Reacties voor: Apple blijft nieuwe beveiligingsmogelijkheden iPhone verkennen

Patently Apple heeft een patent gepubliceerd om de beveiliging van iPhones aan te scherpen. Het patent beschrijft manieren waarop allerlei data kan worden gebruikt om onbevoegde gebruikers op te sporen en te identificeren.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. En hoe kan het dan dat ik al maanden “find iphone” gebruik. Of is dit weer heel waat anders?

  2. Lees es goed!

  3. Werkt Find My iPhone eigenlijk ook nog na een restore?

  4. Helemaal top dat apple dit doet. Als dit goed werkt heeft dit juist nog meer zin dan een verzekering afsluiten voor diefstal omdat de verzekering meestal perse naar bewijzen zoekt.

  5. Dit heeft echt helemaal niks met jailbreaken te maken. Net alsof Apple het recht heeft om je iPhone te wissen als je een jailbreak hebt. Dit wil Apple ook helemaal niet. Ik begrijp niet waarom dat steeds gesuggereerd wordt.

  6. Waarom geen foto maken met de front-camera van de dief en deze automatisch doorsturen.
    Hij zal echt wel eens met zijn gezicht voor de iPhone zitten en met een beetje gezichtsherkenning heb je zo een foto.

  7. Origineel geplaatst door Pieter
    Dit heeft echt helemaal niks met jailbreaken te maken. Net alsof Apple het recht heeft om je iPhone te wissen als je een jailbreak hebt. Dit wil Apple ook helemaal niet. Ik begrijp niet waarom dat steeds gesuggereerd wordt.

    Omdat het de logische volgende stap is. Of ben je zo goedgelovig te denken dat Apple zulks in een patentaanvraag gaat zetten.

  8. Jailbreaks zullen hiermee niet tegengehouden worden. Comex en z’n vriendjes zullen vast wel weer iets hierop verzinnen.

  9. Toch ben ik bang dat de beveiliging te maken heeft met de Jailbreaks.

  10. Valt niemand het plaatje op?
    Het lijkt wel de nieuwe ipod touch met frontface cam!

  11. Denk nou eens na.
    Zo kan je dus nooit een tweedehands iPhone kopen, want wie garandeert je dat de oorsprnkelijke eigenaar je niet achteraf gaat flessen ? En wie bepaalt überhaupt wat rechtmatig is ? Wie gaat dat beheren ?
    Bij hoeveel van de honderd miljoen klanten gaat dit complicaties geven ?
    Idioot plan dus, snel mee stoppen!

  12. chpwn, lid van het iPhone Dev Team, heeft hier al op gereageerd via Twitter:
    http://twitter.com/chpwn/status/21969781527
    “If Apple actually adds jailbreak detection, we’ll just disable it as part of the jailbreak. Likely not a big deal.”

  13. Ik vind Find my iPhone een prima beveiliging, maar niet voor 79 euro per jaar. Dit feature zou gewoon gratis moeten zijn voor iedereen die een iPhone heeft.

  14. Origineel geplaatst door Pieter
    Dit heeft echt helemaal niks met jailbreaken te maken. Net alsof Apple het recht heeft om je iPhone te wissen als je een jailbreak hebt. Dit wil Apple ook helemaal niet. Ik begrijp niet waarom dat steeds gesuggereerd wordt.

    Apple wil hem ook niet wissen maar zodanig onbruikbaar maken dat je de jailbreak moet verwijderen om hem weer te kunnen gebruiken.

  15. @Kallt: je krijgt niet enkel findmyiphone voor die 79EUR hè…

  16. Ik vind MobileMe wel een goed product.
    Wekrt goed samen icm mijn Mac.

    Maar Fin my IPhone werkt bij mij niet optimaal.
    Hij staat een slordige 300 meter van mijn huis.

    Dit zal vast wel verbeteren…..

  17. dit zou enkel lukken indien je je IMEI nummer aan je iTunes account kan koppelen. Stel dat je iPhone ge-restored wordt en de iTunes account waarmee dat gebeurd is niet aan jouw IMEI nummer gekoppeld dan wordt er met de software ook de anti diefstal ge-activeerd zodat deze onafhankelijk van een restore data en locatie over de dief kan doorsturen..

    Bij andere software matige maatrelen zijn deze heel eenvoudig te bypassen door direct na diefstal de sim kaart te verwijderen en het toestel te resetten naar fabrieksinstellingen. Deze handelingen zijn mogelijks sneller gedaan dan dat iemand door heeft dat zijn iPhone weg is..

  18. Origineel geplaatst door Stef
    @Kallt: je krijgt niet enkel findmyiphone voor die 79EUR hè…

    Nee das waar je krijgt ook: mail, contact sync, calendar sync, contact sync, webspace voor je iWeb, iDisk voor je bestanden, en een fotoalbum online… helaas heb ik die dingen allemaal al. Dus voor mij zou ik 79 euro betalen voor alleen Find My iPhone… en dat is mij te duur, en denk dat er meer mensen zijn.

  19. Er zijn dus echt mensen die geloven dat Apple dit tegen jailbreakers wil gebruiken. Lees het patent eens na. Het gaat hier om diefstal van je iPhone. Wat een paranoia. Bovendien heeft Apple het recht niet om iemands iPhone te wissen en dat weten ze. Daarnaast kan het natuurlijk makkelijk omzeild worden. Sommige mensen hier kijken te veel slechte films.

  20. @Pieter:
    Zeker niet nu jailbreaken in de States als legaal kan worden beschouwd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.