deels in Boston wordt beheerd. Dit is Apple’s derde kantoor in hetzelfde gebouw in Boston. In de andere kantoren wordt aan andere dingen gewerkt.

Volgens de makelaars kan Apple ongeveer 20 vierkante meter per medewerker bieden. Dit geeft Apple de ruimte voor een Siri-team van 65 mensen. Het nieuwe kantoor zit op de bovenste verdieping van de Cambridge Innovation Center – waar de Siri-makers eerst op de vijfde verdieping zaten.

Het is nog even afwachten hoe Apple de extra medewerkers precies gaat gebruiken. Wellicht gaat Apple een aantal nieuwe taalexperts plaatsen in Boston, waardoor er eindelijk een Nederlandse lokalisatie mogelijk is. In juni was Apple nog op zoek naar een Nederlandse taalexpert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2014, 8:03
Categorie Diensten
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.